bilgisayar karşısında yemek yiyen bebek

talhackimi
Mesajlar: 1
Kayıt: 20 Ara 2014, 21:53

bilgisayar karşısında yemek yiyen bebek

Mesajgönderen talhackimi » 20 Ara 2014, 22:30

merhaba benim aslında birbiri ile bağlantılı bir çok sorunum var
1- öncelikle benim oğlum 17 aylık gündüzleri çalışıyorum akşam ve geceleri anne sütü emiyor.memeyi seviyor.yavaş yavaş alışsın diye biberonla inek sütü vermeyi deniyorum asla almıyor.kan değerlerine baktırmadım kansızlık varmı bilmiyorum. bu hafta baktırtmayı düşünüyorum.
2- genel itibari ile iştahsız demeyim de seçici bir bebek sanırım.hiç ummadığım şeyleri ilk denemede yerken bazı yiyecekleri yemiyor.örneğin salatanın suyuna etsiz çiğ köfteye kısıra hiç hayır demiyor.baharatlı seviyor.ama çoğunlukla yemek yemek istemiyor fakat nezamanki bilgisayarda çocuk şarkıları vb şeyler açsam her şeyi yedirebiliyorum.biliyorum bu doğru bişey değil. örneğin ıki hafta önce balık vermiştim tukurmüştu ama aynı balıgı bugun bilgisayarda sevdiği şarkıyı dinletirken verdim yedi.yanlız oğlum oyle her çızgi film veya şarkıyı da dinlemiyor o konuda da seçici.
3- asıl sorunumuz kahvaltı. hala kahvaltıda sütle ıslatılmıs peynir biskuvi yumurta,tahin- pekmez veya bal,çekilmiş fındık ve ceviz içini mama yapıp veriyorum.bazen eline kek börek kurabiye gibi yiyeceler veriyorum bir kaç ağız yiyor ama genel olarak katı yıyecekleri kalhvaltıda veremiyorum. kahvaltı yapmayı hiç sevmiyor.ama pc de sevdiği birşey açarsam hemen yiyip yutuyor!!!oğlumun ilerde pc veya akıllı telefon bağımlısı olmasından korkuyorum. :( bir buçuk yaşına girecek kahvaltısında ne gibi yenilikler yapmalıyım bana ne önerirsiniz

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: bilgisayar karşısında yemek yiyen bebek

Mesajgönderen Gurmebebek » 22 Ara 2014, 10:04

Merhaba, anne sütü alması önemli özelikle 2 yaşına kadar öneriyor bütün uzmanlar. Ancak genelde 1 yaşından sonra anne sütü diğer gıdalara olan ilgiyi azaltabiliyor bazı bebeklerde. Biberonu çok dert etmeyin emen bebeklerde çok sık rastlanan bir durum biberon istememe. Hatta defalarca kere annelerimizle konuştuk bu konuyu, bir çok bebek böyle. Anne sütünü bırakınca daha rahat kabul ediyorlar biberonu. Bu nedenle çok telaş etmeyin. Anne sütünü bıraktığında zaten yeterince büyümüş olacak bardak, pipet vs bile deneyebilirsiniz o zaman. Mutlaka alışacaktır. Anne memesini taklit eden biberonlar var doğru biberon diye bir şey yoktur. Bebeğiniz hangisini kabul ederse doğrusu odur. Çok telaş etmeden denemeye devam edin. O kadar çok anne bu sorunu yaşıyor ki defalarca tartıştık bu konuyu hem forumda hem de facebook sayfamızda. Mutlaka alışıyorlar.


viewtopic.php?f=2&t=529&hilit=biberon

viewtopic.php?f=2&t=633

Yeme düzeni açısından bir önerimizde gece beslenmesi yapıyorsanız. Bebekler sanılanın aksine gece acıktıkları için değil, gece beslenmesine alıştıkları için uyanırlar. 4-6 aylıktan itibaren bebişler gece 6-8 saat; 8. aydan itibarense 8-12 saat gece beslenmeden kalabilirler. Gece beslenmesi hem iştahı hem de uyku düzenini olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alır. Bizce gece beslenmesini yavaş yavaş, alıştırma süresinde sabırlı ve kararlı davranarak, kesebilirsiniz.

ps karşısında yemeye gelince zaten doğru bir şey olmadığını sizde belirtmişsiniz. Bebişlerin ilgisini ve dikkatini başka bir şeye çekerek yedirme çok sık rastlanan bir hata Bu da annelerin bebeklerini besleme iç güdüsüne bağlı biraz galiba :) Oysaki tam tersine yaptığı işe yani yemeğe konsantre olması ve dikkatini yemeğe vermesi gerekiyor. Bulamaç şeklinde karışımlar yedirme de genel anne eğilimlerinden :) Çünkü böylece bir seferde daha çok şeyi daha çok miktarda yedirebiliyorlar. Tabii ki buda doğru değil aynı anda çok fazla çeşit yemesi değildir önemli olan gün içinde totalde ne yediği ve ne kadar yediği önemlidir. Örneğin kuru yemişleri kahvaltıya katmak yerine ayrı bir ara öğün olarak vermek çok daha iyidir. Bize gelen sorulardan ve gözlemlerimizden de biliyoruz ki anneler en çok kahvaltıda zorlanıyor. Uzmanlar bunun nedenin kahvaltı anlayışımızda olduğunu söylüyor, Türk tipi kahvaltı aslında bebeklere pek uygun değil diyorlar, ha yemesinler mi, alışmasınlar mı tabii ki yesinler ve alışsınlar. Ama bir bebşişin oturup peynir, zeytin, yumurta, tereyağı pekmez, bal vs. yemesini beklemek çok doğru olmuyor. Kahvaltıda peynirli omlet ve çeşitli omletler krepler deneyebilirsiniz. Ayrıca kahvaltı en önemli öğündür lafını yanlış anladığımız da söyleniyor :) Önemli olan güne bir şey yiyerek başlanması kan şekeri vs. açısından. Mesela illa böyle olması gerekmiyor ama fikir olsun diye söyleyelim. Kahvaltıda bir bebeğin yulaflı elma yemesi iyi ve yeterli bir öğündür demişti bir uzmanımız. Sitemizin ana sayfası orta kısımda tarifler bölümümüz var, kategorilerden kahvaltıyı seçip aratın çok fazla tarif bulacaksınız, mutlaka bebişinizin severek yiyeceği tarifler olacaktır. Aşağıda TV vs. ekran karşısında yeme ile ilgili bir yazı ve bir uzman videomuz var.

http://www.gurmebebek.com/tv-karsisinda ... rma-194911

http://www.gurmebebek.com/tv-karsisinda ... 2,131806,1

Genel önerimizde zorlamayın, zaten zorlamak fayda vermez ve işe yaramaz, hatta işleri zorlaştırır ve lokma savaşlarını başlatır :) Yapmanız gereken en iyi şey bir öğün düzeni oluşturmak, kendi kendine yemesine izin vermek, yediği miktara razı olmak, sofraya birlikte oturup örnek olmak ve az yedi diye aralarda beslememek. Bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığında gerçekten işe yarıyor, iştahsızlık yazımızı veriyoruz aşağıda. Çünkü yemek istemeyen bebişlere genel öneriler var yazıda ve çok işinize yarayabilir. Sevgiler.

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555

Ayrıca sitemizin sol tarafındaki menülerde 6. sırada yemek seçen çocuklar bölümümüz var. Oradaki yazıları incelerseniz, yemek seçme tipleri, yemek seçme nedenleri, ve çözüm önerileri bulacaksınız. Bir de biz size ay ay bebek beslenmesi tablomuzu veriyoruz, bebeğinizin ayını seçerek ayına uygun neyi, ne kadar yemeli ve 4 adet ayına uygun günlük örnek menü bulacaksınız.

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132


“İştahsız Bebekler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir