kahvaltı

hepkarsi
Mesajlar: 5
Kayıt: 30 Eki 2014, 07:16

kahvaltı

Mesajgönderen hepkarsi » 20 Oca 2015, 16:18

Merhabalar 7aylık bir kızım var beş aylıkken ek gıdaya başladık.meyve puresi yoğurt çorba(kıymalı) ek gıda olarak bir aydır kızım tuketiyor.doktor onerisiyle iki gündür kahvaltıya başladı ancak dokturumuz kaşık mama formunda kahvaltı verdi (sutlu peynirli pemezli karışım)içinede çeyrek yumurta sarısı karıştırıp veriyorum.ancak bu şekilde içime sinmiyor hazır yerine bu gıdaları tek tek versem kızıma ağır mı gelir.sut alerjisi riskine karşı peyniri nasıl vericem bunlar biraz tereddüt te bıraktı beni bilgilendirirseniz memnun olurum. anne suttu almaya da devam ediyor

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: kahvaltı

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 20 Oca 2015, 20:42

Merhaba, biz her zaman bebeğinizi takip eden doktorunuzun önerilerine uymanızı öneriyoruz. Çünkü her bebek farklıdır. İhtiyaçları ve bünyesi de farklıdır.
Küçük bir hatırlatma bir yaşına kadar bebeklerin temel beslenmesini anne sütü, anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama oluşturur. Çünkü sindirim sistemleri katı gıdaları tamamen sindirip, tüm faydalarından yararlanacak kadar gelişmemiştir daha. Keza bağışıklık istemleri de tam olarak gelişmemiştir.

Yumurta sarısı 8. ayda yumurta beyazı 12 ayda önerilir genel olarak. Biz aşağıda yumurta yazımızı veriyoruz, bir inceleyin.

http://www.gurmebebek.com/yumurta-490

İnek ve keçi sütü de bir yaşından önce önerilmez. Ancak peynir, yoğurt ve kefir 6. aydan itibaren önerilir. Daha önce yoğurt verdiğinize göre süt ürünlerine alerjisi olma olasılığı düşük bizce. Peynirde dikkat etmeniz gereken tuzsuz olması ya da bir süre suda bekletip tuzunu alarak vermelisiniz. İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışmalı ve üç gün bekleme kuralını uygulamalısınız. Üç dün bekleme kuralının da bulunduğu ek gıdaya geçiş rehberimizin linkini veriyoruz inceleyin.

http://www.gurmebebek.com/ek-gidaya-gecis-rehberi-40763

Burada da besin alerjisi yazımız var

http://www.gurmebebek.com/alerji-132

Pekmez de 6. aydan itibaren verile bilir ancak pekmezde dikkat etmeniz gereken en önemli şey bir şeyin içine katarak verecekseniz, pişirirken ya da çok sıcakken katmamalı, ılındıktan sonra katmalısınız. Aşağıda pekmez yazımız var, inceleyin.

http://www.gurmebebek.com/pekmez-680

Burada da pekmezdeki kanser tehlikesi yazımız var, mutlaka inceleyin. Ancak bu konu kafanızı karıştırabilir. Kaynatılarak yapılan pekmez neden yüksek ısıda kanserojen madde üretir diye bilirsiniz. Şöyle ki yapılırken 80 derecenin üzerine çıkılmamış olması gerekiyor. Bir de soğuk pres yöntemiyle yapılanlar var bunlar en iyisi. Büyük üretici firmalar bu koşula dikkat ederek üretim yapıyorlar bir süredir. Bir annemiz çok bilindik bir marka ile görüştü ve doğruladı. 80 derecenin üzerine çıkmadan üretim yapıyoruz kesinlikle demişler. Mutlaka aldığınız pekmezin hangi koşullarda ve nasıl üretildiğini ürünün üzerindeki bölümden okuyarak alın. Büyük firmalar denetimden geçtiği için ürünün üzerine gerçek olmayan bir bilgi yazamazlar.

http://www.gurmebebek.com/pekmezdeki-ka ... ikesi-3599

Ancak açıkçası biz formül mama dışında hazır kaşık mamaları ve hazır paket gıdaları önermiyoruz. Evde kendinizin hazırlayacağı ek besinleri tercih etmeniz en doğrusu. Bir öneride bir öğünde karışık olarak çok şey yedirmek değildir önemli olan gün içinde totalde ne yedikleridir, unutmayın. Biz size yine aşağıda ay ay bebek beslenmesi tablomuzu veriyoruz, ayını seçin. Ayına uygun beslenme önerileri ve günlük örnek menü bulacaksınız. Bunlar size fikir verebilir.

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132

Kahvaltı neredeyse bütün annelerin çok zorlandığı ve biz çok sordukları bir konu. Biz sizinle bu konudaki genel bilgileri paylaşmak isteriz. ilerideki aşamalarda da fikriniz olsun :) Öncelikle, bu kadar çok annemizin kahvaltıda zorlanması biraz da kahvaltı anlayışımız ve alışkanlığımızdan kaynaklanıyor. Hatta bazı uzmanlar Türk tipi kahvaltının bebek beslenmesine uygun olmadığını söylüyorlar. Alışmasınlar mı? Tabi ki alışsınlar ve zaten eninde sonunda alışacaklar. Çünkü ailenin beslenme alışkanlıklarından etkileniyorlar. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür lafını da yanlış anladığımızı söylüyorlar. Kan şekeri vs. açısından sabah az da olsa bir şeyler yenmesi önemlidir, çok yemek gerekmez diyor uzmanlar. Bir Bebek veya çocuktan her sabah oturup peynir, zeytin, yumurta, bal/pekmez, tereyağı, ekmek vs yemesini beklemek pek doğru değil gerçekten. Örneğin yine uzmanlar, yulaflı bir elma karışımı çok yeterli ve iyi bir kahvaltıdır diyorlar. Yine muzlu sütte tek başına iyi bir kahvaltı seçeneği ya da yoğurtlu bir meyve karışımı da. Değişik omlet ve krepler, evde yapacağınız sağlıklı kek ve hamur işleri, patatesli kahvaltı tarifleri işinize yarayabilir. Sitemizin tarifler bölümünde bol bol tarif var. Sitemizin ana sayfa orta kısımda tarifler bölümünde kategorilerden kahvaltıyı seçip aratın. Bebeğinizin ayına, mevsime ve alerjik durumuna uygun olan tarifleri deneyebilirsiniz. Bunları dönüşümlü olarak verirseniz. Sürekli aynı şeyleri yemekten de sıkılmazlar.

Ayrıca sitemizin ana sayfasında, sol tarafta en alt kısımda besin gruplarımız var. Örneğin sebze yazan yerin üstüne gelin açılan pencerede tüm sebzeleri göreceksiniz. İstediğinizin üstüne tıklayın. Tıkladığınız sebze ile ilgili tüm bilgileri bulacaksınız. Yazının sağ üst köşesinde kutucuk içinde ay alt sınırı yazar. Örneğin +6 yazıyorsa bu 6 ay ve üzeri için uygundur.

Yine sitemizin ana sayfasında orta kısımda tarifler bölümümüz var. Orada da kategori, malzeme, bebek yaşı kısımlarından seçim yapıp aratabilirsiniz. Örneğin kategorilerden kahvaltıyı seçip aratarak, kahvaltı tariflerine ulaşırsınız.

Zaman buldukça tarifleri inceleyip, mevsime, bebeğinizin ayına ve bünyesine uygun tarifleri seçebilirsiniz. 500'den fazla tarifimiz bulunmakta. Tariflerde de aynen besinlerde olduğu gibi ay alt sınırı yazmaktadır. Sevgiler :)


“Kahvaltı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir