Bes aylik bebegim

starfis.
Mesajlar: 33
Kayıt: 21 Kas 2014, 08:49

Bes aylik bebegim

Mesajgönderen starfis. » 24 Kas 2014, 06:47

Merhaba bes aylik bebegim var ek gidalara basladik yogurt meyve muhallebi derken sebzelere gectik siteniz coook yararli cok sey ogrendim oncelikle tesekkur ederim iki sorum var bebegime bal kabagi verebilir miyim ve nasil yapmam gerekiyo ikinci sorum avakado verilir mi bes aylik bebege..tesekkur ederim

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Bes aylik bebegim

Mesajgönderen Gurmebebek » 25 Kas 2014, 08:15

Merhaba öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederiz. Biz her zaman takip eden doktorunuzun önerilerine uymanızı öneriyoruz. Çünkü her bebek farklıdır. İhtiyaçları ve bünyesi de farklıdır. Ancak unutmamanız gereken en önemli şey bir yaşına kadar bebeklerin temel beslenmesini anne sütü, anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama oluşturur. Çünkü sindirim sistemleri katı gıdaları tamamen sindirip, tüm faydalarından yararlanacak kadar gelişmemiştir daha. Keza bağışıklık istemleri de tam olarak gelişmemiştir. Bu nedenle ek besinlere geçilse bile hala almaları gerekenleri anne sütü ve mamadan alırlar.

Ek gıdaya geçiş ayıyla ilgili ise her konuda olduğu gibi farklı uzman görüşleri var. En yaygın olanı 6. ayda başlamak olsa da nazı uzmanlar 4-5 ayda geçilebilir diyor. Biz size öncelikle 6. aydan küçük bebekler ek gıdaya geçecekse nasıl beslenmeli ve nelere dikkat etmelisiniz yazılarımızı veriyoruz, bir inceleyin.

http://www.gurmebebek.com/4-aylik-bebek-105248

http://www.gurmebebek.com/sut-ve-kati-gida--696,43086

Bizim sitemiz de ek gıdaya geçişte 6. ay baz alınmış olup beslenme tablolarımız ve günlük örnek menülerimiz buna göre düzenlenmiştir. Ancak siz ek gıdaya başlamış ve anladığı kadarıyla da yol almışsınız :) Bal kabağı ve avokado bebeklerin ilk besinleri arasında yer alan gıdalardır bu nedenle verebilirsiniz. Ancak hep uyardığımız gibi ilk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışıp, 3 gün bekleme kuralını uygulamanız en doğrusudur. Biz size balkabağı ve avokado yazılarımızı veriyoruz aşağıda. Ben faydalı bilgileri, hem nelere dikkat etmeniz gerektiğini, hede yazının altındaki linklerde örnek tarifleri bulacaksınız. Sevgiler :)

http://www.gurmebebek.com/balkabagi-208

http://www.gurmebebek.com/avokado-225

ymirac
Mesajlar: 2
Kayıt: 02 Ara 2014, 09:27

Re: Bes aylik bebegim

Mesajgönderen ymirac » 02 Ara 2014, 09:35

öncelikle hayırlı günler benim oğlum beş buçuk aylık yeni ek gıdaya gectik sebze püresi yaptım kustu igrendi sonra içine anne sütü koydum tadını bildiği bişe olsun diye gene yemedi napabilirim ne yedirebilirim şimdiden teşekkür ederim

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Bes aylik bebegim

Mesajgönderen Gurmebebek » 03 Ara 2014, 08:13

Merhaba tekrar edelim biz her zaman takip eden doktorunuzun önerilerine uymanızı öneriyoruz. Çünkü her bebek farklıdır. İhtiyaçları ve bünyesi de farklıdır. Ancak unutmamanız gereken en önemli şey bir yaşına kadar bebeklerin temel beslenmesini anne sütü, anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama oluşturur. Çünkü sindirim sistemleri katı gıdaları tamamen sindirip, tüm faydalarından yararlanacak kadar gelişmemiştir daha. Keza bağışıklık istemleri de tam olarak gelişmemiştir. Bu nedenle ek besinlere geçilse bile hala almaları gerekenleri anne sütü ve mamadan alırlar. Ek gıdaya geçiş bir süreçtir ve alıştırma sürecidir. Bu nedenle aceleci davranmamak gerekir. İlk başlarda yeni tat ve dokulara alışmaları için onlara zaman tanımalısınız. Verdiğimiz herşeyi hemen sevmelerini ve bitirmelerini beklemiyoruz zaten. Biz size ek gıdaya geçiş rehberimizi ve ay ay bebek beslenmesi tablomuzu verelim, mutlaka inceleyin.

http://www.gurmebebek.com/ek-gidaya-gecis-rehberi-40763

http://www.gurmebebek.com/kritik-periyodlar-147184

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132


“Sebze” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir