Kahvaltı

Melis13
Mesajlar: 1
Kayıt: 26 Eyl 2013, 17:49

Kahvaltı

Mesajgönderen Melis13 » 26 Eyl 2013, 18:15

Merhaba bazı sitelerde ve doktorun bana verdiği makalede kahvaltıda peynir ve yumurtayı dönüşümlü olarak verin diyor ancak hemen herkesin kahvaltıda ikisini birden verdiğini görüyorum ben mi yanlış yapıyorum.. Şimdiden teşekkür ederim :)

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Kahvaltı

Mesajgönderen Gurmebebek » 27 Eyl 2013, 06:06

Merhaba :) Durum şudur: her konuda olduğu gibi bu konuda da farklı uzman görüşleri var. Bu dönüşümlü verme yada genel olarak gıdaları bir birinden ayırarak verme. Demir emilimini kalsiyumun azaltması. Ancak demir sadece kalsiyumdan etkilenmez. hemen herşeyden etkilenir. Biraz nazlı ve zor emilen bir maddedir :) Yani ne yaparsak yapalım vücuda giren demirin tamamı hiç bir zaman emilemez. Bir çok uzman da farklı olarak doğal beslenme sürecince gıdaları birbirinden ayırmayı doğru ve gerekli bulmuyor artık. Yani demiri besin yoluyla değilde ilaç yoluyla damla vs. alıyorsanız kalsiyumla beraber vermemeye özen göstermelisiniz. Doğal yolla yani besinlerden alıyorsanız buna gerek yok diyorlar. Biz herzaman doktorunuzun önerileri esastır diyoruz. Çünkü biz doktor değiliz. Tıpkı sizin gibi uzmanların görüşlerini alarak makaleleri ve bilimsel verileri okuyarak bilgilerimizi artırıp kendi çocuklarımız için aklımıza hangisi yatıyorsa onu yapıyoruz. Burada da aynı konudaki farklı ve güvenilir uzman görüşlerini paylaşıyoruz zaman zaman. Hatta bunu bazı annelerimiz yazılarda çelişki var diye dile getirebiliyor :) Bizim diyebileceğimiz şu biz kendi adımıza ayırmayı tercih etmiyoruz gıdaları beslenmemizde. Sizde aklınıza yatan yol hangisi ise onu takip edin. Sorun olmaz :)

nisos
Mesajlar: 4
Kayıt: 19 Ağu 2013, 20:48

Re: Kahvaltı

Mesajgönderen nisos » 04 Eki 2013, 10:08

ben turk asilliyim yunanim, benim bebegim 14 aylik, bizim drlarimiz bize kahvaltida meyve pureleri oneriyorlar ondan sonra yumurta sonra ana yemek yani bizim gibi kahvalti onermiyorlar, bilmem her urkenin drlari farklimi bilmem ama bunu merak ediyorum bizim gibi recel zeytin vs seyleri yerseler agir gelmezmi acaba? zeytin mesela tuzlu sirkeli peynir tuzlu ve recel sekerli,drlarimiz tuz ve seker kesinler onermiyo. :!: :!: :!: :!: :!:

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Kahvaltı

Mesajgönderen Gurmebebek » 07 Eki 2013, 05:21

Evet her ülkenin hatta bölgenin beslenme alışkanlıkları farklıdır. 1 yaşına kadar özelikkle tuz ve şeker biz de önermiyoruz. Tuzsuz yada tuzu alınmış peynir zeytin vs veriyor annelerimiz. Sitemizin tarifler bölümünde şekersiz recel yapımı tarifleride var. Bal doğal şeker içermesi ve çok faydalı olmasına rağmen zaten 1 yaşından önce verilmesi önerilmeyen bir besin. Ülkelerin beslenme alışkanlıklarında o ülkede yetişen besinler ve iklim şartlarıda etkilidir. Özellikle farklı iklim koşulları farklı beslenme gerektirir. Örneğin soğuk iklim kuşağındaki kuzey ülkelerine bakacak olursanız, hiç de bizimle aynı beslenmediklerini görürüsünüz. Çünkü zaten farklı besin ihtiyaçları vardır. Daha çok kalori, karbonhiprat vs ihtiyaç uyar bünyeleri, yaşamlarını sürdürebilmek için :)


“Kahvaltı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 3 misafir