Ciltte Kabartı

kavinet
Mesajlar: 10
Kayıt: 08 Ara 2012, 20:31

Ciltte Kabartı

Mesajgönderen kavinet » 23 Ara 2012, 19:41

Merhaba,kızımın bir yaşından buyana şuan 16 aylık cildinde kolun üst arka kısmı bacaktada kasıklara doğru elimle cildini ellediğimde bütürlü oluyor genelde banyodan sonrada nemlidirici kullanıyorum iyi bir markada fakat bir türlü geçmiyor.Dermatolağa götürdüm baktı olabilir dedi çocukluk döneminde geçer dedi hiçbir kan testi yada başka bi test istemedi doğru bir teşhis mi koydu bilemiyorum başka dr gitmeyi önerir misiniz?içim hiç huzurlu değil allahtan ailemizde cilt problemi yok !!!
Sitede turunçgiller bölümünü okurken aklıma geldi benim kız tambir mandi (mandalin)hastasi günde 3-4 tane tüketiyor asidik olmasından dolayı böyle bir etkisi olabilir mi?Gerçi doktorum hiç birşey sormadı genetik bir durum yada yedikleriyle ilgili bir soru sormadı. Aklıma bir tek bu mandi yemesi geldi.Cevabınızı merakla bekliyorum :)

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: Ciltte Kabartı

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 24 Ara 2012, 08:48

Kavinet merhaba bizim konumuz değil ama doktorunuz alerji teşhisi koymamış anladığımız kadarıyla. Kişisel olarak bebeklik döneminde gözeneklerle yada cilt kuruluğuyla ilgili bu tip durumlara rastlandığını gördük. Doktorlar pek sorun etmiyor. Yine doktor tavsiyesi olarak bir keresinde, hamam usulü banyo ( yani suda gözeneklerin açılması açısından daha uzun vakit geçirmesi )ve çok hafif kese tavsiye edildiğini söyleyebiliriz. Ancak dediğimiz gibi bu konuda doktorunuzun dediği esastır. Hem konumuz değil, hemde görmeden karşıdan tavsiyeler uygun olmayabilir:)Mandalina konusuna gelince bütün besinlerde gereğinden fazla tüketim önermiyoruz. Ör. çok faydalı olan C vitamininin bile vücut gerekli miktarını kullanıp, fazlasını dışarı atıyor. Ve bu atma işlemi için fazladan çaba ve efor harcıyor :) Aynı zamanda meyvelerdeki doğal şeker olsa da fazla tüketim fazladan şeker almak demektir.


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir