Kahvaltı

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Kahvaltı

Mesajgönderen Gurmebebek » 26 Şub 2014, 05:07

Günaydın anne şefler :) Biz bugün kahvaltıda, kahvaltı sevmeyen minik gurmeler için muffin yaptık :) Beyaz peynirli dereotlu. Kahvaltılık olur, atıştırmalık olur, sizin için çayın yanında afiyetle yenir. Bebeğiniz için üstelik parmak yiyecek... :) Birde kahvaltılık patates püremiz var. Tereyağlı, peynirli, dilerseniz yumurtalı. Sizin bebeğinizin yemek istemediği şeyleri, yedirme taktikleriniz neler acaba?

Muffin

http://www.gurmebebek.com/dereotlu-beya ... ffin-31095

Kahvaltılık püre

Bu tarifteki salatalık ve domatesi mevsimi olmadığı için çıkararak yapın. Böylece 6 aylık bebeklere bile verebilirsiniz. Bebeğiniz 8 aylık sa pişerken yumurta sarısı ekleyebilirsiniz. Bebeğiniz bir yaşında ise yumurtanın tamamını ekleyebilirsiniz :)

http://www.gurmebebek.com/kahvaltilik-p ... nir--24436

yesimertan
Mesajlar: 10
Kayıt: 01 Nis 2014, 13:52

Re: Kahvaltı

Mesajgönderen yesimertan » 11 Nis 2014, 06:33

Merhabalar, oğlum normalde kahvaltısını yaparken üç ölçek devam sürüyle yapılmış muhallebi ve tadlarini alsın diye ayrıca 1 çay kaşığı pekmez ve yarım kibrit kutusu tuzu alınmış peynir ( bazende peynir yerine çeyrek yumurta sarısı yediyordum) bugün bir değişiklik yaptık ve bizimle kahvaltı yaparken onun tabağına yarim yumurta sarısı (bahçe tavugundan), bir çay kaşığı üzüm pekmezi (hazır paket ), el yapımı şekersiz kiraz receli bir çay kaşığı, bir çay kaşığı tereyağı ( memleketten gelen tuzsuz), bir parça ince rendelenmiş kaşar peyniri, bir miktar devam sutune batirilarak yumuşatılmış tam buğday ekmeği ve dört ölçek devam sutu olarak ak yedirdim. Tadlarını bilsin diye hepsini sadece minicik ekmeklerin üzerine koyarak yedi. Ve hepsini bitirdik. Ama hangisi onun icin daha faydalı bilemedim. Anne olarak ne yerse yesin hep az yemiş gibi geliyor onun icin yeterli mi yoksa muhallebi daha mi iyi? Oğlum artık gurme bebekle büyüyor bu yüzden tavsiyeleriniz benim icin onemli. Yavrum 6.5 aylık.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Kahvaltı

Mesajgönderen Gurmebebek » 12 Nis 2014, 07:07

Merhaba, ek gıdaya ne zaman geçtiniz acaba. Mesela yumurta sarısı 8. aydan beyazı 1 yaşından önce önerilmez ve yumurtanın pişme süresi de çok önemlidir. Ancak siz verdiyseniz ve herhangi bir sindirim yada alerji sorunu yaşamadıysanız çok sorun olmaz sanırız. Yumurtayla ilgili detaylar aşağıdaki linkte, inceleyin.

http://www.gurmebebek.com/yumurta-490

Her bebek farklıdır. İhtiyaçları ve bünyesi de farklıdır.O nedenle her konuda bebeğinizi takip eden doktorunuzun görüşleri esastır. Bizim burada paylaştığımız bilgiler ancak size fikir verir ve rehberlik eder. Unutmamak gerekir ki bir yaşına kadar bebeklerin temel beslenmesini anne sütü, anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama oluşturur. Çünkü sindirim sistemleri katı gıdaları tamamen sindirip, tüm faydalarından yararlanacak kadar gelişmemiştir daha. Keza bağışıklık istemleri de tam olarak gelişmemiştir. Biz size aşağıda ek gıdaya geçiş rehberimizi ve ay ay bebek beslenmesi tablomuzu veriyoruz, inceleyin aklınıza takılanları tekrar bize sorun. Sevgiler :)

http://www.gurmebebek.com/ek-gidaya-gec ... rsey-40763

http://www.gurmebebek.com/kritik-periyodlar-147184

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132

yesimertan
Mesajlar: 10
Kayıt: 01 Nis 2014, 13:52

Re: Kahvaltı

Mesajgönderen yesimertan » 14 Nis 2014, 04:21

Günaydın. Geceleri devam sutu gündüzleri anne sutu alıyorduk. Ancak sütun bianda kesildi ve hiç gelmedi. Ayaz 3 ayını doldurdugunda artık anne sutu veremiyordum. Bu durumdan dolayı da devam sutunu de istemedi. Doktorumuz çalıştığındam dolayı protesto ediyor dedi. Ve 4 ay itibariyle azar azar ek gıdalara başladık. Bu esnada devam sutune de tekrar alıştı. (İşten ayrılmak zorunda kaldım ki durum o kadar vahimdi) yumurta sarisini 6. Ayina girdiğinde başladık. Tabi ki yine doktor tavsiyesiyle. Yani daha cok yeni bir başlangıç oldu. Herhangi bir sorun yaşamadık. Dr kontrolüne gittiğimde danisayim. Teşekkürler bilgi icin


“Sabah Sohbetleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir