emzik bıraktırma..

efsunemel
Mesajlar: 9
Kayıt: 29 Tem 2013, 13:29

emzik bıraktırma..

Mesajgönderen efsunemel » 02 Ara 2013, 11:28

Benim kızım iki yaşına yeni girdi.Emzik kullanıyor,her geçengün emziğe düşkünlüğü artıyor, 21 aylık olana kadar emzirdim,memeden ayırmamızda çok zor oldu,halen mememi tutarak ve ağzında emzikle uyuyor,çok uğraşmama rağmen biberon hiç almadı, gündüzleride emziksiz durmuyor.okuduğum yazılardan aşama aşama bıraktırmam gerektiği kanısına vardım fakat memeden ayırırkende bu aşama aşama bıraktırma tavsiyesi yüzünden (örneğin sadece gece emzir gibi..)çok uzadı işimiz en sonunda birden kesince işe yaradı çok huzursuzlandı tabii ama en azından 2-3 gün sürdü.. nasıl bir yol izlemeliyim emzik bıraktırma konusunda?.. Teşekkürler..

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: emzik bıraktırma..

Mesajgönderen Gurmebebek » 02 Ara 2013, 15:36

Merhaba, Sitenin Kurucu ve adminlerinden Seda Öztezel 2 çocuğuna da şunu yaptı. Pedagog layza ovadya'ın önerisiyle.
Uzun bir süre boyunca kendisine artık büyüdüğünü büyüdüğü için bahçede yeni doğan kedilere emziklerini vermesi gerektiğini söyledi. Zamanına sen karar ver dedi. Sık sık hatırlattı bunu.
Bir gün kendiliklerinden kabul ettiler.
Bir kutuya doldurup önüne de peynir attılar. Kendisi koydu kutuyu. Kediler gelince içeri girdiler.
Sonra kutuyu kaldırdılar. kendisini çağırıp aaa bak almışlar dediler.1-2 gün ağlama oldu, Oğlu biraz fazla ağladı.O çok düşkündü sizinki gibi :)))
Onda bir adım geri atıldı ve bir emziği geri aldım getirdim dendi.. Ama onu da enine doğru bıçakla yardı, önceden. Kedi yırtmış dediler. 2-3 emip bıraktı.


Emzikleri ucundan azar azar kesmek de tavsiye edilen bir yöntemdir. Biz bunu yarın facebook sayfamızda diğer annelere de sorup, size cevap yazmaya yönlendireceğiz. Geçekten çok işe yarar çözümler gelebiliyor annelerden. Takip edin lütfen. Sevgiler. Kolaylıklar diliyoruz.

aysmus
Mesajlar: 3
Kayıt: 02 Eki 2013, 06:12

Re: emzik bıraktırma..

Mesajgönderen aysmus » 03 Ara 2013, 06:02

kızım 8 aylık olacak doğduğundan beri emzik kullanıyor uyanıkken istemiyor ama uyurken sürekli ağzında olsun istiyor haliyle emzik düşünce de sık sık uyanıyor. ben de bıraktırmak istiyorum ama erken mi bilemiyorum bunun belirli bir zamanı var mı?

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: emzik bıraktırma..

Mesajgönderen Gurmebebek » 03 Ara 2013, 06:53

Bunun kesin bir zamanı söylenemez bebişinizle birlikte siz karar vereceksiniz. Uyku dışında kullanmaması çok doğru. Bebeklere emzik, uyku arkadaşı vs. gibi şeyleri uyku ritüeli dışınde vermek yanlış. Bebekler anne memesi de dahil bunları uyanıkken de sakinleştirici olarak kullanmak ister ama verilmemeli. Çünkü her hangi bir nesneye bağlı sakinleşme doğru değildir. Kendi kendilerine sakinleşmeyi ve sabırlı olmayı, öğrenmeleri gerekirken bunu yapamazlar uyku dışında verildiğinde ve hep sakinleşmek için dışarıdan bir nesne yada şeye ihtiyaç duyarlar buda bağımlı yapar bebişleri. Anne memesinde uyumasına da izin vermemek gerekir. Emzirip, dalmadan memeden almak lazım.

Sizinki sadece uykuda aldığı için bıraktırmak zor geliyorsa şu anda, biraz daha devam edebilir emziğe :) Sevgiler.

kolaylıklar diliyoruz. Bıraktırtırmaya karar verirseniz bizi durumdan haberdar edin. Destek olmaya çalışırız.
En son Gurmebebek tarafından 04 Ara 2013, 04:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Dexigner
Mesajlar: 31
Kayıt: 07 Eki 2013, 09:51

Re: emzik bıraktırma..

Mesajgönderen Dexigner » 03 Ara 2013, 21:55

Eğer uykusunda düşen emzik yüzünden uyanıyorsa emzik onun için bir arkadaş değil, bağımlılık olmuş demektir ve çocukların geliştirdikleri bu tip bağımlılıklar ne yazık ki hem onun hem de sizin uyku düzeninizi bozar... Ben de Gurme Bebek gibi bebeklerin kendi kendilerini sakinleştirme becerisini öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ve kendi bebeğimde de buna başından beri çok dikkat ettim.

Emziği sadece uyurken kullanması bıraktırabilmeniz için belki avantaj bile olabilir. Bebeğinize kendi kendine uyumayı öğreterek hem hayatınızı düzene sokar hem de emzikten kurtulmuş olursunuz diye düşünüyorum...

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: emzik bıraktırma..

Mesajgönderen Gurmebebek » 04 Ara 2013, 04:43

Emziği kendi bulup ağzına götürmeyi öğrenirse sorun kalmaz. Bunu içinde anneler yatağa birden fazla 3-4 tane emzik bırakıyorlar. Böylece daha kolay bulabiliyor emziği :)

efsunemel
Mesajlar: 9
Kayıt: 29 Tem 2013, 13:29

Re: emzik bıraktırma..

Mesajgönderen efsunemel » 04 Ara 2013, 08:47

Sevgili gurme bebek kızım artık emzık istemiyor eskisi gibi.2 gün öncesinde işten çıkıp anaanesinin yannına kızımı almaya gidince ona çaktırmadan emziğin ucundan azıcık kestim( Bir yazıda daha okumuştum emziğin ucundan keserek emzik bıraktırmayı).emzik istediğinde verdim aldı emmeye çalıştı farklı olduğunu anladı,"emzi ucu yok,emzi ucu,aaa tüh emzi ucu" diye bizi dakikalarca güldürdü.biraz onarağmen emmeye uğraştı.ama tat alamadı.o gün işlerimi bi kenera bırakıp onunla daha fazla ilgilendim ona evet kızım emzik ucu yok onu emme artık,aa babası bak emzğin ucu kopmuş,tüh ne yapsak,artık emmesemi kızımız falan dedik 1-2 ağladı tabi.o gece de biraz ağladı.eretesi gün biraz daha kestık ucundan ama her istediğinde emziği eline verdim.sanırım emekten tat alamayınca 2. gece ve sabahı hiç istemedi oysa gece gündüz emzik ağzından düşmüyordu böylece emzik olayımız kapandı sanırım..

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: emzik bıraktırma..

Mesajgönderen Gurmebebek » 04 Ara 2013, 08:55

süpersiniz :))))))))))))))

Hancerf
Mesajlar: 1
Kayıt: 20 Oca 2016, 15:07

Re: emzik bıraktırma..

Mesajgönderen Hancerf » 20 Oca 2016, 15:14

Merhaba
3 buçuk aylık bir oğlum var benimde ilk etapta buyuklerınde tavsıyesıyle oğluma emzik verdik üstelik çok zor tuttu ancak yaptığım araştırmalar sonucunda emzik vermek istemiyorum nasıl bıraktırabılırım acaba. ? Her agladiginda emzik istediğinde gogsumu verdim emzigi biraktirmak için ama sadece aç olduğunda anne göğsünü alıyor diğer türlü almiyor.bebeğim agladikca da icim elvermedi tekrar vermek zorunda kaldim.sizce biraktirmak icin aglamasina goz yummali miyim:( nasıl bıraktırabılırım lütfen yardım edin.

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: emzik bıraktırma..

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 21 Oca 2016, 10:44

Evet çok haklısınız, emzik sadece uyku objesi olarak öneriliyor. Her ağladığında verilmemeli, sakinleşmek için kullanılmamalı, aslında kendi göğsünüzü de böyle kullanmayın, ne güzel bebişibiz anne memesini amacına uygun kullanıyor :) Emziği sadece uyku sürecin de verin, yatağın dışında vermeyin. Daha çok küçük kolay unutur.


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir