kefirix

starfis.
Mesajlar: 33
Kayıt: 21 Kas 2014, 08:49

kefirix

Mesajgönderen starfis. » 07 Eyl 2015, 16:46

Gurme bebek oncelikle tesekkur etmek.istiyorim butun adminlere emegi gecenlere parmaklariniza akliniza sagliginiza sabriniza sonsuz tesekkurler bikmadan itina ile cevaplanan sorular icin saygiyla tesekkurler..
Soruma gelecek olursam kisa ve net kefiri evde mayalama dedi.gida.muhendisi arkadas evde kullandigin tabagin kasigin bardagindan dolayi.steril bi.ortam olusturamazsin kefiri mayalarken bakteri ve mikrop karistirirsin kefire o yuzden piyasadaki hazir kefirler ozel uretim alanlarinda.son derece titizlikle uretiliyor dedi. Siz.ne.dersiniz sayin admin.. Hazir kefir evde yapilan kefirden daha ustun ve hijyen midir

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: kefirix

Mesajgönderen Gurmebebek » 08 Eyl 2015, 20:34

Merhaba Öncelikle güzel sözleriniz için asıl biz size çok teşekkür ederiz. Şevkimizi artırıyorsunuz doğrusu :) Hiç bir uzmanın görüşüne hayır demek haddimiz değil. Uzmanlara ve görüşlerine saygılıyız her zaman. Ama bildiğiniz gibi uzmanlar arasında da pek çok konuda farklı görüşler olabiliyor. Birinin yapın dediğine diğerinin yapmayın dediği de oluyor. Biz güvenilir kaynaklardan olan farklı uzman görüşlerine yer veriyoruz çoğu zaman bu bir çelişki gibi algılansa da. Annelere düşen gerçekten farklı görüşleri de inceleyip içlerine sineni yapmak :) Bu da çok kafa karıştırıcı olabiliyor doğrusu. Bu nedenle biz hep her konuda bilgilenin değişik kaynaklardan ama işin içinden çıkamıyorsanız son tahlilde bebeğinizi takip eden doktorunuzun dediğini yapmalısınız. Biz nacizane ve tamamen kişisel olarak aynı fikirde değiliz. Kefir ne zamandan beri fabrikalarda üretiliyor. Daha önce kefir içen insanlar ve 1000 yıl önce Kafkasya'da kefir içen insanlarda hazır fabrikada üretilmiş steril kefir mi içiyorlarmış gibi sorular geliyor aklımıza. Yoğurdu ve hemen her şeyi evde yapın daha makbul diyoruz mesela.

Ama lütfen imkanınız var ise bu uzmana kefir için özel bir durum mu var? Örneğin yoğurdu evde mayalarkenden farkı mı var? Çünkü gerçekten özel ve bilmediğimiz bir durum olabilir. Bu ihtimali de göz önünde bulundurmak lazım. Örneğin pekmezin pişirilmemesi ve çok sıcak şeylere katılmaması gerektiğini, üretilirken 80 derecenin üstüne çıkılmadan üretilen ya da soğuk pres yöntemiyle üretilen ki bunlar en iyisi kullanılmalı diye neredeyse Türkiye'de ilk bizim sitemiz paylaştı. Çünkü bu yurt dışı kaynaklardan alınan yeni bir bilgiydi. Üzerine bir çok araştırma yapıldı, ülkemizdeki uzmanlara danışıldı tarafımızdan. Ve artık çok bilindik bir üretici firma 80 derecenin üzerine çıkmadan pekmez üretimi yaptıklarını söylüyor kesinlikle. Yani bilimde de bulunan yeni bir şeyle pek çok bilgi değişebiliyor bildiğiniz üzere. Bu nedenle kefir konusunda, bu uzmanın, bu görüşün dayanağını öğrenirsek biz de doğru mu diye araştırabiliriz. Sevgiler :)

naproksen
Mesajlar: 5
Kayıt: 28 Eyl 2014, 03:57

Re: kefirix

Mesajgönderen naproksen » 27 Eyl 2015, 13:06

öncelikle her zaman evde yapılanı en makbuldür dememek lazım. burda uzun ömürlü sitün günlük sütten çok farkı yok içinde katkı koruyucu yok desem kimse inanmaz ama kimse de merak edip araştırmaz. (bu arada aralarındaki tek fark pastorizasyon sıcaklıgıdır gerçekten katkı falan yok uzun ömürlüde). kafa karıştıran durum şudur ki evde kesinlikle fabrikadaki ürünleri yapamayız. mesela evde asla pastanedeki dondurmanın aynısını yapamayız çünkü yeterli ekipmanımız yoktur. fabrikasyon yoğurtlarda aynı mantıkla tabi ev yapımı gibi olmaz daha dayanıklı olur bunun birinci nedeni fabrikadaki yüksek teknolojiden dolayı yoğurtta bulunan kimyasal bağların birbirine daha kuvvetli bağlanmasıdır. evde bu kuvvette kimyasal bağ yapamazsınız. bu nedenle evdeki çabuk ekşir ve daha suludur. ayrıca eve aldığınız sokak sütünün içinde nelre olduğunu kesinlikle bilemezsiniz ama bilinen markalar sürekli bağımsız labaratuvar tarafından kontrol edilir. her uzun ömürlü ürüne kanserojen muamelesi yaparsak insan ömrünün neden sürekli uzadığı sorusuna cevap veremeyiz. unutmayın kanserin artması teşhislerin daha net yapılmasından sonra gerçekleşmiştir. örneğin önceden MS hastalarına da cin çarpmış denirmiş :)

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: kefirix

Mesajgönderen Gurmebebek » 29 Eyl 2015, 08:43

Biz zaten açık süt önermiyoruz. Çünkü dediğiniz gibi denetimsiz olduğu için bir çoğu riskler içeriyor ayrıca kaynatma süresi de çok hassas. Biz kendi adımıza organik günlük pastörize süt tercih ediyoruz. Ancak annelerin çok güvendiği bazı özel butik sayılabilecek bir kaç çiftlik var bildiğimiz kadarıyla. Evet fabrikalarda yüksek teknoloji var geçekten. Ama raf ömrünü artırmak için katkı maddeleri mutlaka kullanıyorlar. Bizim uzmanlarımız ve bir çok başka uzman da gıdanın bozulanı makbuldür diyor :) Yani normal süresinde bozulmayan gıdalar mutlaka katkılıdır. Yoğur için ise hatta her gün taze mayalamayı öneriyorlar tabi ki çoğu kez evde mayalasakta her gün mayalıyamıyoruz çoğumuz. Teknoloji hepimizin hayatında. Biz sadece her şey için mümkün olduğunca doğal ve ev yapımı olanları tavsiye ediyoruz. Artık ne kadar doğal ürün bulabiliyoruz tartışılır tabi. Sevgiler :)

naproksen
Mesajlar: 5
Kayıt: 28 Eyl 2014, 03:57

Re: kefirix

Mesajgönderen naproksen » 29 Eyl 2015, 12:49

cevap için teşekkürler. bugün hangi uzman olursa olsun uzun ömürlü sütte katkı maddesi var dediği an o maddenin adını ve miktarını söylemesi gerekir. Söyleyemez çünkü olmadığını ve böyle bir iddada bulunursa dava açılacağını bilir. araştırması çok kolay. uzun ömürlü süt ile günlük süt arasındaki tek fark pastorizoasyon sıcaklığıdır. havayla temas etmediği için bozulmaz. koruyucu madde olsa
açıldıktan sonra da bozulmaması gerekirdi. ülkemizde ambalaj teknolojisi çok üst seviyede. tereddütü olanlar için çok sayıda kaynak gösterebilirim. ama derseniz ki besin değerleri aynı mıdır diye günlük sütün besleyici değeri düşük pastorize sıcaklığından dolayı daha fazladır.


“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir