Çoklu besin alerjisi

Puffy07
Mesajlar: 1
Kayıt: 31 Tem 2017, 11:05

Çoklu besin alerjisi

Mesajgönderen Puffy07 » 31 Tem 2017, 11:11

15 aylık oğlum için içeeisinde SÜT VE ÜRÜNLERİ YUMURTA DANA ETİ TAVUK ETİ ÇEREZLER olmayan tarifler arıyorum.. uyku sonrası atıştırmalıklar bulmakta daha çok zorlanıyorum.. doktor kontrolü olduk çoklu gıda alerjisi tanısı kondu.. kahvaltı en cok problem hipp 5 tahıllı veya hipp yulaflı mama alıp yediriyorum.. kısacası her öğün için ek tariflere ihtiyacım var yardımcı olabilirmisiniz lütfen

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: Çoklu besin alerjisi

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 01 Ağu 2017, 08:06

Çok geçmiş olsun. Bebeklerin bağışıklık ve sindirim sistemleri güçlendikçe alerji durumu geçiyor genellikle. Ama evet haklısınız gecene kadar biraz zorlu bir dönem oluyor. Alerji bireyden bireye çok farklılık gösteren bir durum. Örneğin bazı bebekler de sadece inek sütüne oluyor. keçi sütü ve süt ürünlerine olmayabiliyor. Bazı bebeklerde ise hepsine birden oluyor. Bu nedenle mutlaka tereddüt ettiğiniz konuları önce doktorunuza danışmalısınız. Zaten alerjisi olmasa bile ilk kez verilecek bütün gıdalar için önce bebeğinizi takip eden doktorunuza danışmalı ve 3 gün bekleme kuralını uygulamalısınız.

3 gün bekleme kuralı hakkında bilgi için tıklayın.

http://www.gurmebebek.com/ek-gidaya-gec ... -40763,0,5

Süt alerjisi olan bebişlerin özel mamalarında soya sütü kullanılıyor genelde ve bu bebişlere soya sütü öneriliyor. Ve soya sütünden yoğurt mayalanabiliyor. Ancak bunu da doktorunuza danışmalısınız.

Aşağıdaki alerji yazımıza da bir göz atın

http://www.gurmebebek.com/alerji-132


Özel tarif bulmanız çok zor, dediğimiz gibi alerji tamamen bireyseldir. Aynı şeye alerjisi olan bireylerde bile farklılık gösterir. En iyi yol tariflerden bebeğinize alerji yapan şeyleri çıkartarak uygulamaktır. Ara öğünlerde meyve ve kuru meyvelerden alerji yapmayanlarını tercih edebilirsiniz.

Örneğin yine uzmanlar, yulaflı bir elma karışımı çok yeterli ve iyi bir kahvaltıdır diyorlar. Patatesli kahvaltı tarifleri işinize yarayabilir. Sitemizin tarifler bölümünde bol bol tarif var. Sitemizin ana sayfa orta kısımda tarifler bölümünde kategorilerden kahvaltıyı seçip aratın. Bebeğinizin ayına, mevsime ve alerjik durumuna uygun olan tarifleri deneyebilirsiniz. Bunları dönüşümlü olarak verirseniz. Sürekli aynı şeyleri yemekten de sıkılmazlar.


“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir