kahvaltı için öneri

zehra42
Mesajlar: 1
Kayıt: 07 Kas 2013, 06:27

kahvaltı için öneri

Mesajgönderen zehra42 » 07 Kas 2013, 06:44

merhaba.bebeğim 7 aylık.kahvaltıda yarım yumurta sarısı,biraz peynir,biraz meyve püresi,1 tanede bebe bisküvisini bulamaç yapıp veriyordum.önceleri çok güzel yemişti.şimdi bıktı galiba yemek istemiyor.içine farklı ne koyabilirim.bu arada gaz problemimiz var.ona uygun önerileriniz ne olur.bir de evde bebe bisküvisini nasıl yapıyorsunuz.şimdiden teşekkürler

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: kahvaltı için öneri

Mesajgönderen Gurmebebek » 07 Kas 2013, 07:07

merhaba :) Aşağıda gazla ilgili yazımız ve çözüm önerileri var. Okuyun, mutlaka işinize yarayacaktır.

http://www.gurmebebek.com/gaz--553

Öncelikle tavsiyemiz, bebişinizi bulamaç şeklindeki karışımlara pek alıştırmayın. Uzmanlar besinlerin tadını ayrı ayrı almasından yana. Anneler tek tek verdiklerinde daha az yediği endişesiyle bulamaç karışımlara rağbet ediyor ama bize o kadar çok şikayet geliyor ki bebekler büyüdükçe. Normal kahvaltı ettiremiyorum, pütürlü yediremiyorum...gibi. Doğrusu en başta nasıl alışırlarsa öyle devam ediyor çünkü. Unutmayalım ki biz onlara ilk kez verene kadar hiç bir şeyin tadını ve kıvamını bilmiyorlar :)

Yumurta sarısı 8. ayda beyazı 12. ayda önerilir genel olarak. Ama her bebek farklıdır, ihtiyaçları ve bünyesi de farklıdır. Alt yaş sınırına uymak iyidir bizce, çünkü bunlar ortalama bir bebeğin sindirim sitemi bağışıklık sistemi, besinlerin alerji yapma riski, sindirim kolaylığı yada zorlu vs gelişimine göre hesaplanır.İlk kez verilecek bütün besinler için doktorunuza danışmak ve 3 gün bekleme kuralını uygulamak en iyisidir. Doktorunuz verin dediyse sakınca yoktur.

Yumurta:

http://www.gurmebebek.com/yumurta-490

Biz size aşağıda bazı yazılar vereceğiz mutlaka inceleyin. Ama unutmayın bu bilgiler ortalama bir bebek için genel geçer kurallardır ve ancak size rehber olacaktır.

Ay ay bebek beslenmesi yazımız var aşağıda, örnek menülerde bulacaksınız bebişinizin ayına uygun

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-b ... -60132#6-8

buda ek gıdaya geçiş rehberimiz aklınıza takılan hemen hemen her soruya cevap bulabilirsiniz :)

http://www.gurmebebek.com/ek-gidaya-gec ... rsey-40763

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: kahvaltı için öneri

Mesajgönderen Gurmebebek » 07 Kas 2013, 07:11

Bu arada sitemizin tarifler bölümünde kategori kısmında kahvaltıyı seçip aratın. Çoğu anneler tarafından gönderilmiş o kadar çok farklı ve lezzetli tarif var ki sizinde bebişinizin seveceği bir çok tarif çıkabilir içlerinden :))) Biz size kahvaltı tariflerinin linkini veriyoruz aşağıda.

http://www.gurmebebek.com/index.php?id=89&kat125=1


“Kahvaltı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir