ek gida ve emzirme

berro
Mesajlar: 6
Kayıt: 02 Ara 2014, 09:59

ek gida ve emzirme

Mesajgönderen berro » 02 Ara 2014, 10:18

merhaba oglumla yaklasik 1 aydir ek gidaya basladik yogurt,meyve puresi,sebze preleri,yumurta sarisi ve beyaz peynir simdiye kadar yedidiklerim ayrica anne sutu vermeye devam ediyorum ama bu aralar cok kisa sure 2 3 dk emiyor birakiyor ornegin ek gida verip 2 saat sonra deniyorum genede emmiyor hatta bazen hic istemiyor yaklasik 7 aylik bir bebege gunde kac ogun verilmeli ben 2 defa veriyodum ama arttik kahvaltiyida eklemeye basladim tam oalrak sorun nedir cozemiyorum geceleri aglayarak kalkiyor emzirmeyi deniyorum 2 dk emmiyor ve birakiyor dolayisiyla sutte bosa dokuluyo gece normalde her gece emzirmek icin kalkiyorum bu aralar hic istemiyor gogusumu sagip verdigimde ise iciyor ek gidayi istedgi kadar veriyorum acaba cokmu geliyor anne sutunu birakmasini istemiyorum cunku gercekten cok savastim yenilmek istemiyorum:) her zamanda sagmak olmuyo bu sefer memeden uzaklasir korkusuda var ne yapicam bilmiyorum bana biraz fikir verirseniz cok sevinirim tesekkurler

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: ek gida ve emzirme

Mesajgönderen Gurmebebek » 03 Ara 2014, 07:57

Merhaba, biz her zaman takip eden doktorunuzun önerilerine uymanızı öneriyoruz. Çünkü her bebek farklıdır. İhtiyaçları ve bünyesi de farklıdır. Ancak bir yaşına kadar bebeklerin temel beslenmesini anne sütü, anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama oluşturur. Çünkü sindirim sistemleri katı gıdaları tamamen sindirip, tüm faydalarından yararlanacak kadar gelişmemiştir daha. Keza bağışıklık istemleri de tam olarak gelişmemiştir. Bu nedenle ek besinler 2. plandadır ve alıştırma mahiyetindedir. Almaları gerekenleri hala anne sütünden alırlar. Hatta en başlarda anne sütü alımını artırmak için ek gıda miktarı azaltılabilir. Yaşadığınız durum sık rastlanıyor, bebeklerin ayı büyüdükçe dış dünyaya olan ilgileri artıyor ve emmeye olan ilgi azalabiliyor. Bazı bebeklerde ek gıda da aynı sorunu yaratabiliyor. Açken önce emzirmeyi deneyin ve dikkati dağılmasın diye loş ve sessiz ortamlarda emzirmeye çalışın, sütünüzün yeterli olduğundan emin olun. Biz size aşağıda sütünüzün yetip yetmediğini nasıl anlarsınız ve anne sütü nasıl artırılır yazılarımızı veriyoruz, inceleyin. Savaşmakla ve pes etmemekle en doğusunu yapıyorsunuz. Pek çok annemiz anne sütü konusunda ısrarcı davranarak bu mücadeleyi kazandı :)

http://www.gurmebebek.com/sutunuz-yeterli-mi--187594

http://www.gurmebebek.com/anne-sutu-nas ... lir--26557

Yukarıda verdiğimiz linklerin dışında ana sayfa sol tarafta 3. sırada emzirme bölümümüz var. Oradaki yazıları incelemenizi öneriyoruz. Emzirme sorunları ve çözümleri de var.

Ayrıca aşağıda size ek gıdaya geçiş rehberimizi ve ay ay bebek beslenmesi tablomuzu veriyoruz. Günlük örnek menüler de dahil pek çok işinize yarayacak bilgi bulacaksınız sevgiler :)

http://www.gurmebebek.com/ek-gidaya-gecis-rehberi-40763

http://www.gurmebebek.com/kritik-periyodlar-147184

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132

http://www.gurmebebek.com/6-8-ay-24


“Sabah Sohbetleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir