1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Istahsizlik

Gönderilme zamanı: 12 Şub 2016, 00:04
gönderen iremarin
11 aylik bebeğim var sadece emiyor ve hiçbir ek gıda istemiyor yumurtaya da alerjisi var ve surekli lshal. İshal i yesil renk ve sırf su. :(

Re: Istahsizlik

Gönderilme zamanı: 12 Şub 2016, 00:34
gönderen Saremm
Benim kizimda 7.5 aylik hicbirsey yemiyor emmek istiyor

Re: Istahsizlik

Gönderilme zamanı: 12 Şub 2016, 12:49
gönderen gurmebebekadmin
Merhaba biz size ishal yazımızı veriyoruz. Çok faydalı bilgiler var, inceleyin. Emzirdiğiniz için öncelikle kendi yediklerinize de çok dikkat etmelisiniz, hatırlatmış olalım. Ama sürekli ishal dediğiniz için mutlaka doktorunuza danışın ve gerekli tetkikleri yaptırın.

http://www.gurmebebek.com/beslenme-soru ... al/546,554

İştahsızlık ve yeme problemi

Beslenmek bebişler için sadece karın doyurmak değildir. Tahmin edeceğinizden çok daha fazla her türlü gelişimlerine katkıda bulunur ve onlar için bir öğrenme, keşfetme ve oyun imkanıdır. Gelecekteki beslenme alışkanlıklarının temeli daha ilk lokmadan itibaren atılmaya başlar. Dolasıyla da gelecekteki sağlıklarının temeli de bu dönemde atılır. Bu nedenle öncelikli olan doğru bir beslenme alışkanlığı kazandırmaktır. Çok yemeleri önemli değildir. Yeterli, dengeli, doğru ve sağlıklı beslenmeleri önemlidir.

Öncelikle zorlamamalısınız, yemek konusunda teşvik edici olun ama asla zorlayıcı olmayın. Çünkü bu işleri inanın daha da zorlaştırır. Lokma savaşlarını başlatır ve işin içinden hiç çıkamazsınız. Yapmanız gereken en doğru şey bir öğün ve emme düzeni oluşturmak ve bu düzene uymak. Eğer her istediğinde emzirirseniz karnı doyduğu ya da açlığını bastırdığı için yemek istememeye devam eder. Anne sütü en değerli besinleri ama 6. aydan sonra tek başına yeterli değildir. Birlikte yiyerek mutlaka ona örnek olmalısız. Az yedi ya da yemedi diye aralarda beslememek ve yediği miktar bir iki kaşık bile olsa, yediği miktara bir süre razı olmak. Oyunla, TV ve benzeri dijital ekran karşısında yedirmemek. Bunlarda başta işleri kolaylaştırıyor gibi gelse de inanın sonrasında daha da zorlaştırır. Uzmanlar bebeklerin dikkatini dağıtarak yedirmenin doğru olmadığını, tam tersine dikkatlerinin yemeğe odaklanması gerektiğini söylüyorlar. Ve en çok da ailelerinin beslenme alışkanlıklarından etkileniyorlar, unutmamak lazım. Örnek olmak bu yüzden önemli. Eline verebileceğiniz şeyleri eline verin. Bırakın koklasın, ısırsın, kemirsin, döksün saçsın, mıncıklasın :) Aşağıda size iştahsızlık yazımızı veriyoruz, linke tıklayın ve mutlaka inceleyin çok işinize yarayacak bilgiler var. Evet biliyoruz zor ama bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığın da mutlaka işe yarıyor. Aksi halde hep iştahsızlıktan şikayet edeceksiniz :)

İştahsızlık ve çözüm yolları

http://www.gurmebebek.com/beslenme-soru ... ik/546,555

Ayrıca aşağıdaki linkteki yazılardan bebişlerin yeme içme alışkanlıkları, tat alma duyuları, damak zevkleri nasıl gelişir ve yemek seçme ile ilgili çok faydalı bilgiler bulacaksınız.

http://www.gurmebebek.com/beslenme-dosy ... 000,188284