1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Mamayı zor yiyen kızım

Gönderilme zamanı: 06 Kas 2017, 04:53
gönderen Dinemis
Merhaba.Serra 5 gün sonra tam 3 ayını dolduruyor.Biraz nezle gibi birşey geçirirken bir gün sonra mamayı çok zor almaya başladı.Idrar yolu enfeksiyonundan şüphe ediyoruz.Tahlile bugün gidecek.Fakat zaten mamayı çok yiyen bir bebek değil.2 saatte 70 cc yiyor en fazla.Zamani geniş tutsamda o kadar yiyor.Ne yapmalıyım acaba?

Re: Mamayı zor yiyen kızım

Gönderilme zamanı: 06 Kas 2017, 08:03
gönderen gurmebebekadmin
Öncelikle geçmiş olsun. Hastalık ve diş çıkarma döneminde yememe az yeme çok normal ve bebeğin zorlanmaması gerekiyor bu konuda ve zaten zorlasanız da bir şey değişmeyecektir bu dönemde. Öncelikle hafifte olsa sağlık sorununu çözmek gerekiyor. Anne sütü alıyor mu?

Re: Mamayı zor yiyen kızım

Gönderilme zamanı: 06 Kas 2017, 18:30
gönderen Dinemis
Anne sütü almıyor ne yazık ki çünkü 5 gün enfeksiyondan dolayı hastanede yattı sonra birakti .İşin enteresan tarafı enfeksiyon çıkmadı.Öksuruk de aşırı değil.Sadece kaybolma aşamasında biraz balgamı.Belki reflü vardır diye bir mama var ondan bir iki kaşık yediriyoruz.Doktor tavsiyesi üzerine.

Re: Mamayı zor yiyen kızım

Gönderilme zamanı: 07 Kas 2017, 07:54
gönderen gurmebebekadmin
Doktorunuzun tavsiyelerine uymaya devam edin. Formül mamayı sizin dışınızda biri vermeyi denesin bir süre bazen bu işe yarıyor. Bir de biberonu sevmemiş olabilir. Doğru biberon diye bir şey yoktur bebek hangisini kabul ederse o doğru biberondur unutmayın :) farklı biberonlar da deneyebilirsiniz. Anne memesini taklit eden biberonlar da var. Tekrar geçmiş olsun.