makaleleriniz hakkında

erdim
Mesajlar: 15
Kayıt: 25 Nis 2015, 15:19

makaleleriniz hakkında

Mesajgönderen erdim » 24 May 2015, 19:52

sitenizi severektakip ediyorum bebeğimde sizden öğrendiğim tarifleri severek yiyor ancak ölçüşerinizi verirken gram olarak veriyorsunuz mesela haftada 15 gr ciğer tüketmesi gerekir diyorsunuz ancak taktir edersiniz ki çoğu insanların evlerinde hassas tartı bulunmaya biliyor ölçülerinizi kaşık veya bardak olarak verebilirseniz çok sevineceğim birde bazı makalelerinizde bebeklerimiz için hangi ayda başlamamız gerektiğini belirtmiyorsunuz mesela tavuk için iki ayrı makale yazınız birinde sekizinci ayda başlanmalı diyor diğerinde altı ayda diye belirtmiş olduğunuzu fark ettim sizden ricam biraz daha ayrıntılı ve makaleler hazırlamanız teşekkür ederim

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: makaleleriniz hakkında

Mesajgönderen Gurmebebek » 25 May 2015, 09:39

Cevabı buraya da kopyala yapıştır yapalım, belki diğerine bakmayan annelerimiz olur :)

Merhaba, öncelikle güzel sözleriniz için teşekkürler. besinlerle ilgili yazılarımızda ve tariflerin tamamında ay alt sınırı belirtiliyor. Belirtilmeyen çok az besinle ilgili makale var ki örneğin bunlardan biri de ciğerdir. Neden ay alt sınırı vermediğimiz yazının içinde belirtiliyor aslında. Örneğin ciğer için akaç aylık başlamanız gerektiğini doktorunuza sormanız gerekir mutlaka diyoruz. Miktarında ortalama olduğu ve ne kadar tüketilmesi gerektiğini de mutlaka doktorunuza danışarak belirleyin diyede belirtiyoruz. Yani sadece riski yüksek gıdalarda ay alt sınırını vermiyoruz. Tavuk konusuna gelince sanırım aşağıdaki iki makaleden söz ediyoruz. Bu konuda öncelikle uyarınız için size çok teşekkür ederiz. Gerekli düzeltmeleri yapacağız. Durum şu ki uzunca bir süre tavukla ilgili herşeyde +6 yazıyordu sitemizde. Çünkü tavuk 6. aydan itibaren öneriliyordu. Kırmızı etten hazmı çok daha kolay olduğu için. Aslında şu anda da pek çok uzman yaygın olarak 6. aydan itibaren öneriyor. Fakat daha sonra güvenilir kaynaklardan ve uzmanlardan tavuğunda 8. aydan itibaren verilmesi daha uygundur görüşü geldi. Ve her konuda olduğu gibi bu konuda da kabul gören farklı iki görüş var şu anda :) Biz 8. ayı benimsemeyi uygun bulduğumuz için tavuk makalemizi + 8 olarak değiştirmiştik. Tavuk üretimi makalesinin +6 kalması bizim hatamızdır. Çok özür dileriz ve tekrar uyarınız için teşekkür ederiz. Hem düzeltmeyi yapıp hemde yukarıda açıkladığımız şekilde bir açıklamada ekleyeceğiz tavuk makalemize. Çünkü iki farklı görüşte geçerli şu anda :) Bir de biz sık sık belirtiyoruz doktorunuz başka şekilde önermediği sürece ay alt sınırlarına uyun diye. Çünkü kırmızı et örneğinde olduğu dibi genel geçer ay alt sınırı 8. ay olmasına karşın özellikle demir eksikliği söz konusu olduğunda uzmanlar 6. ayda dahi başlatabiliyorlar kırmızı ete.

Gramlara gelince tariflerimiz de sizin dediğiniz şekilde veriyoruz hep. Gram olarak verdiğimiz makalelerde ya Sağlık Bakanlığı'nın ya da yerli yabancı güvenilir kaynakların verdiği ölçüleri aktarmaya çalıştığımız için o şekilde oluyor ama çok haklısınız tabi. Sevgiler :)


“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir