bıldırcın yumurtası...

ulviye
Mesajlar: 2
Kayıt: 13 Mar 2014, 10:12

bıldırcın yumurtası...

Mesajgönderen ulviye » 18 May 2014, 06:56

merhaba..bu ayın 21inde dokuz ayına girecek ikizlerim var..sabah kahvaltıda bıldırcın yumurtası veriyorum iki gün verip bir gün vermiyorum sizce çok mu :?: ..burdan aldığım bir tarifle kahvaltılarını hazırlıyorum ama kızımın biri o tarif dışında yumurtayı yemiyor..ben daha ne kadar böyle devam etmeliyim? ben bütün tatları ayrı ayrı almalarını istiyorum ama olmuyor :(

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: bıldırcın yumurtası...

Mesajgönderen Gurmebebek » 19 May 2014, 04:20

merhaba, bıldırcın yumurtası 1 yaşından önce önerilmez genel olarak. Besleyici fakat çok riskli bir yiyecek. Yüksek oranda östrojen barındırdığı için erken ergenliğe neden olduğu söyleniyor. Normal yumurtanın sarısı 8. ayda beyazı ise 1 yaşında öneriliyor yine genel olarak. Biz her besin için ne zaman ve ne kadar vermeniz gerektiğini öncelikle doktorunuza danışmanızı öneriyoruz. Çünkü her bebek farklıdır, ihtiyaçları ve bünyesi de farklıdır. Ancak bizim uzmanlarımız bıldırcın yumurtasının düzenli kullanımını çok önermiyorlar. Ayı uygunsa ara sıra değişiklik ve çeşit olsun diye verilebilir diyorlar. Biz size aşağıda yumurta ve bıldırcın yumurtası ile ilgili yazılarımızı veriyoruz, mutlaka inceleyin.

http://www.gurmebebek.com/bildircin-yumurtasi-574

http://www.gurmebebek.com/yumurta-490

Herşeyin tadını ayrı ayrı almaları ve alışmaları en iyisi tabi. Biz nasıl alıştırırsak o şekilde öğreniyorlar. Ama bizler anne olarak bazen az yiyorlar diye endişeye kapılabiliyoruz. Oysa beslenme onlar için sadece karın doyurma değildir. Bir öğrenme ve keşfetme imkanıdır. Önemli olan yeterli, sağlıklı, ve dengeli beslenmeleridir. Ve doğru bir beslenme alışkanlığı kazandırmamız gerekir. Bir öğünde çok çeşit ve çok yemeleri değil gün içinde toplamda ne yedikleri önemlidir. Unutmamak gerekir ki bebişlerimizin bir yaşına kadar bebeklerin temel beslenmesini anne sütü, anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama oluşturur. Çünkü sindirim sistemleri katı gıdaları tamamen sindirip, tüm faydalarından yararlanacak kadar gelişmemiştir daha. Keza bağışıklık istemleri de tam olarak gelişmemiştir. Ek besinler bu dönemde sadece alıştırma mahiyetindedir. Daha yeni tat ve dokulara alışma sürecinde oldukları için onlara zaman tanımak ve acele etmemek gerekir.

Doğru bir beslenme alışkanlığı kazandırmak için: Zorlamayın, zaten zorlamak fayda vermez ve işe yaramaz, hatta işleri zorlaştırır ve lokma savaşlarını başlatır :) Yapmanız gereken en iyi şey bir öğün düzeni oluşturmak, kendi kendine yemesine izin vermek, yediği miktara razı olmak, sofraya birlikte oturup örnek olmak ve az yedi diye aralarda beslememek. Bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığında gerçekten işe yarıyor, Sizin sorununuz iştahsızlık da değil ama iştahsızlık yazımızı veriyoruz aşağıda. Çünkü yemek istemeyen bebişlere genel öneriler var yazıda ve çok işinize yarayabilir.

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555

Bura da da ay ay bebek beslenmesi tablomuz var. Ayına uygun hangi besin gruplarından ne kadar yemeli ve yine ayına uygun 4 adet günlük örnek menü bulacaksınız. Bunlar size fikir verebilir. Sevgiler.

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132


“Kahvaltı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir