kahvaltı tarifi

sevilaymahir
Mesajlar: 11
Kayıt: 25 Eyl 2014, 05:13

kahvaltı tarifi

Mesajgönderen sevilaymahir » 16 Kas 2014, 06:02

Merhaba. Benim yine bir sorum olacaktı .oğlum 11.5 aylık oldu. Normalde yumurta yemeyi bırakmıştı. Nasıl denesem yemiyor ama son zamanlarda şöyle yedirken başladım. Yumurta sarısı, Bebe bisküvisi , pekmez, tereyağı, yarım mandalina suyu, yarım armut suyu. Böyle karıştırmaya başladım çok şükür yemeye başladı. Sormak istediğim eşim böyle krıştırmaman zararlı olabileceğini söyledi. Zararı var mıdır acaba . Ric etsem bilgilendirir misiniz beni ? Bi de şunu soracaktım normalde hergün bi tatlı kaşığı pekmez yediriyorum oğluma.geçen gün bi Dr tv de çocuklara pekmez vermeyin hepsi trans yağ pekmez de demir yoktur kuru yemiş te demir vardır dedi. Aklım karıştı yine . Dr un adı yazılır mı bilmediğim için yazmadım. Ama herkesin tanıdığı biri . Şimdiden çok teşekkür ederim.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: kahvaltı tarifi

Mesajgönderen Gurmebebek » 17 Kas 2014, 08:05

Merhaba, pekmez yedirebilirsiniz faydalıdır ama mucize beklemek yanlış olur. Bir çok başka gıdada pekmezden daha çok demir vardır sanılanın aksine. Kırmızı et bunların başında gelir. Aşağıda da bizim uzmanımızın her gün pekmez yedirsem bebeğimin demir oranı yükselir mi? Sorusuna cevabı var, okuyun.

http://www.gurmebebek.com/bebek-ve-cocu ... -692,25353

Bir de dikkat etmenizi gereken pekmezi asla pişirmemelisiniz ve başka bir yiyeceğe ya da içeceğe karıştırarak verecekseniz sıcakken değil ılınınca katmalısınız. Yüksek ısıya maruz kalan pekmez kanserojen maddeler üretiyor. Pekmez alırken de nasıl üretildiğine de dikkat etmelisiniz. Yani yapılırken 80 derecenin üzerine çıkılmamış olması gerekiyor. Bir de soğuk pres yöntemiyle yapılanlar var bunlar en iyisi. Büyük üretici firmalar bu koşula dikkat ederek üretim yapıyorlar bir süredir. Bir annemiz çok bilindik bir marka ile görüştü ve doğruladı. 80 derecenin üzerine çıkmadan üretim yapıyoruz kesinlikle demişler. Mutlaka aldığınız pekmezin hangi koşullarda ve nasıl üretildiğini ürünün üzerindeki bölümden okuyarak alın. Büyük firmalar denetimden geçtiği için ürünün üzerine gerçek olmayan bir bilgi yazamazlar. Aşağıda pekmezde kanser tehlikesi yazımız var okuyun.

http://www.gurmebebek.com/pekmezdeki-ka ... ikesi-3599

Bulamaç ve bu tür karışımları biz de önermiyoruz.

sevilaymahir
Mesajlar: 11
Kayıt: 25 Eyl 2014, 05:13

Re: kahvaltı tarifi

Mesajgönderen sevilaymahir » 17 Kas 2014, 10:53

Çok teşekkür ederim cvp verdiğiniz için. Bende bulamaç a karşıyım normalde dr umuz oğlum 6 aylık ken bulamaç yapın dedi. Ben hiç yapmadım. Ama hiç yumurta, balık yemiyo. Son zamanlarda yumurtayı bulamaç yapıp yedirebiliyorum ancak. Ama en iyisi vazgeçmek. Peki balık yemeyen bebekler için balık yağı önerir misiniz? Dr umuz kullanın isterseniz dedi ama bazı anneler iyi olmadığını söylüyo.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: kahvaltı tarifi

Mesajgönderen Gurmebebek » 17 Kas 2014, 16:02

Öncelikle balık yedirmeye çalışın, sitemizin tarifler bölümünde hem balık hem yumurta için çok değişik tarifler bulabilirsiniz, bazılarını sevebilir bebişiniz. Ayrıca ceviz yedirebilirsiniz bazı uzmanlar balık yerine bile geçer ceviz diyorlar. Ama yinede balık yedirmekte fayda var. Balık püresi balık çorbası deneyebilirsiniz. Doktorunuzun dediği miktarda balık yağı da verebilirsiniz. Bizim önerimiz sade olanları tercih etmeniz yani vitamin katkılı olanları değil. Sitemizin sol tarafında 9. sırada çocuklarda balık tüketimi bölümümüz var mutlaka inceleyin, balık sevdirme yolları yazımızı da bulacaksınız o bölümde. Bir çocuğun bir besine alışabilmesi için 12 kez görmesi ve denemesi gerekir biliyor musunuz? :) Ama asla zorlamayın, sadece sunun.

sevilaymahir
Mesajlar: 11
Kayıt: 25 Eyl 2014, 05:13

Re: kahvaltı tarifi

Mesajgönderen sevilaymahir » 19 Kas 2014, 17:19

Çok teşekkür ederim hemen okuyacağım.

sevilaymahir
Mesajlar: 11
Kayıt: 25 Eyl 2014, 05:13

Re: kahvaltı tarifi

Mesajgönderen sevilaymahir » 19 Kas 2014, 17:25

Kusura bakmayın benim bi sorum Daha olacak. Bir yaşını tamamlamak üzere bebeğim . Anne sütü almıyor .mama yiyor. Bir yaş masasına mı Devam etsem daha iyi olur yoksa inek sütüne mi başlamalıyım. Cvp verebilirseniz çok memnun olurum .

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: kahvaltı tarifi

Mesajgönderen Gurmebebek » 20 Kas 2014, 06:26

Merhaba, 1 yaşına kadar anne sütü, anne sütünün yetmediği durumlarda formül mama şart. 1 yaşından sonra inek sütü ya da keçi sütü verilebiliyor. Anacak genelde 2 yaşına kadar formül mama ile devam etmeyi tercih eden uzmanlar ve anneler var. Doktorunuza da danışarak bir karar verebilirsiniz. Sevgiler :)


“Kahvaltı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir