bebeğim hiçbişy yemiyor

korayca
Mesajlar: 1
Kayıt: 07 Mar 2014, 13:55

bebeğim hiçbişy yemiyor

Mesajgönderen korayca » 10 May 2014, 13:56

merhaba 6 aylık bir oğlum var 6ay sadece anne sütüyle beslendi ve memeye çok düşkün.10 gun once ek gıdaya başladık ilk 1 hafta meyve,sebze çorba-pure yoğurt verdim sorunsuz yedi ama bu hafta hiçbişey yediremiyorum ağzını sımsıkı tutuyor ve açmıyor sebze meyve yoğurt ve kahvaltıda da aynı... gun içinde çok huysuz ... gece uykularımız düzenliydi 3-4 gundur oda bozuldu diş diye düşünüyorum..sizce ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim..Tşk.ler

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: bebeğim hiçbişy yemiyor

Mesajgönderen Gurmebebek » 12 May 2014, 03:49

Merhaba öncelikle dediğiniz gibi diş çıkarmadığından ya da hafifte olsa bir rahatsızlığı olmadığından emin olun. ek gıdaya daha çok yeni başlamışsınız öncelikle unutmamanız gereken, bu bir süreçtir ve ilk başlarda, alışma sürecinde zaten 1-2 kaşık yemesi ve hatta yememesi bile çok normaldir.Telaşlanmayın ve ona zaman tanıyın asla zorlamayın. Bir yaşına kadar bebeklerin temel beslenmesini anne sütü, anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama oluşturur. Çünkü sindirim sistemleri katı gıdaları tamamen sindirip, tüm faydalarından yararlanacak kadar gelişmemiştir daha. Keza bağışıklık istemleri de tam olarak gelişmemiştir. Özellikle ek gıdaya geçiş döneminin başlarında ek gıdalar sadece alıştırma mahiyetindedir ve beslenmesine çok bir katkısı yoktur. Sevgiler.

Aşağıdaki linklerde ek gıdaya geçiş rehberimiz var çok işinize yarayacak ve aklınıza takılan birçok soruya detaylı cevap olacak bilgiler var. Bir göz atın.

Ek gıda rehberi

http://www.gurmebebek.com/ek-gidaya-gec ... rsey-40763

http://www.gurmebebek.com/kritik-periyodlar-147184

Ek gıdaya geçmek istemeyen bebişler için uzmanımızın önerileri

http://www.gurmebebek.com/sut-ve-kati-gida--696,758

Ay ay bebek beslenmesi. Ayını seçin ve bebeğinizi nasıl beslemelisiniz, hangi gıdayı ne miktarda yemeli ve 4 adet örnek günlük menü bulacaksınız.

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132

Melocan
Mesajlar: 5
Kayıt: 26 Haz 2013, 08:40

Re: bebeğim hiçbişy yemiyor

Mesajgönderen Melocan » 22 May 2014, 19:14

Merhaba, her bebeğin kendine göre bir yeme düzeni olduğuna inanıyorum. Siz çok zorlarsanız uzun bir süreden sonra rutine uymaya başlıyorlar ancak ben acıktıkça yemek yemesinden yanayım hep. Pek tabiki acıktıklarını söylemeyen minikleri anlamak da biz annelere düşüyor. 6 ay ek gıdaya başlamak ancak yeme içme ile henüz tanışan bir bebeğin birden bir programa göre yemek yemesini beklememek lazım. Çorba yemiyor mu yedirmeyin onun yerine 1 hafta ara verip başka besin deneyin, yoğurt en birincil alıştırılması gereken bir gıda olduğunu düşünüyorum yumurtayı sabah kahvaltısında yoğurdun içine ezip verdim uzun süre kahvalyımız buydu, protein ve kalsiyum sonrası hep meyve ile devam ediyordu günümüz, ve bol anne sütü. 9 aydan sonra çorbalara azar azar başladım ancak hep et suyu koydum. 10-11 aylarda et ve köfte vermeye başladım. Bu işin sabırla ve bebeğinizi dinleyerek daha sağlıklı olacağına inanıuorum, anne sütü isteyen yemek istemeyen bebek emin olun çok gerçek bir sebeple bunu yapıyordur. 1 yaşından sonra ek gıda daha düzene giriyor. 6 ay bitince ek gıdayı gözünüzde büyütmeyin bence eski usul emmeye devam ara öğün anlamında atıştırmalara merhaba !
Benim fikrim bu..
Bilginize
Sevgiler

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: bebeğim hiçbişy yemiyor

Mesajgönderen Gurmebebek » 23 May 2014, 03:31

Biz de hep söylüyoruz ek gıdaya geçiş bir süreçtir ve alışma sürecidir. herhangi bir problemi yok ise katı gıdaya geçememiş hiç kimse yoktur. Önemli olan acele etmeden doğru beslenme alışkanlığı kazandırmaktır. Sevgiler :)


“İştahsız Bebekler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir