Az emiyor formul mama almıyor 8 aylık

Velovis
Mesajlar: 1
Kayıt: 24 Kas 2016, 13:11

Az emiyor formul mama almıyor 8 aylık

Mesajgönderen Velovis » 24 Kas 2016, 13:30

Merhaba, bebeğim 8,5 aylık ve 7 kg. Persentilde %6datıx şuan. Sütüm çok az ve sadece geceleri emiyor. Formul sütü de sadece kaşık mamalarıyla verebiliyorum. Biberondan içmiyor. Öğünlerimiz şuan şu şekilde- sabah 1 yumurta sarısı, 1 kaşık irmik 1 labne, 1 çay kaşığı tereyağ ile karıştırıp pişiriyorum. Yiyor. 3 saat sonra yarım yarım 2 meyveyi karıştırıp yediriyorum genelde yiyior bazen de yarısını yiyor. 2 saat sonra 1 çay bardağı kadar sebze çorbası ya da püresi az ekmek içiyle yiyor. 3 saat sonra yarm çay bardağı kadar yoğurt yedirebiliyorum daha fazlasını yemiyor. Akşam da kalık mamasına 120 cc lik formul mama ile hazırlayıp yediriyorum. Yedikleri yetersiz diye düşünüyorum. Bundan fazlasını yemiyor. Bunları danoyunlarla tv vs ile yiyor. Kilo alması için ne önerirsiniz? Yüm tahlilleri yapıldı sorun yok.

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: Az emiyor formul mama almıyor 8 aylık

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 25 Kas 2016, 13:05

Merhaba öncelikle bebeğinizin gelişimi konusunda doktorunuzun dedikleri esastır. Doktorunuz gelişimi normal diyorsa sorun yoktur. Bir sorun var ise doktorunuz sizi uyaracaktır zaten. Öncelikle biz size büyüme ve gelişim hakkındaki yazılarımızı verelim, inceleyin.

Büyümenin yaşlara göre seyri

http://www.gurmebebek.com/6-8-ay/buyume ... 003,142204

Büyümeyi etkileyen faktörler

http://www.gurmebebek.com/6-8-ay/buyume ... 003,144069

Bebek ve çocuklarda boy, kilo, beyin gelişimi dosyası ve çok faydalı bilgiler.

http://www.gurmebebek.com/6-8-ay/boy-ki ... 0003,54190

Persentil hesaplama

Bebeğinizin yaş, cinsiyet, boy, kilo bilgilerini girerek otomatik hesaplama yapan, gelişim eğrilerini görebileceğiniz bir tablodur. Sitemizin ana sayfasında sol alt tarafta her zaman bakabilirsiniz. Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

http://www.gurmebebek.com/persentil/45

Şimdi gelelim beslenme düzenine, aşağıdaki linklerdeki yazıları dikkatlice inceleyin ve bebeğinizin beslenme düzeni ile karşılaştırın. Ve unutmayın hiç bir bebek kitaplarda yazdığı gibi büyümez :) Bu nedenle bebeğinizden gelen sinyalleri de hiç bir zaman göz ardı etmeyin. Anneler ve bebekler bu şekilde en iyi ve en doğru olanı birlikte bulurlar zaten :) Buradaki bilgiler rehber niteliğindedir ve size fikir vermek içindir. Buradaki ya da herhangi bir yerdeki bilgiler, yemek listeleri, miktarları vs. sizin bebeğiniz birebir aynısını aynı miktarlarda yemek zorunda değildir Çünkü anneler bazen gereksiz endişeye kapılabiliyor. Eyvah bugün bu listelerdeki kadar yemedi, eksik kaldı diye :) Miktarlar ve kuralar kesin değildir. Dediğimiz gibi bebeğinizden gelen sinyalleri de önemseyin.

http://www.gurmebebek.com/8-12-ay/8-12- ... /300004,25

http://www.gurmebebek.com/beslenme-tabl ... ay/548,168

Not: Site ana sayfada en üst tarafta ay gruplarımız var 18-12 ay yazan yerin üzerine gelirseniz açılan pencerede yine bebeğinizin ayına uygun beslenmesi hakkında başka bilgilere de ulaşırsınız. Sıvı tüketimi, atıştırmalıklar vs. gibi


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir