kahvaltıda bir besin kaçırırsam?

SEVAL...
Mesajlar: 10
Kayıt: 22 Nis 2013, 15:38

kahvaltıda bir besin kaçırırsam?

Mesajgönderen SEVAL... » 08 Ara 2014, 15:18

merhaba;
kızım dün itibariyle tam 2 yaşında oldu. harika kahvaltı tarifleriniz var ancak ben klasik kahvaltı olmazsa besin kaçırır mı endişesiyle korkup sürekli kahvaltıya başladığımızdan bu yana peynir, pekmez, yumurta, ceviz ıhlamur klasik kahvaltıyla gidiyorum.. yumurtayı yada peyniri yemezse endişeleniyorum. değişik yöntem takip edip sorun yaşamayan var mı acaba? tek fıstık ezmeli kahvaltı olur mu?

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: kahvaltıda bir besin kaçırırsam?

Mesajgönderen Gurmebebek » 09 Ara 2014, 15:24

Evet pek çok annemiz bu endişeyi yaşıyor ama gıdaların tadını tek tek alması ve alışması daha önemli. Bir öğünde çok şey yemesi de önemli değil gün içinde totalde ne yediği ve nasıl beslendiği önemli. Sevgiler :)

starfis.
Mesajlar: 33
Kayıt: 21 Kas 2014, 08:49

Re: kahvaltıda bir besin kaçırırsam?

Mesajgönderen starfis. » 09 Ara 2014, 17:05

ben altı aylik bebek sahibigim kahvaltiya başladım bu konuda gurme bebeği takip.ediyorum bütün soru işaretlerini bu sitede gideriyorum hazırlayan soru cvplayanlardan allah razi olsun..
bebeğinin kahvaltısını asla bulamaç yapmiyorum bi tabağa minik minik peynirini pekmezini yumurtasını vs vs vs hazırlayıp hepsini teker teker ona anlatarak yediriyorum tanıstiriyorum onunla iletişim kuruyorum çok faydasini görüyorum bulamaç yapmadim yapmicam çünkü bebek ilerde bu besinleri tanımada güçlük ceker DİE duydum

SEVAL...
Mesajlar: 10
Kayıt: 22 Nis 2013, 15:38

Re: kahvaltıda bir besin kaçırırsam?

Mesajgönderen SEVAL... » 10 Ara 2014, 09:31

gıdaları tek tek veriyorum zaten. onda problem yok. ama o peyniri yemezse sanki vücudunda bir değer eksik kalacakmış psikolojisi beni yoruyor.. bir de son günlerde süt konusunda çok fazla yorumlar okumaya başladım.. sütün aslında faydasının olmadığı gibi.. günde 400-450 ml. süt içiyor kızım.. evet iştah yönünden bazen önümüze engel koyuyor fakat Gurme Bebek bu konuda ne düşünüyor merak ediyorum.. süt gerçekten de yanıldığımız bir besin mi?

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: kahvaltıda bir besin kaçırırsam?

Mesajgönderen Gurmebebek » 10 Ara 2014, 11:27

tekrar merhaba SEVAL... bir gün bir şeyi yemezse hiç bir şey olmaz endişelenmeyin. Süte gelince 1 yaşına kadar önerilmiyor. İki yaşına kadar anne sütü ya da formül mama ile devam etmeyi tercih eden uzman ve anneler de var. Ancak sizin bebeşiniz 2 yaşında ve süt bebeklerin ve çocukların beslenmesinde önemli bir yer tutuyor ve katkı sağlıyor. Yani süt içilmeli ve içmesi önemli. Ancak tabii ki en faydalı şeylerin bile gereğinden fazla alınması zararlıdır çoğu zaman. Sütün fazlası da iştahsızlık ve demir eksikliğine neden olabiliyor. Biz size aşağıda, süt ve süt tüketimi nasıl olmalı yazılarımızı veriyoruz, ne kadar süt içmeli bilgisini de bulacaksınız. Sevgiler :)

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0nek-sutu-525

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0nek-sutu-tuketimi-137

http://www.gurmebebek.com/keci-sutu-23309

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: kahvaltıda bir besin kaçırırsam?

Mesajgönderen Gurmebebek » 10 Ara 2014, 11:36

Merhaba starfis. ayrı ayrı vermekle ve iletişim kurmakla çok iyi ve doğru yapıyorsunuz :)

Biz her zaman takip eden doktorunuzun önerilerine uymanızı öneriyoruz. Çünkü her bebek farklıdır. İhtiyaçları ve bünyesi de farklıdır. Ancak unutmamanız gereken en önemli şey bir yaşına kadar bebeklerin temel beslenmesini anne sütü, anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama oluşturur. Çünkü sindirim sistemleri katı gıdaları tamamen sindirip, tüm faydalarından yararlanacak kadar gelişmemiştir daha. Keza bağışıklık istemleri de tam olarak gelişmemiştir. Bu nedenle bu dönemde ek gıdalar ikinci plandadır ve alıştırma mahiyetindedir.

Dediğimiz gibi doktorunuzun ne dediği ve ne önerdiği önemlidir. Ancak hangi besine hangi ayda başlanacağı konusunda genel ay alt sınırı vardır. Bu sınır belirlenirken alerji riski ve sindirim özellikleri göz önüne alınır. Yine dediğimiz gibi her bebek farklıdır ama genelde bu ay alt sınırına uymakta fayda vardır.Bu nedenle sitemizin ana sayfasında sol en altta besin gruplarımız var. Örneğin tahıl yazısının üstüne gelin açılan pencerede tüm tahılları göreceksiniz, buğday ununun üstüne tıklayın kaçıncı ayda başlamalısınız ve nelere dikkat etmelisiniz bilgilerini bulacaksınız. Örneğin bahsettiğiniz yumurta sarını 8. aydan önce önerilmez, beyazı ise 1 yaşında önerilir.


“Kahvaltı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir