hiçbir şey yemiyor bebeğim

mavim
Mesajlar: 8
Kayıt: 06 Mar 2014, 19:35

hiçbir şey yemiyor bebeğim

Mesajgönderen mavim » 02 Nis 2014, 07:00

NOLUR bsy soyleyin yol gösterin! Kizim yedi aylık iki ay önce ek gidaya başladık . ondan önce sadece anne sütü verdim. Hergün düzenli olarak kahvaltısini yapip meyvesini yogurdunu falan yiyordu. Son uc gündür agzina bsy veremiyorum. Kilitliyo resmen dudaklarını. Zaten 7900 gr cok zayıf. Sadece beni emiyo başka bsy boğazına gitmiyor. Napcam ben yaa zorlamakta istemiyorum. Zaten zorlamayi denedim yine de yemedi.dr a goturdum bir şey yok gayet sağlıklı dedi . Sadece boğazında hafif bir kızarıklık varmış şurup verdi. Acaba iştah açıcı bir şey mi kullansam ne yapiyim hic bebegi böyle olan varmi yaaa

zyemre
Mesajlar: 5
Kayıt: 18 Eyl 2013, 14:52

Re: hiçbir şey yemiyor bebeğim

Mesajgönderen zyemre » 02 Nis 2014, 12:25

Merhaba , şahsi görüşüm.. şuan tedirgin olmanızı gerektiren bir durum yok 9 aya kadar anne sütü ağırlıklı beslenmesi bence çok normal.. Ben 9 aya kadar verdiğim şeyleri rutin olarak değil tadımlık verdim oğluma.. herşey yolunda..

gurme bebekte okuyup etrafımdaki annelerede sürekli dile getirdiğim bir cümle olarak " katı gıdaya geçmeyen yetişkin yoktur içiniz rahat olsun" diyorum.

üzülmeyin rahat olun ozaman herşey daha kolay olacaktır. :)

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: hiçbir şey yemiyor bebeğim

Mesajgönderen Gurmebebek » 03 Nis 2014, 02:05

Aynen öyle :) Herhangi bir sağlık ya da fiziksek problemi yoksa katı gıdaya geçemeyen bir yetişkin göremezsiniz.

yesimertan
Mesajlar: 10
Kayıt: 01 Nis 2014, 13:52

Re: hiçbir şey yemiyor bebeğim

Mesajgönderen yesimertan » 30 Nis 2014, 11:08

Benimde oğlum 7 aylık ve dediğiniz gibi üç gündür hiçbirşey yemiyor. Belki bir kaç kaşık sebze oda oyunla ki iştahı açık bir bebekti. Hasta olabileceğini düşündüm değilmiş. Benim oğlum devam sutu kullanıyordu ancak onu dahi içmiyor. Biberonu ya da kaşığı görünce ağlıyor. Gece uyurken bile yediremiyorum. Bu durum aile icinede yansidi yemedikce ben eşime satasmaya başladım. Sürekli uyumak istiyor. Diş sanıyordum o da değilmiş. Doktorumuz zorlamayın diyor ama mümkün mu anne olarak insanın içi gidiyor. Bende kisa bir süreliğine saat düzenimizi kaldırdım. Çeşitli şeyler yapıyorum. Kek fırında hamur muz elma kayısı gibi meyveleri eline veriyorum. Dişini kasirken ağzından birşeyler geçiyor. Arada çaktırmadan bi iki kaşık ağzına atıyorum. Sık sık az az yiyor iştahı normale dönene kadar iki üç gun deniycem. Insallah ise yarar. Ama yazınızı görünce biraz rahatladım. Demek ki bu oluyormus diye. Sanırım biraz fazla sıkıntı yapıyoruz. (Ama yapmamak da elde degil ki )

yesimertan
Mesajlar: 10
Kayıt: 01 Nis 2014, 13:52

Re: hiçbir şey yemiyor bebeğim

Mesajgönderen yesimertan » 30 Nis 2014, 11:11

Bu arada benim oglumunda kilosu az ve 8200 gr.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: hiçbir şey yemiyor bebeğim

Mesajgönderen Gurmebebek » 01 May 2014, 03:40

Lütfen çok endişe etmeyin, bu endişeli durumunuz olumsuz etki yaratır. Abur cubur vermemekle çok iyi ediyorsunuz. Zorlamayın, zaten zorlamak fayda vermez ve işe yaramaz, hatta işleri zorlaştırır ve lokma savaşlarını başlatır :) Yapmanız gereken en iyi şey bir öğün düzeni oluşturmak, kendi kendine yemesine izin vermek, yediği miktara razı olmak, sofraya birlikte oturup örnek olmak ve az yedi diye aralarda beslememek. Bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığında gerçekten işe yarıyor, yemek istemeyen bebişlere genel öneriler var yazıda ve çok işinize yarayabilir. Sevgiler.

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555

Sitemizin ana sayfasında sol taraftaki menülerde yemek seçen çocuklar bölümümüz var, oradaki yazıları mutlaka inceleyin çok işinize yarayacak bilgiler var, sebze sevdirmenin ve yedirmenin yolları bilgisi de var.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: hiçbir şey yemiyor bebeğim

Mesajgönderen Gurmebebek » 01 May 2014, 03:42

Her bebek farklıdır. İhtiyaçları ve bünyesi de farklıdır. Ancak unutmamanız gereken bir yaşına kadar bebeklerin temel beslenmesini anne sütü, anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama oluşturur. Çünkü sindirim sistemleri katı gıdaları tamamen sindirip, tüm faydalarından yararlanacak kadar gelişmemiştir daha. Keza bağışıklık istemleri de tam olarak gelişmemiştir. Ek besinler alıştırma mahiyetindedir bu dönemde. ve alışma sürecinde bu tip şeyler normaldir. Sevgiler :)


“İştahsız Bebekler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir