iştahsız bebek

yemeyenbebek
Mesajlar: 1
Kayıt: 10 May 2014, 16:33

iştahsız bebek

Mesajgönderen yemeyenbebek » 11 May 2014, 15:41

merhaba
oğlum 8 aylık ama gelişimi 6 aylık diyor doktoru. Sebebi açık çok iştahsız. emziriyorum sütüm var ama anne sütünü bile zor içiyor, ağzına zorla veriyorum. Bu arada bir türlü biberon istemiyor. işe başladığımda sütü yada mamayı nasıl vereceğimizi düşünüyorum şimdiden. ek gıdalara başladık ama doğru düzgün yediremiyoruz , ne yapsam olmuyor. ağzını kitliyor, diliyle itiyor , ağlıyor. kahvaltı , sebze , muhallebi vs. hiç bir şeye bayılmıyor. boyu uzamadı bu ay, kilo da almıyor daha ne kadar böyle dayanır bilmiyorum. saatlarce aç kalsa yine de istemiyor , anne sütünü şöyle ağzının ucuyla içip bırakıyor. anlıyacağınız her yolu deniyorum , her tarifi uyguluyorum olmuyor. böyle durumda olanlar varmı? daha başka ne yapmalıyım bana tavsiyesiniz varmı acaba?

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: iştahsız bebek

Mesajgönderen Gurmebebek » 12 May 2014, 04:13

Merhaba, öncelikle bir gelişim geriliği varsa, doktorunuzla birlikte detaylı tetkikler yapıp onun önerilerini uygulamalısınız. Vitaminlerde dahil ilaçlar mutlaka doktor tarafından önerilirse kullanılmalıdır. Ancak vitamin ve demir eksikliği, kansızlık gibi sorunları var ise. Doktorunuzun önerdiği demir ilacı, vitamin ve balık yağı kullanmanız işe yarayabilir. Doktorunuz bu konuda ne önerdi size acaba. Emzirmeye devam edin hala en değerli besinleri anne sütü çünkü. Daha çok emmesini sağlamak için gündüz de daha loş ve sessiz ortamlarda sabırla emzirin. Anne memesini taklit eden biberonlar var doğru biberon diye bir şey yoktur. Bebeğiniz hangisini kabul ederse doğrusu odur. Çok telaş etmeden denemeye devam edin. Bir süre biberonu sizin dışınız da birinin vermeyi denemesi de işe yarayabiliyor. O kadar çok anne bu sorunu yaşıyor ki defalarca tartıştık bu konuyu hem forumda hem de facebook sayfamızda. Mutlaka alışıyorlar. Aşağıda daha önce biberon istemeyen bebişlerle ilgili yazışmalarımızın linki var, inceleyin, güzel öneriler de var aynı sorunu yaşayan annelerimizden.

viewtopic.php?f=2&t=529&hilit=biberon

viewtopic.php?f=2&t=633

Anne olarak endişelenmekte çok haklısınız, ama bu endişenizi ve üzüntünüzü yansıtmamaya çalışın, çünkü bebeğiniz bu olumsuz duygulardan etkilenir ve oda strese girer işler ve çözüm zorlaşır. Yeme konusunda bebeğinizi ve kendinizi bunaltmadan ilerlemeye çalışın. Zorlamayın, zaten zorlamak fayda vermez ve işe yaramaz, hatta işleri zorlaştırır ve lokma savaşlarını başlatır :) Yapmanız gereken en iyi şey bir öğün düzeni oluşturmak, kendi kendine yemesine izin vermek, yediği miktara razı olmak, sofraya birlikte oturup örnek olmak ve az yedi diye aralarda beslememek. Bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığında gerçekten işe yarıyor, iştahsızlık yazımızı veriyoruz aşağıda. Yemek istemeyen bebişlere genel öneriler var yazıda ve çok işinize yarayabilir.

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555

Burada da bebek gelişimiyle ilgili bilmeniz gerekenler ve çözüm önerileri var mutlaka inceleyin.

http://www.gurmebebek.com/bebek-gelisim ... nler-54190


“İştahsız Bebekler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir