bebeğim iştahsız

siyahgibi
Mesajlar: 1
Kayıt: 07 Oca 2014, 07:58

bebeğim iştahsız

Mesajgönderen siyahgibi » 07 Oca 2014, 08:11

merhaba bebeğim 8. aya girdi ve kilosu 6,800 normalde olması gereken kilodan 1,500 kilo falan az 2 aydır doktora götürüyoruz fakat doktor iyi beslemediğimizi söylüyor sebze püresi meyve püresi ve pisküvü maması ekmek kırıntısı falan veriyorduk su 4 gündür artık onları da yemiyor grip ve öksürük var ayrıca süt emzirmeye verdim mi bırakıyor çok fazla iştahsızlık var emzirirken iki yada üç defa süt çekip bırakıyor kan şekerinin düşmesinden korkuyorum ayrıca yedirdiğim çorba ve prinç ununu mama tarzında yaptım dün direk kustu ne yapacağımı gerçekten bilemiyorum doktor zaten anlamıyor zorla verdiğimizde çıkartıyor ne yapacağımı gerçekten bilemiyorum ve çok endişe ediyorum lütfen beni bilgilendirir misiniz :(

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: bebeğim iştahsız

Mesajgönderen Gurmebebek » 07 Oca 2014, 08:45

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Hastalık ve diş çıkarma döneminde bebeklerin iştahsız olması çok normaldir.Öncelikle herhangi bir sorunu reflü vs. gibi emin olmanız gerekir. Bazı tetkik ve tahliller yapıldı mı acaba? herhangi bir vitamin eksikliği yada kansızlık varsa takviye edilmesi gerekir. Doktorunuza danışarak balık yağı ve keçi boynuzu pekmezi verebilirsiniz.

Evet haklısınız zorlamak fayda vermez, hatta işleri zorlaştırır ve lokma savaşlarını başlatır :)Yapmanız gereken en iyi şey bir öğün düzeni oluşturmak, sofraya birlikte oturup örnek olmak ve az yedi diye aralarda beslememek. Bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığında gerçekten işe yarıyor, yemek istemeyen bebişlere genel öneriler var yazıda ve çok işinize yarayabilir. Sevgiler.

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555

Burada da bebek gelişimi yazımız var. Bebeklerde kilo alamama sorunu ve uzmandan çözüm önerileri de var yazımızda.

http://www.gurmebebek.com/bebek-gelisim ... nler-54190


“İştahsız Bebekler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir