Bebeğim çok az kilo almış

Dereotu
Mesajlar: 3
Kayıt: 16 Şub 2016, 07:43

Bebeğim çok az kilo almış

Mesajgönderen Dereotu » 16 Şub 2016, 07:57

Merhabalar,4 aylık bir oğlum var,beslenmesinin gayet iyi olduğunu düşünüyordum bu ay çünkü kaka ve çiş sayımız iyiydi,hareketli bir Bebek de.ama dün doktora gittiğimizde çok az kilo aldığını öğrendim sadece 280gr almış.3 cm boyu uzamış.önceki gibi göğüslerim dolu dolu değil o da emerken çok terliyor çok sıkılıyor.onun aç olduğunu düşündükçe üzülüyorum.mama mı versem ek gıdaya mı başlasak ya da sütüm artar mı bu saatten sonra.ne yapmam lazım,çok çaresizim...

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: Bebeğim çok az kilo almış

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 16 Şub 2016, 11:49

Aman sakın hemen paniğe kapılmayın, olur arada böyle şeyler. ek gıdaya başlama ayı konusunda iki farklı uzan görüşü var 4-5 aylı başlamak ve 6 aylık başlamak. ama en yaygın olan 6 aylık başlamaktır. Biz bu nedenle sitemizde ek gıda konusunda 6. ayı baz aldık. Biz her zaman bebeğinizi takip eden doktorunuzun önerilerine uymanızı öneriyoruz. Çünkü her bebek farklıdır. İhtiyaçları ve bünyesi de farklıdır. Bir yaşına kadar bebeklerin temel beslenmesini anne sütü, anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama oluşturur. Çünkü sindirim sistemleri katı gıdaları tamamen sindirip, tüm faydalarından yararlanacak kadar gelişmemiştir daha. Keza bağışıklık istemleri de tam olarak gelişmemiştir. Bu nedenle ek gıdalar 2. plandadır ve alıştırma mahiyetindedir. Hala almaları gerekenleri sütten ve mamadan alırlar.

Ve asıl önemlisi her annenin sütü kendi bebeğine yeter aslında ve sütünüzü artırmak her zaman mümkün hiç bir zaman geç değildir. Zaman içinde sütünüzün niteliği ve miktarı değişir bu çok normaldir. Ve pek çok anne bu durumda sütün azaldığını düşünür ve endişelenir.

Sitemizin ana sayfasında sol üst tarafta emzir me bölümümüz var. Emzirme yazan yerin üzerine gelin açılan pencerede çok faydalı bilgiler bulacaksınız. Anne sütünü artıran denenmiş ve işe yarar yöntemler ve süt attıran besinler bilgileri de var.

Dereotu
Mesajlar: 3
Kayıt: 16 Şub 2016, 07:43

Re: Bebeğim çok az kilo almış

Mesajgönderen Dereotu » 16 Şub 2016, 12:45

Çok teşekkür ederim,gerçekten çok faydalı ve yardımcı oldunuz.çok üzülüyordum ,kendimi yetersiz hissediyordum.doktorumuz 10 gün bekleyelim kilo almazsa o Zaman mamaya başlarız dedi.

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: Bebeğim çok az kilo almış

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 17 Şub 2016, 13:19

O kadar çok anne sizinle aynı duyguları yaşıyor ki çeşitli zamanlar da hiç yalnız değilsiniz. Doktorunuz dışın da bütün dış seslere kulaklarınızı tıkayın :) Ve her ne olursa olsun unutmamanız gereken tek şey var, bebeğiniz için en iyi anne sizsiniz. Bu kural hiç değişmez, her bebek için en iyi anne kendi annesidir. Bir bebeği en iyi annesi tanır ve anlar.


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir