formül mama

aysegul.ipek
Mesajlar: 3
Kayıt: 06 Ağu 2015, 19:41

formül mama

Mesajgönderen aysegul.ipek » 07 Ara 2015, 20:14

merhabalar, bebeğim 10 aylık. şimdiye kadar hiç formül mama vermedim sadece anne sütü ve ek gıda ile beslendi. yalnız ikinci bebeğime gebeyim. o yüzdenmidir bilmiyorum sütüm çok azaldı. gelişimide yavaşladığı için doktor formül mama önerdi. yanlız kızım içmek istemiyor. kaşıkla bardakla hepsini denedim olmuyor. sevgili anneler önerilerinizi bekliyorum

Mertsmother
Mesajlar: 1
Kayıt: 09 Ara 2015, 15:14

Re: formül mama

Mesajgönderen Mertsmother » 09 Ara 2015, 15:17

Merhaba,benim de oğlum 10 aylık, sütüm hiç çok fazla olmadı hatta ara ara mama takviyesi yaptık ama ek gidaya geçtğimizden beri doktorumuz formül mamayı kesti.
Bence formül mama vereceğiniz zamanlarda ek gıda ile destekleyebilirisiniz. Çoğu yemeğin tadını almış bir bebeğin formül mamayı kabul etmiyor olması çok normal bence.

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: formül mama

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 10 Ara 2015, 12:56

Biz her zaman bebeğinizi takip eden doktorunuzun önerilerine uymanızı öneriyoruz. Çünkü her bebek farklıdır. İhtiyaçları ve bünyesi de farklıdır. Bir yaşına kadar bebeklerin temel beslenmesini anne sütü, anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama oluşturur. Çünkü sindirim sistemleri katı gıdaları tamamen sindirip, tüm faydalarından yararlanacak kadar gelişmemiştir daha. Keza bağışıklık istemleri de tam olarak gelişmemiştir. Bu nedenle ek gıdalar 2. plandadır ve alıştırma mahiyetindedir. Hala almaları gerekenleri sütten ve mamadan alırlar.

O nedenle mamayı kesmemenizi öneririz. Emen bebeklerde çok sık rastlanan bir durum. Biberonla verebilirsiniz. Doğru biberon diye bir şey yoktur aslında bebeğiniz hangisini severse dorusu odur. Deneyerek bulabilirsiniz. Ama anne memesini taklit eden biberonlar var, onlardan deneyebilirsiniz. Bir de biberonu sizin dışınızda birinin vermesi işe yarıyor. Çünkü siz verdiğinizde direk sizi emmek akıllarına geliyor ve sizi emmek istediği için sütü istemiyor.


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir