ahh ek gıda ahh

birkubra-biremir
Mesajlar: 1
Kayıt: 03 May 2016, 11:01

ahh ek gıda ahh

Mesajgönderen birkubra-biremir » 03 May 2016, 11:14

Merhabalar,
Oglum 10 aylık oldu ne kahvaltı yaptırabiliyorum nede baska bir ek gıda almıyor sadece anne sütü istiyor. nasıl ek gıdaya geciş yapsam cocuk ek gıdayı kabul eder ac bırakıp ek gıda ver diyen oluyor ama işe yaramıyor . yardımmm :( :( :(

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: ahh ek gıda ahh

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 05 May 2016, 08:02

Anne sütü alan bebişlerde rastlanan bir durum. Anne sütü en kıymetli besinleri ama 6. aydan sonra tek başına yeterli değil. Bakın aşağıda uzmanımızın bebeğim katı gıdaya geçmek istemiyor sorusuna verdiğini cevap var. Burada aslında çoğu kes hem annenin de ek besinlere geçmeye hazır olup olmadığının etkisi anlatılıyor.

http://www.gurmebebek.com/uzman-gorusle ... 18,696,758

İkincisi aç bırakmak demiyoruz biz buna; bir öğün ve emme düzeni oluşturmalı ve buna uymalısınız. Ve yediği miktara razı olmalısınız. Az yedi yada hiç yemedi diye aralarda emzirme ya da besleme yapmamalısınız. Birlikte sofraya oturup birlikte yiyerek, ona örnek olmakta çok önemli. Ama bunu rol olarak yapmayın onu kendi yemek yemenize gerçekten dahil edin : Tabi ki her şey bir kaç günde yada bir kaç haftada bile düzene girmeyebilir bunu göze almanız da çok önemli. Bu bir süreç ve çok da kolay bir süreç değil.


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir