bebeğim kaşığı görünce ağzını kilitliyor

denika
Mesajlar: 3
Kayıt: 20 Şub 2013, 13:48

bebeğim kaşığı görünce ağzını kilitliyor

Mesajgönderen denika » 26 Eki 2013, 13:45

merhaba benim 6 aylık bir bebeğim var.ek gıdaya bir ay önce geçtik.ilk başlangıçta meyve pürelerini ve sebze pürelerini yiyordu.şimdi ise hiçbirşey yediremiyorum yalnızca hazır kaşık maması yiyor onuda zoraki.sebze püresini ağzına alınca kusacak gibi öksürüyor.çok çaresizim ne yapabilirim.

ruzgark
Mesajlar: 5
Kayıt: 17 Eki 2013, 18:51

Re: bebeğim kaşığı görünce ağzını kilitliyor

Mesajgönderen ruzgark » 27 Eki 2013, 19:05

benim bebeğimde 7 aylık aynı problem bizde de oldu hala daha zaman zaman oluyor ben yemiyor diye ağladığımı bilirim :) ara verdim 1-2 gün sonra yemeye başladı. hala oluyor merak etme

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: bebeğim kaşığı görünce ağzını kilitliyor

Mesajgönderen Gurmebebek » 28 Eki 2013, 05:39

Merhaba aynen öyle :) O kadar sık rastlanan bir durum ki üstelik bebişiniz daha çok küçük lütfen bu kadar sıkıntı yapıp kendinizi de onu da hırpalamayın. 1 yaşına kadar bebeklerimizin temel beslenmesini anne sütü anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama oluşturur. Çünkü sindirim sistemleri henüz katı gıdaları tamamen sindirip tüm faydalarından yararlanabilecek kadar gelişmemiştir. Bu nedenle ek gıdalar sadece alıştırma mahiyetindedir. Ona bu alışma sürecinde zaman tanıyın, yediği miktara razı olmak çok zorlamamak en iyisi :)

Biz size aşağıda ek gıdaya geçiş rehberi veriyoruz. Bir göz atın.

http://www.gurmebebek.com/ek-gidaya-gec ... rsey-40763

Buda bebişinizi ayına uygun nasıl beslemelisiniz hakkında detaylı bilgi bulacağınız ay ay bebek beslenmesi yazımız.

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132

Dexigner
Mesajlar: 31
Kayıt: 07 Eki 2013, 09:51

Re: bebeğim kaşığı görünce ağzını kilitliyor

Mesajgönderen Dexigner » 03 Ara 2013, 22:33

Benim bebeğim 8 aylık ama 2 aydır yeme olayımız düzene girmiş değil, nasıl olsa temel besini anne sütü diye onu yemesi için pek de zorlamıyorum ama işin bana düşen kısmında "acaba böyle yapsam yer mi?" Diye pek çok şey deniyorum. Ve kendi bebeğimde şunu farkettim ki asıl sorun tattan ziyade ağzına giren o katı gıdanın dokusu.

Mesela homojen şekilde püre yapılmış yiyecekleri daha sorunsuz kabul ederken içinde lor veya kıyma tanecikleri, ceviz pütürcükleri olduğunda hiç şans vermiyor.

Ha bir de hazır kavanoz mamaları olayı var ki onlardan vermemek için elimden geleni yapıyorum. (Kendi hazırladığım doğal besinleri her zaman endüstriel besinlere tercih ederim) Onların kıvamı öyle mükemmel hazırlanmış ki eğer mecbur kalıp vermişsem (dışarda hazırlıksız olduğumda) evdeki yemeklerde de o mükemmel homojenliği arıyor ve yemek yeme olayımızda belirgin bir gerileme oluyor.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: bebeğim kaşığı görünce ağzını kilitliyor

Mesajgönderen Gurmebebek » 04 Ara 2013, 04:35

Kıvam işi doğru ama yanlış :) Hepsinde değil ama çoğu bebekte pütürlü yememe sorunu çıkıyor ve anneler çok zorlanıyor bu konuda. Aslında biz onlara verene kadar hiç bir şeyin tadını ve dokusunu bilmiyorlar. İlk baştan itibaren pütürlü beslenince kabul etmeler daha kolay oluyor. Ancak o güne kadar sadece sıvı beslenmiş bir bebişin ek gıdaya başlamasında aşamalı oluyor tabi. 1. ve 2. aşama gıdalar deniyor bunlara aşağıda bu gıdalarla ilgili detaylı bilgi var.

http://www.gurmebebek.com/ek-gidaya-gec ... -40763,0,4

Zorlamamakla en doğrusunu yapıyorsunuz :) zaten zorlamak fayda vermez ve işe yaramaz, hatta işleri zorlaştırır ve lokma savaşlarını başlatır :)Yapmanız gereken en iyi şey bir öğün düzeni oluşturmak, kendi kendine yemesine izin vermek, yediği miktara razı olmak, sofraya birlikte oturup örnek olmak ve az yedi diye aralarda beslememek. Bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığında gerçekten işe yarıyor, Sevgiler.

Dexigner
Mesajlar: 31
Kayıt: 07 Eki 2013, 09:51

Re: bebeğim kaşığı görünce ağzını kilitliyor

Mesajgönderen Dexigner » 04 Ara 2013, 09:35

Ek besine ilk geçtiğimiz, birbirini takip eden birkaç gün benim de fiziksel olarak çok yorulduğum, sabaha kadar ayakta kaldığım günlerdi, buna bağlı olarak sütüm de yeteri kadar birikmiyor, dolayısıyla bebeğimi doyuramıyor, doyuramayınca da uyutamıyordum. Yorguluğuma bir de bu ekleniyordu. İlk 2-3 gün bu nedenle yemesi için çok zorladım çünkü devam sütünü de kabul etmeyen bir bebek, fakat 3. gün mama sandalyesine oturmamak için yalvarırcasına ağladığını görünce bir kitapta okuduğum şu minvaldeki cümle geldi aklıma:

"Onu yemesi için zorlamayın. Bugün o yemeği yememesi ona hiçbir şey kaybettirmez ama ileride gelişecek yeme alışkanlığı için çok şey kazandırır."

O günden beri asla zorlamıyorum. Zaten yoğunluğu atlatınca sütüm de normale döndü...

Ve evet ona yemek hazırlarken kendime de hazırlıyorum ve beraber yemek yiyoruz, ona baka baka çiğniyorum ağzımdakileri, bana bakarken o da aynı hareketleri yapmaya çalışıyor...

Besinleri elleriyle yemesine izin veriyorum, alıyor, sıkıyor, tadıyor... Zorlu bir süreç, bilinç ve sabırla çözeceğiz artık :)

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: bebeğim kaşığı görünce ağzını kilitliyor

Mesajgönderen Gurmebebek » 05 Ara 2013, 04:57

Aynen öyle :) Doğru yoldasınız ve önemli olan bu. Sıkıntı ve strese; bebişleri ve kendimizi bunaltmaya gerek yok. Unutmamak lazım ki. Yer yüzünde, özel bir hastalık, fiziksek bir sıkıntı olmadığı takdirde katı gıdaya ve normal yeme düzenine geçememiş bir yetişkin yok :))))) Bu durumların tadını çıkarıp hem anne, hem bebiş için keyif alınacak hale getirmek en iyisi bizce. Ne dersiniz?

dogayagiz
Mesajlar: 1
Kayıt: 19 Eki 2013, 17:34

Re: bebeğim kaşığı görünce ağzını kilitliyor

Mesajgönderen dogayagiz » 20 Ara 2013, 12:11

Kizim 6 ayini doldurdu. 1ay once basladim yedirmeye, o na uygun olan yiyecekleri tattirdim. Anne sutu aliyor. Suan eline bi oyuncak veriyorum agzina onu sokmaya calisirken ben yiyecegi sokuyorum o durumdayiz. Kasigi gorunce agzini kilitliyor ve kafasini yana ceviriyor. Dun dr a goturdum kontrolu vardi. Dr gunduz az emzir ac kalsin ozaman yer dedi. Memeye cok duskun illa bi kokusunu alacak bi firt cekecek yoksa cok agliyor. Emince rahatliyor. Emzirmesem busefer cok agliyor aglamaktan yemiyor. Emerekde uyuyor. Buarada benim ikinci bebegim oglum 3,5 yasinda onda hic boyle sorunlar yasamadim kasigi gorunce agxini acardi 17 ayda emzirdim. Kizim cok farkli. Neyapabilirim?

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: bebeğim kaşığı görünce ağzını kilitliyor

Mesajgönderen Gurmebebek » 20 Ara 2013, 14:20

Tabii ki her bebek farklıdır. Bu bebişinizde meme yada emme bağımlılığı denilen durum oluşmuş gibi gözüküyor. o nedenle de kaşığı ya da katı gıdayı reddediyor sanırız. Öncelikle bunun önüne geçmelisiniz. her huysuzlandığında emzirmeyin ve memede uykuya dalmasına izin vermeyin. değişik kaşıklar deneyebileceğiniz gibi elinizle de yedirebilirsiniz. Bir öğün düzeni oluşturun emzirme de dahil ve buna uyun. Bir süre yediği miktara razı olun aralarda beslemeyin. Biz size ek gıdaya geçiş rehberimizi, ay ay bebek beslenmesi yazımızı ki burada örnek menüler de bulacaksınız bebişinizin ayına uygun, birde katı besinlere geçmek istemeyen bebişler için uzman yazımız var :)

http://www.gurmebebek.com/ek-gidaya-gec ... rsey-40763

http://www.gurmebebek.com/kritik-periyodlar-147184

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132


http://www.gurmebebek.com/sut-ve-kati-gida--696,758

Gulsahikra
Mesajlar: 2
Kayıt: 05 Ara 2016, 19:05

Re: bebeğim kaşığı görünce ağzını kilitliyor

Mesajgönderen Gulsahikra » 05 Ara 2016, 22:54

11 aylık kızıma bende ne yaptıysam nasıl verdiysem ek gıdayı ret ediyor. basta ağızını acıyor verdiğim gıdayı ağızına alıp geri püskürtüyor. artık ne yapacağımı sasırmış durumdayım. 8 saat arayla devam sütü içiyor sadece.


“İştahsız Bebekler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir