beslenme sorunu kendi yemek istiyor ve benim yedirmeme izin

zisan
Mesajlar: 1
Kayıt: 15 Mar 2016, 02:46

beslenme sorunu kendi yemek istiyor ve benim yedirmeme izin

Mesajgönderen zisan » 15 Mar 2016, 03:22

Oğlum 10 aylık ilk dişleri 2 aylık çıktı şuan azından 10 tane dis var 11 12 de yolda kesinlikle benim verdiğim hiçbir yemeği yemiyor eline gelebilecek meyve parçaları sebze parçaları makarna bisküvi minik toplar şeklinde yaptığım bir kaç yiyecek dışında onlarında 1 yemek kaşığı geçmiyor kaşık ve tabağa karşı sıvı hiç bir şey almıyor şu dahil sadece anne sütü emiyor hatta hep memede desem yeridir var benim yedirmeye çalıştıklarını tepki veriyor zorlarsam kusuyor yakın zamanda bronşit geçirdik ve 2 kilo verdi şuan 9.8gr ve 76 cm. 3.8 gr doğdu ve kilo almıyoru1 aydır çok üzülüyorum nasıl yemek yediren bilirim kilo almasına sağlıklı beslenmesini istiyorum çok iştahsız yumurta pekmez çorba falan yese sanki içim rahat edecek panik mi yapıyorum acaba doktor herşey yolunda ama emmeyi azaltmak siz rahatlarsıniz diyor nasıl yaparım öneriniz nedir

berem
Mesajlar: 4
Kayıt: 26 Tem 2013, 06:41

Re: beslenme sorunu kendi yemek istiyor ve benim yedirmeme i

Mesajgönderen berem » 25 Mar 2016, 10:32

Bende tam bu konuyu soracaktım,siz sormuşsunuz inşallah cevap gelir de rahatlarız.Aynen sizin gibiyiz.ağzında 8 dişi var.Kendi yemek istiyor.Ama ağzına alınca kolay kolay çiğnemeye yanaşmıyor eliyle çıkarıyor çıkaramazsa kusuyor.kahvaltı yok ancak tarhana yapıp içine labne koyuyorum.zar zor karşısında şebeklik yapa yapa yediriyoruz.yoğurt ancak sade olacak ve iyice acıkmış olacak o zaman yer yine takla attırır bize.çorba ancak tel şehriye kusmadan zor da olsa yer.akşam muhallebi yaparım bazen zorda olsa yer bazen asla yemez.Sizinki keşke zayıflamasaymış iyiymiş bizde 9,8 kiloyuz. alerjileri nedeniyle yumurta vs de veremiyorum.sadece anne sütü o da zaten çok doyurmuyor.Ne yapsak bize lütfen yardım edin.Herkes kıymalı çorbalar yedirirken biz çorbanın suyunu bile veremiyoruz :(

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: beslenme sorunu kendi yemek istiyor ve benim yedirmeme i

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 29 Mar 2016, 08:14

Merhaba öncelikle diş çıkarma ve hastalık döneminde az yeme ve iştahsızlık çok normal ve maalesef bu dönemlerde onları yemeye zorlamak ta fayda vermez. Çünkü beyinleri onlara mikrop ve bakteriler de beslenmesin diye az ye diyor. Biz size hasta çocuk beslenme tablomuzu da vereceğiz zira diş çıkarma da hemen hemen hastalık sürece ile aynı seyreder. kendi kendine yemek istemesi de hem çok normal hem de olması gereken bir gelişim göstergesi.

İştahsızlık ve yeme problemi

Beslenmek bebişler için sadece karın doyurmak değildir. Tahmin edeceğinizden çok daha fazla her türlü gelişimlerine katkıda bulunur ve onlar için bir öğrenme, keşfetme ve oyun imkanıdır. Gelecekteki beslenme alışkanlıklarının temeli daha ilk lokmadan itibaren atılmaya başlar. Dolasıyla da gelecekteki sağlıklarının temeli de bu dönemde atılır. Bu nedenle öncelikli olan doğru bir beslenme alışkanlığı kazandırmaktır. Çok yemeleri önemli değildir. Yeterli, dengeli, doğru ve sağlıklı beslenmeleri önemlidir.

Öncelikle zorlamamalısınız, yemek konusunda teşvik edici olun ama asla zorlayıcı olmayın. Çünkü bu işleri inanın daha da zorlaştırır. Lokma savaşlarını başlatır ve işin içinden hiç çıkamazsınız. Yapmanız gereken en doğru şey bir öğün ve emme düzeni oluşturmak ve bu düzene uymak. Birlikte yiyerek mutlaka ona örnek olmak. Az yedi ya da yemedi diye aralarda beslememek ve yediği miktar bir iki kaşık bile olsa, yediği miktara bir süre razı olmak. Oyunla, TV ve benzeri dijital ekran karşısında yedirmemek. Bunlarda başta işleri kolaylaştırıyor gibi gelse de inanın sonrasında daha da zorlaştırır. Uzmanlar bebeklerin dikkatini dağıtarak yedirmenin doğru olmadığını, tam tersine dikkatlerinin yemeğe odaklanması gerektiğini söylüyorlar. Ve en çok da ailelerinin beslenme alışkanlıklarından etkileniyorlar, unutmamak lazım. Örnek olmak bu yüzden önemli. Eline verebileceğiniz şeyleri eline verin. Bırakın koklasın, ısırsın, kemirsin, döksün saçsın, mıncıklasın :) Aşağıda size iştahsızlık yazımızı veriyoruz, linke tıklayın ve mutlaka inceleyin çok işinize yarayacak bilgiler var. Evet biliyoruz zor ama bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığın da mutlaka işe yarıyor. Aksi halde hep iştahsızlıktan şikayet edeceksiniz :)

İştahsızlık ve çözüm yolları

http://www.gurmebebek.com/beslenme-soru ... ik/546,555
Ayrıca aşağıdaki linkteki yazılardan bebişlerin yeme içme alışkanlıkları, tat alma duyuları, damak zevkleri nasıl gelişir ve yemek seçme ile ilgili çok faydalı bilgiler bulacaksınız.

http://www.gurmebebek.com/beslenme-dosy ... 000,188284
Bir de aşağıda ek gıdaya geçişte kaçırmamanız gereken kritik dönemlerle ilgili yazımız var. Mutlaka inceleyin. Bu dönemler bebeğinizin yeme becerilerinin geliştiği ve oluştuğu dönemler çünkü.

http://www.gurmebebek.com/kritik-periyodlar-147184

Bebeklerinizin gelişimine gelince o konuda sadece bebeğinizi takip eden doktorunuzun dedikleri esastır. doktorunuz gelişimi normal diyorsa normaldir. zaten tersi bir durumda doktorunuz sizi mutlaka uyaracak ve yönlendirecektir. Biz size aşağıda boy, kilo, beyin gelişimi hakkında çok işinize yarayacak bilgilerin linklerini veriyoruz.

Büyümeyi etkileyen faktörler

http://www.gurmebebek.com/6-8-ay/buyume ... 003,144069

Büyüme hangi dönemde nasıl seyreder

http://www.gurmebebek.com/6-8-ay/buyume ... 003,142204

Boy, kilo, beyin gelişimi nasıl olmalı. Burada kilo alamama nedenleri ve çözüm önerileri de var.

http://www.gurmebebek.com/6-8-ay/boy-ki ... 0003,54190

Şimdide ayına uygun beslenme önerilerine gelelim :)

Biz her zaman bebeğinizi takip eden doktorunuzun önerilerine uymanızı öneriyoruz. Çünkü her bebek farklıdır. İhtiyaçları ve bünyesi de farklıdır. Bir yaşına kadar bebeklerin temel beslenmesini anne sütü, anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama oluşturur. ek besinler alıştırma mahiyetindedir.

Buradaki bilgiler rehber niteliğindedir ve size fikir vermek içindir. Buradaki ya da herhangi bir yerdeki bilgiler, yemek listeleri, miktarları vs. sizin bebeğiniz birebir aynısını aynı miktarlarda yemek zorunda değildir Çünkü anneler bazen gereksiz endişeye kapılabiliyor. Eyvah bugün bu listelerdeki kadar yemedi, eksik kaldı diye :) Miktarlar ve kuralar kesin değildir. Dediğimiz gibi bebeğinizden gelen sinyalleri de önemseyin.

Ay ay bebek beslenmesi tablosu

http://www.gurmebebek.com/6-8-ay/ay-ay- ... 0003,60132

Hasta çocuk beslenme tablosu

http://www.gurmebebek.com/beslenme-dosy ... 0000,43087

bebeklerde diş çıkarma

http://www.gurmebebek.com/buyume-ve-gel ... 300029,714

Bebeklerde kendi kendine beslenme yöntemi

http://www.gurmebebek.com/6-8-ay/kendi- ... 0003,28214

berem
Mesajlar: 4
Kayıt: 26 Tem 2013, 06:41

Re: beslenme sorunu kendi yemek istiyor ve benim yedirmeme i

Mesajgönderen berem » 07 Nis 2016, 07:12

Açıklayıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederiz... :D

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: beslenme sorunu kendi yemek istiyor ve benim yedirmeme i

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 07 Nis 2016, 08:41

Rica ederiz her zaman bize sorabilirsiniz :)


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir