Hazır Ek Gıda Kullanmalı mıyım ?

tubagulen
Mesajlar: 4
Kayıt: 15 Oca 2017, 18:58

Hazır Ek Gıda Kullanmalı mıyım ?

Mesajgönderen tubagulen » 19 Mar 2017, 19:55

Merhabalar :) Oğlum 8 ay 20 günlük. 11 kg ve 75 cm boyunda. Ama iki aydır kilo almıyor ama boyu uzuyor,( yoğun boğaz enfeksiyonu ve idrar enfeksiyonu geçirdi hala dvam ediyor )gün içindeki beslenmesini(%65-%70ini )anne sütüyle ve benim yaptığım yiyeceklerle sağlıyor. Örneğin kahvaltıda benim hŞladığım yumurta ,peynir zeytin ,evde hazırlanmış yiyecekler, mama tarzı şeyler değil yani Aynı şekilde öğlen Akşam ve ara öğünlerdede meyvesini püresini ,meyveli yoğurdunu ,çorbasını, yemeğini kendim yapıyprum , hazır mama yada tahıllı ek gıdAlar kullanmıyorum ama geceleri aşırı uyNıyor. Acaba gece yatmadan pirinç unu ,muhallebi yada tahıllı gece mAmalarından vermem gerekirmi. YokSa bu düzen iyimidir teşekkür ederim.

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: Hazır Ek Gıda Kullanmalı mıyım ?

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 20 Mar 2017, 03:25

Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarız bir an önce atlatır minik gurmemiz. Biz size ayına uygun beslenme önerileri ve günlük örnek menülerin olduğu yazılarımızı vereceğiz. Ama öncelikle iki aydır gelişiminde ki bir duraklama hakkında doktorunuza mutlaka danışın. Gece uyanmalarına gelince aslında uzmanlar 7. aydan sonra bebeklerin gece beslenmesine gereksinim olmadığını ve bebişlerin gece acıktıkları için uyanmadıklarını söylüyorlar. Muhtemelen daha rahatsızlığı tam olarak geçmediği için daha sık uyanıyordur. Gece son öğünden hemen sonra uyutmak da çok doğru değil, beslenmeyle uyku arasında 1 saat kadar bir süre koyun bizce. Hazır ek gıdalar günümüzde kullanılıyor elbette ama daha çok sıkıştığınız zamanlarda, yolculukta, dışarıda uzun vakit geçirdiğinizde kullanabilirsiniz. Gece son öğün olarak kendi yaptığınız muhallebiyi yedirmenizde sakınca yok. Anne sütü alması da çok iyi elbette.

8-12 ay döneminde sizleri neler bekliyor yazımızın linki aşağıda. Yazının içindeki mavi renkte olan yazılara tıklarsanız. Bu dönemde neyi ne kadar yemeli, günlük örnek menüler de bulacaksınız.

https://www.gurmebebek.com/8-12-ay/8-12 ... /300004,25

Hasta çocuk beslenme tablosu

https://www.gurmebebek.com/beslenme-dos ... 0000,43087

https://www.gurmebebek.com/uzman-gorusl ... ,692,43076


“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir