Memeye düşkünlük

Veterineranne
Mesajlar: 1
Kayıt: 24 Oca 2016, 15:46

Memeye düşkünlük

Mesajgönderen Veterineranne » 10 Kas 2016, 10:20

Merhaba kızım 15 aylık dişleri 12 aydan sonra çıkmaya başladı. Son iki üç aya kadar yemesi çok iyiydi yine herşeyden yiyor ama artık iki üç çatal alıp hemen sofrada bile meme diye ağlıyor çok az yiyor emmek istiyor sürekli . Hareketlerinde azalma yok ama zayıflıyor ya da az alıyor. Şuan 11 kilo 81cm boyunda. Dil gelişimi iyi oyuncaklarına konsantrasyon da problem yaşamıyoruz. Söylediklerimi anlıyor kendini ifade etmeyi iyice geliştirdi. Ama neden memeye bu kadar düştü yemekleri neredeyse tadıp kalkıp beni emmiyor bunun için nasıl bir yol izlemeliyim 2 yaşına kadar normal miktarda emmesine, yemesine nasıl yardımcı olabilirim gece de deliksiz uyuyup dinlensek daha iyi olur sanırım nerede hatalıyım bilemiyorum yardımlarınızı bekliyorum

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: Memeye düşkünlük

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 10 Kas 2016, 11:10

Merhaba, endişelenmeyin lütfen bu emen bebeişlerde çok rastlanan bir durum. Ama anne sütü onun yaşı için asla tek başına yeterli değil siz zaten bunun farkındasınız.

Çok yemeleri önemli değildir. Yeterli, dengeli, doğru ve sağlıklı beslenmeleri önemlidir.

Öncelikle zorlamamalısınız, yemek konusunda teşvik edici olun ama asla zorlayıcı olmayın. Çünkü bu işleri inanın daha da zorlaştırır. Lokma savaşlarını başlatır ve işin içinden hiç çıkamazsınız. Yapmanız gereken en doğru şey bir öğün ve emme düzeni oluşturmak ve bu düzene uymak. Birlikte yiyerek mutlaka ona örnek olmak. Az yedi ya da yemedi diye aralarda beslememek ve yediği miktar bir iki kaşık bile olsa, yediği miktara bir süre razı olmak. Ve her istediğinde emzirmemek. Oyunla, TV ve benzeri dijital ekran karşısında yedirmemek. Bunlarda başta işleri kolaylaştırıyor gibi gelse de inanın sonrasında daha da zorlaştırır. Uzmanlar bebeklerin dikkatini dağıtarak yedirmenin doğru olmadığını, tam tersine dikkatlerinin yemeğe odaklanması gerektiğini söylüyorlar. Ve en çok da ailelerinin beslenme alışkanlıklarından etkileniyorlar, unutmamak lazım. Örnek olmak bu yüzden önemli. Eline verebileceğiniz şeyleri eline verin. Bırakın koklasın, ısırsın, kemirsin, döksün saçsın, mıncıklasın :)

Aşağıda size iştahsızlık yazımızı veriyoruz, linke tıklayın ve mutlaka inceleyin çok işinize yarayacak bilgiler var. Evet biliyoruz zor ama bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığın da mutlaka işe yarıyor. Aksi halde hep iştahsızlıktan şikayet edeceksiniz :)

İştahsızlık ve çözüm yolları

http://www.gurmebebek.com/beslenme-soru ... ik/546,555
Ayrıca aşağıdaki linkteki yazılardan bebişlerin yeme içme alışkanlıkları, tat alma duyuları, damak zevkleri nasıl gelişir ve yemek seçme ile ilgili çok faydalı bilgiler bulacaksınız.

http://www.gurmebebek.com/beslenme-dosy ... 000,188284


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir