bebeğime beslenme alışkanlığı kazandırmalıyım

msoe
Mesajlar: 2
Kayıt: 10 Mar 2016, 10:15

bebeğime beslenme alışkanlığı kazandırmalıyım

Mesajgönderen msoe » 10 Mar 2016, 10:30

iyi günler benim 12 aylık bebeğime kayınvalidem bakıyor ve beslenmesi konusunda çok yetersiz öğün düzeni ne işe başladığımdan beri düzensiz bir öğünü 120ml süt ile geçiştiriliyor hep bu şekilde ve ben çok üzülüyorum en sonunda bi karar aldım oğlum herşeyden daha önemli artık kendim akşamdan her öğününü hazırlayıp koyuyorum dolaba daha yeni başladık ve ben oğluma beslenme alışkanlığını nasıl kazandıracağımı bilmiyorum yardımınıza ihtiyacım var.. :?: :?: :roll:

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: bebeğime beslenme alışkanlığı kazandırmalıyım

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 11 Mar 2016, 10:02

Merhaba lütfen endişeli, üzgün ve telaşlı olmayın çok zor biliyoruz ama biraz rahat olun. Çünkü bebekler duygu durumlarından etkileniyor. Öncelikle zorlamamalısınız, yemek konusunda teşvik edici olun ama asla zorlayıcı olmayın. Çünkü bu işleri inanın daha da zorlaştırır. Lokma savaşlarını başlatır ve işin içinden hiç çıkamazsınız. Yapmanız gereken en doğru şey bir öğün ve emme düzeni oluşturmak ve bu düzene uymak. Birlikte yiyerek mutlaka ona örnek olmak. Az yedi ya da yemedi diye aralarda beslememek ve yediği miktar bir iki kaşık bile olsa, yediği miktara bir süre razı olmak. Oyunla, TV ve benzeri dijital ekran karşısında yedirmemek. Bunlarda başta işleri kolaylaştırıyor gibi gelse de inanın sonrasında daha da zorlaştırır. Uzmanlar bebeklerin dikkatini dağıtarak yedirmenin doğru olmadığını, tam tersine dikkatlerinin yemeğe odaklanması gerektiğini söylüyorlar. Ve en çok da ailelerinin beslenme alışkanlıklarından etkileniyorlar, unutmamak lazım. Örnek olmak bu yüzden önemli. Eline verebileceğiniz şeyleri eline verin. Bırakın koklasın, ısırsın, kemirsin, döksün saçsın, mıncıklasın :) Aşağıda size iştahsızlık yazımızı veriyoruz, linke tıklayın ve mutlaka inceleyin çok işinize yarayacak bilgiler var. Evet biliyoruz zor ama bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığın da mutlaka işe yarıyor. Sizin durumunuz tam olarak iştahsızlık olmasa bile aşağıdaki yazımıza göz atın, yeme ile ilgili genel bilgiler var.

İştahsızlık ve çözüm yolları

http://www.gurmebebek.com/beslenme-soru ... ik/546,555

Ayrıca aşağıdaki linkteki yazılardan bebişlerin yeme içme alışkanlıkları, tat alma duyuları, damak zevkleri nasıl gelişir ve yemek seçme ile ilgili çok faydalı bilgiler bulacaksınız.

http://www.gurmebebek.com/beslenme-dosy ... 000,188284

Eğer gece beslenmesi yapıyorsanız. Bebekler sanılanın aksine gece acıktıkları için değil, gece beslenmesine alıştıkları için uyanırlar. 4-6 aylıktan itibaren bebişler gece 6-8 saat; 8. aydan itibarense 8-12 saat gece beslenmeden kalabilirler. Gece beslenmesi hem iştahı hem de uyku düzenini olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alır. Yavaş yavaş, alıştırma sürecini de göz önüne de alarak gece beslenmesini azaltarak kesebilirsiniz.

Aşağıda bebeğinizin ayı ile ilgili çok faydalı bilgiler var linklerde inceleyin.

12-18 ayda sizi neler bekliyor.

http://www.gurmebebek.com/12-18-ay/12-1 ... /300005,26

Bebeğinizin ayını seçin, ayına uygun beslenme düzeni ve günlük örnek menüler var.

http://www.gurmebebek.com/6-8-ay/ay-ay- ... 0003,60132

msoe
Mesajlar: 2
Kayıt: 10 Mar 2016, 10:15

Re: bebeğime beslenme alışkanlığı kazandırmalıyım

Mesajgönderen msoe » 14 Mar 2016, 10:16

çokk çokk teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz benimde küçük gurmem artık daha güzel beslenicek ..yardımlarınız .ç.n minnetarım. :D

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: bebeğime beslenme alışkanlığı kazandırmalıyım

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 16 Mar 2016, 09:52

Rica ederiz :)


“Sabah Sohbetleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir