kahvaltı

women
Mesajlar: 1
Kayıt: 23 Tem 2014, 12:58

kahvaltı

Mesajgönderen women » 23 Tem 2014, 13:06

benm oğlum kahvaltı yapmıyor sabah sabah corba yada ağır yemekler yiyor lütfen yardım edin peynir özellikle hiç ağzına sürmüyor ne yapmam lazım lütfen yardım edin

DuruBaby
Mesajlar: 16
Kayıt: 16 Tem 2013, 20:23

Re: kahvaltı

Mesajgönderen DuruBaby » 23 Tem 2014, 20:54

Benim kızım da peynir sevmeyen ve kahvaltılıklarla arası olmayan bir bebek. Bu ay 17 aylık oldu, ve artık kahvaltıyı tek tek yapsa da her zaman istemiyor ve yakın zamana kadar peyniri tek başına ağzına sürmüyordu. Ben de üzülmeyi bıraktım; çünkü doktorumuzun ve gurme bebek adminlerinin de söylediği gibi süte, yoğurt ve ayrana düşkünlüğü peynir açığını kapatıyor. İkincisi de doktorumuz bize sabah için kahvaltı karışımı tavsiye etmişti, bu karışımla tek başına yemediği bir çok şeyi yiyordu :) Ve artık tatlara alışmaya başladı, en azından kaşar peynirini tek başına yemeye başladı. Karışımı şiddetle tavsiye ediyorum, çünkü erken doğan ve hep akranlarından geride olan kızımı bu kahvaltı kurtardı diyebilirim.
Karışım:
-Öncelikle demlenmiş ıhlamur/papatya/adaçayı /elma&tarçın vs. (her gün farklı yapabilrisin)
-Bir parça(kib.kut.) peynir.(lor, beyaz,labne,kaşar..)
- 1tatlı kaşıgı dolusu dövülmüş ceviz,badem,fındık karışımı
-2 tatlı kaşığı ruşeym
-2 tatlı kaşığı pekmez(dut/üzüm/keçiboynuzu)
- 1 tatlı kaşığı tahin
-1 çay kaşığı doğal tereyağ
-1 haşlanmış yumurta
- yeteri kadar tahıl karışımı
-- malzemeleri demlediğin çayla yavaş yavaş ıslatarak muhallebi( yiyebileceği büyüklük neyse) kıvamına getiriyorsun. afiyet olsun.

Bunun dışında bir gün bunu yapıyorsam, diğer gün kokusuz peynir kullandıgım omletlerden yapıyorum. mesela soğan ve lor kullandıgım bir omlet var, kızım cok seviyor. peynir de yemiş oluyor. kabak mücveri soğan,dereotu, yumurta, peynir,ruşeym ve yulaf unu ekliyorum,tereyağında minik minik pişiriyorum. cok seviyor. Gurme bebeğin arşivinde de peyniri sevimli hale getiren tarifler var. Kolay gelsin :)) Çok konuştum galiba ama dayanamıyorum, aynı şeyleri yaşadığım için sorun yaşayanlara da anlatmak istiyorum. :)

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: kahvaltı

Mesajgönderen Gurmebebek » 24 Tem 2014, 05:26

Farklı peynirler denemek ve farklı tarifler yapmak gerekir. Sitemizin tarifler bölümünde kategorilerden kahvaltıyı seçip aratın. Çok fazla değişik tarif var. Zamanla mutlaka alışıyorlar çok endişe etmeyin


“Kahvaltı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir