Kahvaltıda seçicilîk

Betulcahide
Mesajlar: 9
Kayıt: 30 Haz 2015, 16:32

Kahvaltıda seçicilîk

Mesajgönderen Betulcahide » 01 Eki 2016, 12:00

Mrb 26 aylık oğlumla gelişimi gayet güzel yemek yeme ile ilgili çok şükür bi sıkıntı olmadı fakat kahvaltıda sıkıntımız şöyle ya sucuklu yumutta yiyecek yada ev usulu kek yiyecek bunların dışında bir şey yemiyor misafirliğe giderken bile malzemeleri yanımda götürüyorum normal kahvaltı nasıl yaptırabîlirîm

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: Kahvaltıda seçicilîk

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 04 Eki 2016, 11:14

Öncelikle, bu kadar çok annemizin kahvaltıda zorlanması biraz da kahvaltı anlayışımız ve alışkanlığımızdan kaynaklanıyor. Hatta bazı uzmanlar Türk tipi kahvaltının bebek beslenmesine uygun olmadığını söylüyorlar. Alışmasınlar mı? Tabi ki alışsınlar ve zaten eninde sonunda alışacaklar. Çünkü ailenin beslenme alışkanlıklarından etkileniyorlar. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür lafını da yanlış anladığımızı söylüyorlar. Kan şekeri vs. açısından sabah az da olsa bir şeyler yenmesi önemlidir, çok yemek gerekmez diyor uzmanlar. Bir Bebek veya çocuktan her sabah oturup peynir, zeytin, yumurta, bal/pekmez, tereyağı, ekmek vs yemesini beklemek pek doğru değil gerçekten. Örneğin yine uzmanlar, yulaflı bir elma karışımı çok yeterli ve iyi bir kahvaltıdır diyorlar. Yine muzlu sütte tek başına iyi bir kahvaltı seçeneği ya da yoğurtlu bir meyve karışımı da. Değişik omlet ve krepler, evde yapacağınız sağlıklı kek ve hamur işleri, patatesli kahvaltı tarifleri işinize yarayabilir. Sitemizin tarifler bölümünde bol bol tarif var. Sitemizin ana sayfasında tarifler bölümünde kategorilerden kahvaltıyı seçip aratın. Bebeğinizin ayına, mevsime ve alerjik durumuna uygun olan tarifleri deneyebilirsiniz. Bunları dönüşümlü olarak verirseniz. Sürekli aynı şeyleri yemekten de sıkılmazlar.

Bir de ev tipi de olsa kek ve sucuğa alışınca diğer tatlar yavan geliyor maalesef. Bir süre kahvaltı yememesini göze alıp, sucuk ve kek vermeyerek, diğer kahvaltılıklara alıştırmaya çalışmalısınız. Ancak sert ve katı davranmadan.


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir