Böbrek hastası 14 aylık bebeğimin beslenmesi hakkında

Nesadumut
Mesajlar: 1
Kayıt: 24 Tem 2016, 17:57

Böbrek hastası 14 aylık bebeğimin beslenmesi hakkında

Mesajgönderen Nesadumut » 01 Eyl 2016, 17:15

merhaba gurmebebek ailesi,

Ve yönetimi size dargınım size danıştım ama bana cevap vermediniZ...

Arkadaşlar oğlum doğuştan böbrek hastası, ileride yetmezlik olacaktır diyor doktorlar kronik yani. İnşallah Allahım korusun o günleri bir daha yaşatmasın amin.

Oğluma proteini potasyumu vs sınırlı vermeye çalışıyorum en çok da proteinde sorun yaşıyorum. kahvaltıda peynir yumurta birlikte verilir ben veremiyorum. Her poğaçaya kurabiyeye ekmeğe yumurta süt koyamıyorum ben yapacak yemek bulamıyorum.

Mesela yemeklere kıyma ekleniyor her gün nerdeyse yani o bir kaşık kıymayı yiyor mu bebekleriniz yoksa tüm yemeğin içinde mi oluyor o. Kafam çok karışıyor tariflere bakınca benim verdiğim et süt vb protein çok ama çok az kalıyor ama mecburum.

***Yani arkadaşlar merak ettiğim bebeklerinize verdiğiniz et yoğurt bakliyat yumurta miktarı ne kadar oluyor

Protein kısıtlı beslenme uygulayan var mı evladına bana biraz fikir verir misiniz. Allah herkesin evladına şifa versin, tüm kötülüklerden korusun amin.

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: Böbrek hastası 14 aylık bebeğimin beslenmesi hakkında

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 05 Eyl 2016, 11:09

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu gibi özel durumlarda mutlaka doktorlarınız önerilerine uymalısınız. Alerji gibi durumlarda da kısıtlı bir beslenme programı uygulamak zorunda kalıyor anneler özellikle çoklu gıda alerjisinde bir çok besini hiç yediremiyorlar kısıtlı da değil. Bu dünyanın sonu değil. Yiyebildiği besinlerle devam ediyorlar. Biliyoruz çok zor ama lütfen çok fazla endişe sıkıntı ve stres yapmayın. İnanın bu bebeğinizi daha fazla olumsuz etkiler.Tekrar geçmiş olsun.


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir