2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Re: Gece beslenmesi

Gönderilme zamanı: 03 Oca 2014, 08:37
gönderen Gurmebebek
Diş çıkarma yazımızda bebişleri birazda olsa rahatlatacak yöntemleri paylaştık. Bu zor süreçte umarız minik gurmelerimizin işine yarar :(

Re: Gece beslenmesi

Gönderilme zamanı: 03 Oca 2014, 08:39
gönderen Gurmebebek
Tekrar edelim :) Bebekler sanılanın aksine gece acıktıkları için değil, gece beslenmesine alıştıkları için uyanırlar. 4-6 aylıktan itibaren bebişler gece 6-8 saat; 8. aydan itibarense 8-12 saat gece beslenmeden kalabilirler. Gece beslenmesi hem iştahı hem de uyku düzenini olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alır. Bizce gece beslenmesini yavaş yavaş, alıştırma süresinde sabırlı ve kararlı davranarak, kesebilirsiniz.

Re: Gece beslenmesi

Gönderilme zamanı: 15 Oca 2014, 13:31
gönderen Dexigner
Ek olarak:
Bazen de büyüme atağı nedeniyle acıktıkları ve daha fazla besine ihtiyaç duydukları için de uyanabilirler, eğer iştahla sütünüzü emip bitiriyorsa bu, muhtemelen büyüme sıçraması evresinde olduğu içindir.

Re: Gece beslenmesi

Gönderilme zamanı: 16 Oca 2014, 08:07
gönderen Gurmebebek
Yok sakın endişe etmeyin, bebişinizin düzgün bir uyku düzeni var demektir bu ve sakın bozmayın. Kesintisiz ve iyi bir uyku uzmanlara göre beslenme kadar önemli bebekler için.

Re: Gece beslenmesi

Gönderilme zamanı: 26 Şub 2014, 11:36
gönderen Gokay
Benim kızım doğundan beri beni emmedi mamatakviyesiyle 3ay anne sütüne devam ettik son 2 aydır uyurken mama yiyiyor doktorumuz nasıl istiyorsa öyle ver dedi uyurken bir sakınca görmedi şimdi ise mamayı uyurkende istemiyor (ek gıdaya 4 aylıkken yoğurtla başlamıştık) diş sorunu yüzünden olabilir mi devam sütünü de bırakırsa ne yapmalıyım?

Re: Gece beslenmesi

Gönderilme zamanı: 27 Şub 2014, 04:09
gönderen Gurmebebek
Çeşitli nedenleri olabilir, dişte bunlardan biridir. Ama gece uyanıp mama talep etmiyorsa vermeyin bizce. Kendisi uyanmadan, yani uykuda mama vermek çoğu uzman tarafından önerilmez aslında. Çünkü uyku evrelerini dışarıdan müdahaleyle bozmuş oluyoruz. Pek çok büyüme hormonu derin uyku evresinde salgılanır ve biz bebeğin uyku sırasında hangi evrede olduğunu bilemiyoruz.

Re: Gece beslenmesi

Gönderilme zamanı: 27 Şub 2014, 07:04
gönderen Gokay
Teşekkür ederim