Buharda pişirme
Gönderilme zamanı: 25 Şub 2014, 05:18
Günaydın anne şefler. Hangi besini nasıl pişiriyorsunuz, ne tür tencere kullanıyorsunuz? Merak ettik dorusu Biz aşağıda buharlı pişirme makinesi olmayan annelerimiz için alternatif yöntemler veriyoruz. Sizin pişirme taktikleriniz var mı acaba?
Bir buharda pişirme aletiniz yoksa: Et, tavuk, sebze gibi besinleri. Damak zevkinize göre baharatlayıp, dilerseniz biraz yağlayıp, aleminyum folyo ya da yağlı kağıt denilen pirime kağıdına sarın, sıkıca paket yapın, ek yerleri yukarıya gelecek şekilde bir tencereye koyun ve tencerenin dibine paketinizin üzerine çıkmayacak kadar su ekleyin. yüksek ateşte pişirebilirsiniz. Genelde 10 dakikada buharda pişmiş yemeğiniz hazır Aynı yöntemi fırında da uygulaya bilirsiniz.
Admincim sen ne yaptın hiç aleminyum folyo kullanılır mı diyorsanız ki haklısınız aslında. Aleminyum folyonun ısıyı iletme ve yüksek ısıya ulaştırma özelliğinden yararlanıp, zararını önlemek için önce aleminyum folyoyu koyup, üzerine aynı boyutta pişirme kağıdını koyarak paket yapın. Böylece yiyeceğinize temas etmemiş olur. Ama yine de sadece pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.
Burada da sağlıklı saklama pişirme yöntemleri yazımız var, mutlaka inceleyin.
http://www.gurmebebek.com/saklama-pisirme-848
Bir buharda pişirme aletiniz yoksa: Et, tavuk, sebze gibi besinleri. Damak zevkinize göre baharatlayıp, dilerseniz biraz yağlayıp, aleminyum folyo ya da yağlı kağıt denilen pirime kağıdına sarın, sıkıca paket yapın, ek yerleri yukarıya gelecek şekilde bir tencereye koyun ve tencerenin dibine paketinizin üzerine çıkmayacak kadar su ekleyin. yüksek ateşte pişirebilirsiniz. Genelde 10 dakikada buharda pişmiş yemeğiniz hazır Aynı yöntemi fırında da uygulaya bilirsiniz.
Admincim sen ne yaptın hiç aleminyum folyo kullanılır mı diyorsanız ki haklısınız aslında. Aleminyum folyonun ısıyı iletme ve yüksek ısıya ulaştırma özelliğinden yararlanıp, zararını önlemek için önce aleminyum folyoyu koyup, üzerine aynı boyutta pişirme kağıdını koyarak paket yapın. Böylece yiyeceğinize temas etmemiş olur. Ama yine de sadece pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.
Burada da sağlıklı saklama pişirme yöntemleri yazımız var, mutlaka inceleyin.
http://www.gurmebebek.com/saklama-pisirme-848