kızım iştahsız

dejavu
Mesajlar: 2
Kayıt: 05 May 2014, 07:48

kızım iştahsız

Mesajgönderen dejavu » 04 Ara 2014, 11:51

merhaba..kızım 20 aylık ve minyon bi fizige sahıp..aktif bır bebek fakat yemek konusunda cok kotuyuz..yemek yemiyor ve ben cok uzuluyorum suan kı kılosu 11 12 cıvarında var yok boyuda 82 83(ölçtürmediği için tahmini soyluyorum ) cıvarında ..dogdugundan buyana geceleri uyurken üzerinde örtü tutmak imkansız sebebini bilmiyorum.uyku tulumu giydiriyorum..sabahları ayaklarında kan yok o derece beyaz topukları ve bu da benı korkutuyor dru kansızlık var demıstı bundan 4 ay once bı ılac verdı 3 ay kullan dedı fakat bız zorla bır sısıeyı ıcıre bıldık..ben bu kıza nasıl yemek yedıre bılırım sutune pekmez koyuyorum sadece onun dısında veremıyorum.. sevdıgı yıyecekler malum makarna pilav..

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: kızım iştahsız

Mesajgönderen Gurmebebek » 05 Ara 2014, 11:22

Merhaba, üzerine örtü örtmeme hemen hemen bütün çocuklarda var. Uyku tulumu da bu yüzden var zaten :)

Biz her zaman takip eden doktorunuzun önerilerine uymanızı öneriyoruz. Çünkü her bebek farklıdır. İhtiyaçları ve bünyesi de farklıdır. Doktorunuz gelişimin de sorun yok diyorsa sorun yoktur. Ancak kansızlık çok sık rastlanan bir durum. Çünkü demir çok nazlı ve çok zor emilen bir madde. Üstelik iştahsızlığa da neden olabilir. Bu nedenle doktorunuzun verdiği ilacı kullanmalısınız. Evet içirmesi çok zor, tüm anneler zorlanıyor hatta damlalık ve şırıngayla veren anneler var. Ancak bebişiniz yeterince büyümüş ilacı verirken her seferinde bunun gerekli olduğunu anlatın ve ikna etmeye çalışın. Doktorunuza da danışarak rutin kan değerleri kontrolunu ihmal etmeyin. Biz size aşağıda demir eksikliği yazımızı veriyoruz, mutlaka inceleyin.

http://www.gurmebebek.com/demir-eksikligi-552

Yeme içme işlerine gelince :) Zorlamayın, zaten zorlamak fayda vermez ve işe yaramaz, hatta işleri zorlaştırır ve lokma savaşlarını başlatır :) Yapmanız gereken en iyi şey bir öğün düzeni oluşturmak, kendi kendine yemesine izin vermek, yediği miktara razı olmak, sofraya birlikte oturup örnek olmak ve az yedi diye aralarda beslememek. Bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığında gerçekten işe yarıyor, iştahsızlık yazımızı veriyoruz aşağıda. Çünkü yemek istemeyen bebişlere genel öneriler var yazıda ve çok işinize yarayabilir. Ayrıca sitemizin ana sayfa sol tarafta 6. sırada yemek seçen çocuklar bölümümüz var ve çok işe yarar öneriler var. Oradaki yazılara da göz atın mutlaka.

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555

Bebeklerin dengeli ve yeterli beslenmesi tabii ki önemli. Biz size aşağıda ay ay bebek beslenmesi tablomuzu veriyoruz bebeğinizin ayını seçerek neyi ne kadar yemeli ve 4 adette günlük örnek menü bulacaksınız. Ancak dediğimiz gibi her bebek farklıdır. Sizin bebeğiniz bu listedekilerin aynısını aynı miktarda yemek zorunda değildir. Bunlar size fikir vermek içindir.

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132

http://www.gurmebebek.com/1-3-yasta-ne-yemeli--17886

Burada da günlük menü oluşturmanızda size yol gösterecek bilgiler var.

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-beslenme-tablosu-868

Burada da bebeğinizin yaş dönemiyle ilgili bilgiler var.

http://www.gurmebebek.com/18-24-ay-27

Eğer gece beslenmesi yapıyorsanız; Bebekler sanılanın aksine gece acıktıkları için değil, gece beslenmesine alıştıkları için uyanırlar. 4-6 aylıktan itibaren bebişler gece 6-8 saat; 8. aydan itibarense 8-12 saat gece beslenmeden kalabilirler. Gece beslenmesi hem iştahı hem de uyku düzenini olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alır.

dejavu
Mesajlar: 2
Kayıt: 05 May 2014, 07:48

Re: kızım iştahsız

Mesajgönderen dejavu » 05 Ara 2014, 16:17

ilginiz için ve verdığınız bilgiler için cok teşekkur ederim.. :)

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: kızım iştahsız

Mesajgönderen Gurmebebek » 06 Ara 2014, 10:51

Rica ederiz, her zaman bize sorabilirsiniz. Sevgiler :)


“İştahsız Bebekler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir