kızımın şiddet göstergesi

duruuu
Mesajlar: 1
Kayıt: 18 Ara 2012, 18:08

kızımın şiddet göstergesi

Mesajgönderen duruuu » 18 Ara 2012, 18:16

merhaba yardımınıza ihtiyacım var. 18 aylık kızım var. çok yakın komşumunda 20 aylık oğlu. bazen kahvaltıda ya da yemeklerde birlikte yiyoruz. ama genelde birlikte oynuyorlar. sorunum şu ki; kızım arkadaşı bir şey yapsa da yapmasa da sürekli kulaklarını çekiyor, oğlanda kızımın saçını falan çekiyor bazen. Arkadaşım ve ben üzülüyorum kızıma anlatmaya çalışıyorum canı acır, o senin arkadaşın yapma falan ama anlamıyor. sürekli bir kavga halindeler, oyuncak paylaşamıyorlar. bizim maksadımız paylaşmayı öğrensinler, birlikte oynasınlar ama olmuyor. ne bize huzur veriyorlar ne de kendilerine. biraz düzgün oynasalar başlıyorlar kavgaya. çevremde kızımın yaşıtı başka kimse de yok. ne yapmam lazım tek mi kalması gerekiyor. paylaşmayı öğrensin istiyorum ama olmuyor. lütfen yardım edin. bu sorunu nasıl çözebilirim.

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: kızımın şiddet göstergesi

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 20 Ara 2012, 08:29

Duru Hanım hem diğer annelere soralım bakalım aynı durumu yaşayan ve çözüm bulan var mı? ne öneriler gelecek. Bizde en kısa zaman da ayrıntılı bir cevap vereceğiz size:)

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: kızımın şiddet göstergesi

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 20 Ara 2012, 09:12

Merhaba, 18-20 ay bebeklerin birlikte oynaması için erken bir dönem. Paylaşmayı ve koordineli hareket etmeyi henüz kavramalarını beklememek lazım. Beraber oyun oynama daha çok 2- 2,5 yaş civarı beklenen bir davranıştır; ki bu süreç bebekten bebeğe değişiklik gösterir. Ancak tabii ki annelerimizin bu yaştan öncede sosyalleşmesine katkıda bulunmak istemekte haklılar. Bu yaştaki bebekler bir araya getirilebilir. Buna paralel oynama adı veriliyor. Her birine farklı oyuncak vererek, yan yana oynayabilirler. Ancak çok da birlikte oyun kurmalarını beklememek lazım. Şiddet kısmına gelince, kavga çıktığında, yapma yanlış demek yerine ki daha bunu anlayacak çağda değiller. O anda dikkatini başka yere çekmek lazım. Başka bir oyuncak vermek, aaaa bak burda ne varmış demek yada duruma göre bak bak kar yağıyor diye pencereden dışarıyı göstermek gibi şeyler yapmak, daha mantıklı olabilir. Son alarak da belki gerçekten bir arada olmaktan hoşlanmıyor olabilirler :) Ki buda çok normal, o zaman fazla ısrarcı olmamak lazım.

Konu beslenme dışında olduğu için biz burada aslında anne olarak bilgi paylaşımın da bulunduk. Dilerseniz daha profesyonel kaynaklardan bilgi alabilirsiniz.


“Sabah Sohbetleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir