Gece muhallebisi

1sehzade1sultan
Mesajlar: 1
Kayıt: 05 May 2014, 04:40

Gece muhallebisi

Mesajgönderen 1sehzade1sultan » 19 Eki 2017, 09:43

Merhaba, 7,5 aylık bir bebeğim var gece uykusuna 20 -20:30 civarı geçiyor,19:00 da kaşık maması veriyorum birçok markayı denedim ama maalesef bebeğimi rahatsız ediyor, çığlıklarla uyanıyor çoğu zaman,gerek su gerek anne sütü ile sakinleştiriyorum ama çok sık kalkması beni de onu da çok yoruyor,sadece anne sütü ile yatırmayı çok isterim fakat bazı sebeplerden dolayı tek göğüs emziriyorum ve dolayısıyla yetmiyor kanaatindeyim, bebeğim iştahlı bir bebek, sizden bu konuda bir tavsiye istiyorum kaşık maması,muhallebi Vs dışında neler verebilirim? Ne yese rahatsız olacak gibi geliyor zira,şimdiden teşekkürler.

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: Gece muhallebisi

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 20 Eki 2017, 07:15

Merhaba,
Bebeklerde gece beslenmesi ilk aylarda önemli ve gereklidir. Bebeğinizin ihtiyacına göre 3-4 saatte bir emzirmek/biberon vermek gereklidir. Zaman içinde beslenme ve uyku rutini oturmaya başlar. Birçok doktor, 7. aydan itibaren bebeklerin özel bir sağlık sorunu olmadığı takdirde gece beslenmeye ihtiyaçları olmadığını söylemektedir. Sanılanın aksine bebekler acıktıkları için değil, gece beslenmesine alıştırıldıkları için uyanıyorlar çoğu kez. Pek çok uzman gece beslenmesinin uyku ve iştahı olumsuz etkilediğini düşünüyor. Bu konudaki yazımızın linkini de verelim.

https://www.gurmebebek.com/6-8-ay/bebek ... 003,341691

Ancak gece sık ulanmak ve uykuların bölünmesi konusunda çok haklısınız anneyi de bebeği de hırpalayan bir durum. Öncelikle hazır kaşık maması yerine evde kendinizin hazırlayacağı muhallebi vs. gibi ama sindirimi kolay mamalar verebilirsiniz. Sitemizin tarifler bölümünde var. Bundan sonra da bir sıkıntısı olmadığından emin olup. Uyku eğitimi süreci başlatabilirsiniz. Ama tabi uyku eğitimi de zor ve sabır isteyen bir süreç açıkçası. En başta bazen işler daha da kötüye gider. Uykuya geçmeden önce rutin bir hazırlık uygulayın bu bebeklerin uykuya konsantre olmalarını kolaylaştırıyor. Kendi kendilerine uykuya dalmayı öğrenmeleri gerekiyor. Bebekler nasıl uykuya dalmışlarsa her uykuları hafiflediğinde veya uyandıklarında aynı şekilde tekrar uykuya dalmak istiyorlar çünkü. Emerken anne memesinde dalmışsa gece her uyandığında acıkmasa da bunu talep edecektir mesela. Bir uyku arkadaşı edindirmekte iyi oluyor çoğu kez.


“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir