Atopik Dermatit sorunu yaşayan anneler

seldahatice
Mesajlar: 1
Kayıt: 17 Oca 2014, 10:20

Atopik Dermatit sorunu yaşayan anneler

Mesajgönderen seldahatice » 06 Mar 2014, 07:41

Bebeğim 5-6 aydır atopik dermatit alerjik egzama yani.bir çaresi olmadığını söylediler ama önerisi olan var mı acaba.

ay_84
Mesajlar: 1
Kayıt: 06 Mar 2014, 18:39

Re: Atopik Dermatit sorunu yaşayan anneler

Mesajgönderen ay_84 » 06 Mar 2014, 18:54

Benim bebegimde de 25 günlükken başlamıştı 6. Ayindan sonra kesildi..multi vitaminli balık yağına başladıktan sonra kesildi..syrica biodermanin bebe yağını ve kremini birlikte kullandik once yag sonra krem hergün duş ve cildi nemli tutmak önemli emziriyorsaniz baharat Salça kuruyemiş tuketmeyin bende cok şey denedim ama sanırım bizde balik yağı çözüm oldu..cok geçmiş olsun can sıkıcı gercekten ama bebeginiz büyüdükçe geçecek bağışıklığı güçlendikçe azalacak çoğu bebekte yaşını geçtikten sonra bitiyormuş ama balik yagini doktorunuza danışın derim tabi 6 aylık olduysa..birde deterjana çok dikkat edin ben 2 -3 kere ek duruama yapıyordum. .ve sıvı bebek deterjanlarini tavsiye ederim..sabun tozu ya da granuller cok zor durulaniyor..tekrar geçmiş olsun..bu günler geçecek merak etmeyin

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Atopik Dermatit sorunu yaşayan anneler

Mesajgönderen Gurmebebek » 07 Mar 2014, 01:32

İlaçlar ve hastalık bizim uzmanlık alanımız dışında. Bu konularda doktorunuzun dedikleri esastır ve onun önerilerine uymanız gerekir. Aynı sorunu yaşayan diğer annemiz, bilgi ve tecrübesini paylaşmış. Kendisine çok teşekkür ederiz. Umarız size de yardımı olmuştur. Çok geçmiş olsun. Bizim de bildiğimiz kadarıyla cilt kuruluğu bu gibi durumları tetikleyebiliyor.

GamzeAda
Mesajlar: 4
Kayıt: 17 Mar 2014, 22:05

Re: Atopik Dermatit sorunu yaşayan anneler

Mesajgönderen GamzeAda » 13 Nis 2014, 17:52

Benim kizimda da vardi doktora goturdum. İlac kremler verdi. Doktor gunde istersen 100 kere nemlendir dedi nemlenmesi gerekliymis. Onune gecilmez ise astim bile olabilirmis. Iyi bir doktora git bence.

stncl
Mesajlar: 2
Kayıt: 15 Nis 2014, 09:29

Re: Atopik Dermatit sorunu yaşayan anneler

Mesajgönderen stncl » 22 Nis 2014, 05:04

merhabalar, benim kızımın da yanağında, bacağında ve kolunda egzama var, bizde doktora götürdük. Çocuk doktorumuz önce nemlendirici verdi kullandık geçer gibi oldu sonra tekrarladı. Bizde cildiye bölümüne götürdük bize kortizon içerikli ilaç verdi kullanmak istemediğimi söyledim içeriği az dedi sonuçta kullandım ilaçtan sonra cildi pürüzsüz oldu harika idi ama ilacı bıraktıktan sonra ne yazık ki tekrarladı :( doktor kortizona devam etmeliyiz dedi ben de başka bir cildiye doktoruna götürdüm. Son gittiğim doktor kortizon içermeyen ve yavaş yavaş iyileşmesini sağlayan ilaç ve nemlendirici verdi şimdi onu kullanıyoruz. Pazar günü havayı güneşli görünce bebeğimizi dışarıya çıkardık :( güneş de egzamayı azdırıyormuş :( ve şimdi tekrar kötüleşti. Başka bir çocuk doktoruna götürdüğümde oda kortizonlu ilaç yazdı ama almadım sadece güneş kremlerini aldım ne yapacağımı bilemiyorum çok üzgünüm :( emziriyorum genelde gaz yapacak yiyecekleri yemiyorum sadece acıyı kaçırıyorum sanırım ona da dikkat etmeliyim bu arada miniğim 8 aylık :)

benq
Mesajlar: 62
Kayıt: 05 Eki 2013, 08:31

Re: Atopik Dermatit sorunu yaşayan anneler

Mesajgönderen benq » 22 Nis 2014, 05:19

merhaba,kortizonlu kremler egzemayı iyileştirmiyor,sadece baskılıyor.egzemayı yenmek yerine onunla yaşamayı öğrenmek daha iyi bir fikir bence.:)kızımda 5 aylıkken çıkan egzema 8 aylıkken kendiliğinden yok oldu.kendi tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim,bebeğiniz biraz büyüyüp cildi güçlendikten sonra ve ek gıdalara tamamen adapte olduktan sonra kendiliğinden geçecek muhtemelen.bu arada yapmanız gereken her gün değil de 2-3 günde bir sıcak olmayan ılık su ile banyo yaptırmak,içeriğinin saf olduğunu düşündüğünüz iyi bir nemlendirici ile düzenli olarak nemlendirmek,egzemayı arttıran baharatlı acı yiyecekleri bir süre tüketmemek.bu arada tam tersine ,güneş ve deniz egzemaya iyi gelir aslında.kışın cildimiz hep kapalıdır,hava almaz ve daha çok kurur.
yazın ise hava alır ve nemlendirmek daha kolaydır.umarım hemencecik geçer.
Bu arada bizim doktorumuz astım ile ilgisi olmadığını tamamen dış faktörlere bağlı bir şey olduğunu belirtmişti.yani egzeması olan çocuğun bağışıklığı zayıf değil ve astım riski de her çocuk kadar,endişe etmeyin.

stncl
Mesajlar: 2
Kayıt: 15 Nis 2014, 09:29

Re: Atopik Dermatit sorunu yaşayan anneler

Mesajgönderen stncl » 22 Nis 2014, 05:29

sevgili benq yorumunuz için teşekkür ederim , güneş ile ilgili sizinle aynı fikirdeyim ancak doktorun yorumu idi :( ayrıca sık sık banyo yaptırmayın diye uyarmıştı cildiye doktorları hatta ben hergün yüzünü yıkadığımı söylediğimde iyilik değil kötülük yapıyorsun demişti :( En son götürdüğüm cildiye doktoru 2-3 yaşından sonra bişi kalmaz dedi o zamana kadar sürebilirmiş :(

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Atopik Dermatit sorunu yaşayan anneler

Mesajgönderen Gurmebebek » 22 Nis 2014, 06:27

Dediğimiz gibi bu tür durumları cilt kuruluğu tetikleye biliyor. Cildi nemli tutmak ve doktorunuzun önerilerine uymak, emziriyorsanız kendi beslenmenize de dikkat etmek en iyisi. Bir annemiz balık yağının da bazı cilt problemlerine iyi geldiğini duymuş. Cilde iyi geldiği doğrudur. Ancak doktora danışmadan vermemelisiniz.

denizanasi2013
Mesajlar: 16
Kayıt: 17 Nis 2014, 19:41

Re: Atopik Dermatit sorunu yaşayan anneler

Mesajgönderen denizanasi2013 » 22 Nis 2014, 07:17

merhabalar,
benim oğlumda 6 aylık aynı sorun bizde de var. hatta yakın dönemde doğum yaptığım 2 arkadaşımın bebeklerinde de aynı sorun var. yani yeni doğanlarda çok sık karşılaşılan bir durum, endişelenmeyin bence. zaten oğlum doğduğunda cildi çok kuruydu, bir kaç hafta boyunca soyuldu cildi. sonrasında yüzünde , bacağında kuruluklar oluştu. özelikle yüzü dönem dönem çok kötü oldu. kızardı, pütür pütür oldu. cildi o kadar hassas ki dokununca iz kalıyor. çok beyaz ve tombik bir bebek. böyle bebekler alerjiye daha yatkın oluyormuş maalesef.çözüm olarak tavsiylerim (hem kendimden hem arkadaşlarımdan edindiğim tecrübeler) bebeği öpmek ,yüzünü yüze yaslamak, sentetik kıyafetlerin yüzüne değmesi yüzde ki sorunu artırıyor. sabun tozu kesinlikle tavsiye edilmiyor. orhan baransu çok iyi bir cildiye doktoru onun arkadaşıma söylediği bebek deterjanlarının durumu tetiklediği, kendi çamaşırlarınızı neyle yıkıyorsanız onla yıkayın demiş. cildi sürekli nemli tutmak gerekiyor (zeytinyağı doğal olduğu için iyi bir alternatif banyo suyuna konabilir ) benim doktorum coresatin diye bir merhem verdi çok çabuk etki etti ve içinde kortizon yok.tabi önemli olan tekrar etmemesi. yalnız tüm doktorlar bizleri zorlıycak bir ihtimalden bahsediyor.anne sütüyle beslenenler bebeklerde süt alerjisi.emziren annenin bun göre diyet programı oluşturması gerekiyor.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Atopik Dermatit sorunu yaşayan anneler

Mesajgönderen Gurmebebek » 23 Nis 2014, 05:06

Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler :)


“Sabah Sohbetleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir