Merhaba

sevilaymahir
Mesajlar: 11
Kayıt: 25 Eyl 2014, 05:13

Merhaba

Mesajgönderen sevilaymahir » 28 Eki 2014, 10:19

Merhaba.oğlum 11 aylık oldu. Kilomuz çok şükür iyi diyo Dr. Ama benim oğlum sadece mama yiyo. Bi de sağolsun babası, dayısı filan çikolata veriyorlar bazen. Ben gördüğümde çok kızıyorum vermeyin diye ama nafile. Kahvaltı da mama, öğle yemeği herşeyi mama.her gün farklı tarifler yapıyorum ama boşuna döküyorum yaptıkladım. Ne balık, ne yumurta, ne yoğurt hiç bişey yemiyor. Çok ağlıyor zorldğmda ne yapacağımı bilmiyorum. Bana yardımcı olabilecek kimse var mı acaba? :|

sevilaymahir
Mesajlar: 11
Kayıt: 25 Eyl 2014, 05:13

Re: Merhaba

Mesajgönderen sevilaymahir » 28 Eki 2014, 10:21

Bu arada yazmayı unuttum bazen bi iki gün arka arkaya hiç sorunsuz yiyo. Ama çoğu zaman sırf mamayla besleniye. Bi yeri filan ağırıyodur diye Dr a götürüyorum çok şükür iyi diyo.Dr balık yağı verdi iştahını aÇar dedi ama yine boş .

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Merhaba

Mesajgönderen Gurmebebek » 29 Eki 2014, 05:25

Merhaba, öncelikle gece beslenmesi yapıyorsanız onu kesmenizi öneririz. Bebekler sanılanın aksine gece acıktıkları için değil, gece beslenmesine alıştıkları için uyanırlar. 4-6 aylıktan itibaren bebişler gece 6-8 saat; 8. aydan itibarense 8-12 saat gece beslenmeden kalabilirler. Gece beslenmesi hem iştahı hem de uyku düzenini olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alır. İkincisi baba ve dayının çikolata vermesi hiç doğru değil, sizinde belirttiğiniz gibi. Bu tür abur cuburlar sağlıksız olmakla beraber beslenme alışkanlığını da olumsuz etkiliyor tabi. Sağlıklı gıdalardan bile şekerli ve baskın tatları olanları bebişlerimizle mümkün olduğunca geç tanışmasını öneriyoruz. Bu tür tatları alan ve alışan bebişlerin sebzeler gibi daha nötr tatları kabul etmesi çok zor oluyor.
Zorlamayın, zaten zorlamak fayda vermez ve işe yaramaz, hatta işleri zorlaştırır ve lokma savaşlarını başlatır :) Yapmanız gereken en iyi şey bir öğün düzeni oluşturmak, kendi kendine yemesine izin vermek, yediği miktara razı olmak, sofraya birlikte oturup örnek olmak ve az yedi diye aralarda beslememek. Bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığında gerçekten işe yarıyor, Sizin sorununuz iştahsızlık da değil ama iştahsızlık yazımızı veriyoruz aşağıda. Çünkü yemek istemeyen bebişlere genel öneriler var yazıda ve çok işinize yarayabilir. Sevgiler.

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555

Bir de biz size ay ay bebek beslenmesi tablomuzu verelim. Bebeğinizin ayını seçerek ayına uygun nasıl beslemelisiniz ve 4 adette yine ayına uygun günlük örnek menü bulacaksınız.

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132

Burada da bebeğinizin günlük menüsünü planlamanıza yardımcı olacak bilgiler var.

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-beslenme-tablosu-868

Ve unutmayın ki daha doğrusu baba ve dayıya da hatırlatın:) Önemli olan bir bebeğin sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmesidir. Sevgiler.

sevilaymahir
Mesajlar: 11
Kayıt: 25 Eyl 2014, 05:13

Re: Merhaba

Mesajgönderen sevilaymahir » 01 Kas 2014, 08:24

Gerçekten çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim. Ewet gece besliyorum normalde. Üç dört gündür uyanmıyo gece bende vermiyorum Uyanmazsa ama kendimi çok kötü hissetmiştim. Aç bırakıyorum çocuğu diye.Şimdi bu yazınızı okuyunca içim çok rahatladı çok teşekkür ederim. Ewet en son baba ve dayıyı biraz kırıcı olsa da yine uyardım :) önemli olan sağlık çünkü dediğiniz gibi.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Merhaba

Mesajgönderen Gurmebebek » 02 Kas 2014, 08:55

Umarız herşey yoluna girer :)


“İştahsız Bebekler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir