1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Buharda pişirme

Gönderilme zamanı: 25 Şub 2014, 05:18
gönderen Gurmebebek
Günaydın anne şefler. Hangi besini nasıl pişiriyorsunuz, ne tür tencere kullanıyorsunuz? Merak ettik dorusu :) Biz aşağıda buharlı pişirme makinesi olmayan annelerimiz için alternatif yöntemler veriyoruz. Sizin pişirme taktikleriniz var mı acaba?

Bir buharda pişirme aletiniz yoksa: Et, tavuk, sebze gibi besinleri. Damak zevkinize göre baharatlayıp, dilerseniz biraz yağlayıp, aleminyum folyo ya da yağlı kağıt denilen pirime kağıdına sarın, sıkıca paket yapın, ek yerleri yukarıya gelecek şekilde bir tencereye koyun ve tencerenin dibine paketinizin üzerine çıkmayacak kadar su ekleyin. yüksek ateşte pişirebilirsiniz. Genelde 10 dakikada buharda pişmiş yemeğiniz hazır :) Aynı yöntemi fırında da uygulaya bilirsiniz.
Admincim sen ne yaptın hiç aleminyum folyo kullanılır mı diyorsanız :) ki haklısınız aslında. Aleminyum folyonun ısıyı iletme ve yüksek ısıya ulaştırma özelliğinden yararlanıp, zararını önlemek için önce aleminyum folyoyu koyup, üzerine aynı boyutta pişirme kağıdını koyarak paket yapın. Böylece yiyeceğinize temas etmemiş olur. Ama yine de sadece pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.

Burada da sağlıklı saklama pişirme yöntemleri yazımız var, mutlaka inceleyin.

http://www.gurmebebek.com/saklama-pisirme-848

Re: Buharda pişirme

Gönderilme zamanı: 25 Şub 2014, 05:52
gönderen Aslidemircetinkaya
Günaydınnn ben bebişim için her türlü sebzeyi düdüklü tencerede, buhar aparatı ile pişiyorum, ancak ev dışında bir yerdeysek, çelik süzgeç ile tencerede pişiyorum... Besin değer kaybını korumak için en iyi yöntem buhar sanırım... Bebeğimin çorbaları için küçük bir çelik tencere aldık, sadece onun yemeklerini pişirdiğim.bu tencereye hiç deterjan kullanmıyorum:)
Kendimize gelince son zamanlrdaki favorimiz, patates-köfteyi kızartmal yerine fırında pişirmek:)
Besin değeri kaybolmamış bol vitaminli günler herkese☺️☺️

Re: Buharda pişirme

Gönderilme zamanı: 25 Şub 2014, 09:00
gönderen kwr_kwr
Merhaba ben yagli kagitlarin da yuksek isida kanserojene donustugunu, zararli olduklarini duydum fen bilgisi öğretmenimizden. Ben de buharda veya az suyla pisiriyorum ogulcanima. Cam seramik kucuk boy bir tencere aldim onun icin, yemeklerini onda pisiriyorum ve ben d3 deterjan surmemeye gayret ediyorum, makineye filan hic atmiyorum zaten. Böyle iste...

Re: Buharda pişirme

Gönderilme zamanı: 25 Şub 2014, 10:39
gönderen Gurmebebek
Çok iyi yapıyorsunuz :)

Re: Buharda pişirme

Gönderilme zamanı: 25 Şub 2014, 11:15
gönderen selda_cinar
merhaba.benim oğluşum daha 5,5 aylık.ek gıdalara yeni başladık.şimdilik orta boy bir cezvenin içerisinde yiyeceği kadar hazırlıyorum.üzerine çay tabağı kapatıyorum buhar olsun diye.ama en kısa sürede onun için küçük bir tencere alıcam.sizce nasıl almalıyım.

Re: Buharda pişirme

Gönderilme zamanı: 25 Şub 2014, 21:38
gönderen purplemother
merhaba benım oglusum da yenı başladı ek gıdaya..sebzelerını kavanozun ıcıne koyup onu tencereye yerlestırıyorum bu da farklı bır buharda pısırme yontemı :)

Re: Buharda pişirme

Gönderilme zamanı: 26 Şub 2014, 05:17
gönderen Gurmebebek
Kavanozun içinde pişirme gerçekten çok ilginç ve iyi fikir :)

Re: Buharda pişirme

Gönderilme zamanı: 26 Şub 2014, 05:18
gönderen Gurmebebek
Bir buharda pişirme aleti alabilirsiniz, bunu dışında düdüklü tencerede pişirmekte iyi bir yöntemdir. Normal bir tencerede pişirecekseniz galiba yinede çelik in iyi seçenek :)