kabızlık

erdim
Mesajlar: 15
Kayıt: 25 Nis 2015, 15:19

kabızlık

Mesajgönderen erdim » 09 Haz 2015, 20:03

merhaba 7 aylık bebeğim ek gıdaya başladığından beri sürekli kabızlık çekiyor hergün düzenli olarak armut avokado püre halinde yada suyunu sıkıp veriyorum şimdi şeftaliye de başladık ama bir türlü geçmiyor. buğun sabah kahvaltısında yumurta peynir avokado ve armut püresi verdim bir kaç saat sonra şeftali suyu öğlen yemeğinde semizotlu kabak yemeği ve yoğurt yedirdim daha sonra tekrar avokado şeftali ve ıhlamuru karıştırıp içirdim akşam yedi gibi formül mamasını yedi ve tekrar armut suyu içti ama kabızlığı devam ediyor yapamadığı için sürekli ıkınma halinde ve huysuz bizde çaresiz fitil koyuyoruz onunla bile zorla yapıyor ve huysuzlugu devam ediyor ne yapmam gerekiyor bilemiyorum doktorumuz bu durumun geçeceğini söylüyor ama bu kadar şeftali armut avokado tuketmesine rağmen hala kabız olmasının altında başka bir şey mi var acaba diye düşünmeden edemiyorum önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum teşekkürler

fundaeymen
Mesajlar: 1
Kayıt: 08 Nis 2014, 11:03

Re: kabızlık

Mesajgönderen fundaeymen » 11 Haz 2015, 11:23

Merhaba yazını okuyunca cvp yazmak istedim.Sikintili bir surec evet benim oglum da ek gıdaya başlama sürecinde kabızlık geçirdi.Dr muz bize armut ile kiviyi karıştırıp vermemizi söylemişti kivi gerçekten yardımcı oluyor.yalniz bebegiginizin ayına gore kiviye başlayın alerji yapabilir.birde meyve purelerinizi verdikten sonra bol su icirin aksi halde kabızlığı devam eder.kayısı da iyi geliyor.birde günde birkaç defa zeytinyağı icirin.kahvaltisina yemeklerine zeytinyağı koyun her zaman.
Kabizliklarda çatlak oluşabileceği için cabuk atlatmak en iyisidir.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: kabızlık

Mesajgönderen Gurmebebek » 12 Haz 2015, 13:18

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun evet ek gıdaya başlandığında bazı bebeklerde görülen bir durum. Doktorunuz endişe etmeyin diyorsa endişe etmeyin lütfen. Fitil çok sık baş vurulması önerilen bir yöntem değil. Çok mecbur kalındığında uygulanıyor. Bu nedenle doktorunuzun önerdiği sıklıkta kulanın lütfen. Öncelikle bol bol su içirin. Zeytin yağı içirmenin faydasını gördüğünü söyleyen anneler çok ama bunun bir şehir efsanesi olduğunu söyleyen uzmanlar da var:)

Aşağıdaki linkte kabızlık yazımız var. Ne yedirmeniz ve ne yedirmemeniz gerektiğini de bulacaksınız. Beslenmenin dışında neler yapabilirsiniz bilgisi de var. Masaj, ılık banyo ve fiziksel aktıvitenin artırılması da işe yarıyor gerçekten.

http://www.gurmebebek.com/kabizlik-556

Ve ayına uygun besleyin. Bunu demişken size ek gıda hakkında genel bilgileri vermek isteriz. Bu bilgiler bebeğinizi ayına uygun olarak sağlıklı, dengeli, yeterli beslemenize yardımı olacaktır. Örneğin bahsettiğiniz yumurta, sarısı 8. aydan sonra, beyazı bir yaşından sonra önerilir genel olarak.

Verdiğimiz linkleri de dikkatlice incelerseniz, kafanıza takılan tüm sorulara cevap bulacaksınız. Anlamadığınız ya da aklınıza takılan şeyleri tekrar bize sorun, detaylı olarak konuşuruz üzerine. Kolaylıklar diliyoruz, sevgiler :)


Ek gıdaya geçiş rehberi

http://www.gurmebebek.com/ek-gidaya-gecis-rehberi-40763

http://www.gurmebebek.com/kritik-periyodlar-147184

Ay ay bebek beslenmesi tablosu, burada bebeğinizin ayını seçin. Ayına uygun neyi ne kadar yemeli ve günlük örnek menü de bulacaksınız.

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132

Ayrıca sitemizin ana sayfasında, sol tarafta en alt kısımda besin gruplarımız var. Örneğin sebze yazan yerin üstüne gelin açılan pencerede tüm sebzeleri göreceksiniz. İstediğinizin üstüne tıklayın. Tıkladığınız sebze ile ilgili tüm bilgileri bulacaksınız. Yazının sağ üst köşesinde kutucuk içinde ay alt sınırı yazar. Örneğin +6 yazıyorsa bu 6 ay ve üzeri için uygundur.

Yine sitemizin ana sayfasında orta kısımda tarifler bölümümüz var. Orada da kategori, malzeme, bebek yaşı kısımlarından seçim yapıp aratabilirsiniz. Zaman buldukça tarifleri inceleyip, mevsime, bebeğinizin ayına ve bünyesine uygun tarifleri seçebilirsiniz. 500'den fazla tarifimiz bulunmakta. Tariflerde de aynen besinlerde olduğu gibi ay alt sınırı yazmaktadır.

İncelediğiniz tarif ya da yazıların tamamını okumanızı tavsiye ederiz. Çünkü O tarif ya da besinle ilgili özel açıklama ve uyarılar bulunuyor çoğunda.

Ek gıdaya yeni başlayacağınız için bir kaç hatırlatma ve genel bilgi paylaşmak isteriz. Biz her zaman bebeğinizi takip eden doktorunuzun önerilerine uymanızı öneriyoruz. Çünkü her bebek farklıdır. İhtiyaçları ve bünyesi de farklıdır. Bir yaşına kadar bebeklerin temel beslenmesini anne sütü, anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama oluşturur. Çünkü sindirim sistemleri katı gıdaları tamamen sindirip, tüm faydalarından yararlanacak kadar gelişmemiştir daha. Keza bağışıklık istemleri de tam olarak gelişmemiştir. Bu nedenle ek gıdalar 2. plandadır ve alıştırma mahiyetindedir. Hala almaları gerekenleri sütten ve mamadan alırlar.

İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışmalı ve üç gün bekleme kuralını uygulamalısınız. Size verdiğimiz ek gıda rehberinde üç gün bekleme kuralı hakkında da ayrıntılı bilgi var. Gıdaların ay alt sınırı, o gıdanın alerji riskine, sindirim özeliklerine, asit oranına vs. göre belirleniyor. Biz ay alt sınırlarına uymanızı öneriyoruz doktorunuz aksini söylemediği sürece. Çünkü daha küçük bir ayda verirseniz, örneğin bebeğinize alerji yapmayabilir, gaz, kabız, ishal gibi sindirim sorunu da yapmayabilir ama sindirim sistemi henüz o besini sindirecek kadar gelişmemişse bebeğinize bir faydası olmaz.

Ve unutmayın hiç bir bebek kitaplarda yazdığı gibi büyümez :) Bu nedenle bebeğinizden gelen sinyalleri de hiç bir zaman göz ardı etmeyin. Anneler ve bebekler bu şekilde en iyi ve en doğru olanı birlikte bulurlar zaten :) Buradaki bilgiler rehber niteliğindedir ve size fikir vermek içindir. Buradaki ya da herhangi bir yerdeki bilgiler, yemek listeleri, miktarları vs. sizin bebeğiniz birebir aynısını aynı miktarlarda yemek zorunda değildir Çünkü anneler bazen gereksiz endişeye kapılabiliyor. Eyvah bugün bu listelerdeki kadar yemedi, eksik kaldı diye :) Miktarlar ve kuralar kesin değildir. Dediğimiz gibi bebeğinizden gelen sinyalleri de önemseyin.

Her anne içgüdüsel olarak bebeğini besleme konusunda çok hassas ve endişelidir, bu çok normal, hepimiz böyleyiz :) Ama mümkün olduğunca rahat olun ve stres yapmayın. Çünkü sizin stresiniz mutlaka bebişe yansır ve işler daha zorlaşmaya başlar :) Yemek konusunda teşvik edici olun ama asla zorlayıcı olmayın. Unutmayın herhangi bir fiziksel ya da sağlık sorunu yok ise yeryüzünde yetişkin beslenmesine geçememiş hiç kimse yoktur :) Ancak yine de gelecekteki beslenme alışkanlıklarının ve sağlıklarının temelleri bu günden atılmaya başlıyor, bunu da göz ardı etmeden mümkün olduğunca doğru yolla ve doğru şekilde beslemeye özen gösterin. TV, PC, telefon vs. dijital ekran karşısında yedirmeye alıştırmayın. Şu ana kadar sadece sıvı ile beslenmiş bir bebeşin katı gıdaya geçişi de aşamalı olacaktır tabi ama mümkün olduğunca ilk baştan itibaren pütürlü yedirmeye alıştırın. Zira sonra bu pütürlü yememe pek çok annenin başına bela oluyor :)


“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir