Kuru meyve kahvaltısı

Biryudumkevser
Mesajlar: 5
Kayıt: 20 Mar 2017, 08:42

Kuru meyve kahvaltısı

Mesajgönderen Biryudumkevser » 29 Mar 2017, 10:39

Merhaba bebeğime sabah kahvaltı olarak kuru incir, kuru üzüm ,hurma,ve cevizi makinedw iyice ezip muhalebiye katsam olur mu..ama yarım çay kaşığı kadar ve ya daha az yaptığım muhalebise hem irmik hemde tam buğday unundan yapsam olur mu yani ikisini karıştırıp tam pirinç ve tam tulaf bulamadım

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: Kuru meyve kahvaltısı

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 30 Mar 2017, 06:48

Merhaba bebeğiniz kaç aylık acaba? Ona göre yardımcı olalım. Ancak size kahvaltıyla ilgili genel bilgileri veriyoruz aşağıda.

Kahvaltı genel

Kahvaltıda ilk akla gelen yumurtanın sarısı 8. ayda, beyazı ise 1 yaşından sonra öneriliyor. Zeytin için 10-12 ayı beklemek gerek. Buğday unu ve buğday içeren tüm ürünler 8. aydan sonra öneriliyor. Bal 12. aydan sonra başlanabiliyor. Geriye ne kaldı, tuzsuz ya da tuzu alınmış peynir, tereyağı ve pekmez 6. aydan itibaren verilebiliyor. Tahıl olarak da pirinç ve yulaf 6. aydan itibaren öneriliyor. Hangi tahıl olursa olsun, ilk baştan itibaren tam tahıl unları kullanmalısınız. Ancak bebişler büyüdüğünde bile anneler en çok kahvaltıda zorlanıyor ve bize çok fazla yakınma geliyor kahvaltı konusunda. Bu nedenle size bu süreçte faydası olacak genel bilgileri veriyoruz aşağıda.
Öncelikle, bu kadar çok annemizin kahvaltıda zorlanması biraz da kahvaltı anlayışımız ve alışkanlığımızdan kaynaklanıyor. Hatta bazı uzmanlar Türk tipi kahvaltının bebek beslenmesine uygun olmadığını söylüyorlar. Alışmasınlar mı? Tabi ki alışsınlar ve zaten eninde sonunda alışacaklar. Çünkü ailenin beslenme alışkanlıklarından etkileniyorlar. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür lafını da yanlış anladığımızı söylüyorlar. Kan şekeri vs. açısından sabah az da olsa bir şeyler yenmesi önemlidir, çok yemek gerekmez diyor uzmanlar. Bir Bebek veya çocuktan her sabah oturup peynir, zeytin, yumurta, bal/pekmez, tereyağı, ekmek vs yemesini beklemek pek doğru değil gerçekten. Örneğin yine uzmanlar, yulaflı bir elma karışımı çok yeterli ve iyi bir kahvaltıdır diyorlar. Yine muzlu sütte tek başına iyi bir kahvaltı seçeneği ya da yoğurtlu bir meyve karışımı da. Değişik omlet ve krepler, evde yapacağınız sağlıklı kek ve hamur işleri, patatesli kahvaltı tarifleri işinize yarayabilir. Sitemizin tarifler bölümünde bol bol tarif var. Sitemizin ana sayfa orta kısımda tarifler bölümünde kategorilerden kahvaltıyı seçip aratın. Bebeğinizin ayına, mevsime ve alerjik durumuna uygun olan tarifleri deneyebilirsiniz. Bunları dönüşümlü olarak verirseniz. Sürekli aynı şeyleri yemekten de sıkılmazlar.

Biryudumkevser
Mesajlar: 5
Kayıt: 20 Mar 2017, 08:42

Re: Kuru meyve kahvaltısı

Mesajgönderen Biryudumkevser » 30 Mar 2017, 07:06

Kahvaltı ile ilgi yazıyı okudum bebeğim 5 aylık kuru meyvelerle ilgili yaxınızıda okudum bilgiler çok hoşuma gitti o yüzden öyle birşeyler vermek istedim

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: Kuru meyve kahvaltısı

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 31 Mar 2017, 11:41

Tabi ki verebilirsiniz ayına uygun olanlardan. Ancak malum kuru meyveler şeker oranı yüksek gıdalar zaten yer zaman ölçülü vermek lazım. Bir küçük hatırlatma daha yapalım ek gıdanın başında şekerli ya da yoğun tatlara ağırlık vermeyin bunların tadını alınca sebzeler gibi daha nötür tadı olan yiyeceklere alışmakta zorlanıyorlar.


“Kahvaltı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir