merhaba

berro
Mesajlar: 6
Kayıt: 02 Ara 2014, 09:59

merhaba

Mesajgönderen berro » 07 Haz 2015, 11:29

merhaba aylar sonra tekrar basladi problemlerimiz:) ve gene size ihtiyacimiz var:)hangisinden baslasam:)
oncelikle oglum 13 aylik oldu evde yapilan yemekleri veriyorum hergun kahvalti meyve yogurt sebze arada corba pilav azar miktarda olsa yiyior kg alimi normal fakat bazi problemlerimiz var kahvaltiyi bulamac onermiyosunuz biliyorum fakat normal kahvalti yaptrimaya calistigimda inanin daha az ve yaklasik 1 saati geciyor ve ben bulamac yapiyorum daha kisa surede yiyior ama simdi kusma gibi problemleriz basladi ozelliklede kahvaltida birazcik parcalar agzina geldiginde kusmaya calsiyor ben hepsini karistiruyoru myumurta peynir ekmek falan bazen yemeklerdede ayni problemi yapiyor cigenmeyi ogrensin diye kasar peyniri tek tek ufak parcalar halinde veriyorum parmak yiyeceklere elini verdim zaman miktarini ayarlayamiyo hepsini agzina sokuyor kusmaya calsiyor ne yapabilirim 6 disi var altta 2 uste 4 tane birde ben anne sutunu icmesini istyorum ve hergun ona sut sagiyorum yaklasik 200ml ile 250 cikiyor yeterlimidir? bugun birazcik inek sutu verdim ve bekleycegim bir kac gun alerji yapiyormu diye yani sutu azmi iciyor emin degilim yogurt da bir kase yiyiror peynirde ama genede bilmiyorum benim oglum biraz kati gidaci galiba acikcasi oyle olmasi daha iyi bazi anneler taniyorum bebege sut veriyolar cogunlukla anne sutunu sagmak zor oluyor bazen ama birakmak istemiyorum gunde 3 defa sagiyorum bazne 4 azalmasin diye emmiyor cunku isiriyor birde uyku problemlerimiz var sabah 8.30 kalkiyor kahvaltisini falan yiyior oglene dogru 1 saat bazen 1.30 yatiyor aksama kadar kadar uyumuyor bazen uyusuda yarim saat esas problem 9.30 10.00 arasi uyuyor gece surekli kalkiyor 5 defa minumum su veriyorum bazen emzigin veriyourm daliyor 5 dk pispisliyorum bazende uyumuyor oglumun hep uyku problemleri var sevmiyor uykuyu uykus duzeni yapayim diyorum geceleri gene cok uyaniyor gece 3 5 benimde uykum cok bolunuyor altta 2 disi var acaba digerleri zorluyomuy diyorum ust azi disler cikti gece uyandiginda kendini cok sikiyor bana yardimci olursaniz cok sevinirim biraz uzun bir yazi oldu kusura bakmayin tekrar tesekkurler

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: merhaba

Mesajgönderen Gurmebebek » 07 Haz 2015, 17:04

Merhaba, öncelikle her annenin düştüğü hata bu bulamaç olunca daha çok ve kısa sürede yiyorlar tabi ki :) ama en geç 1 yaşına doğru blender mutlaka bırakılmış olmalı diyor uzmanlar. Bir öğünde çok fazla çeşit ve miktar yemek zorunda değil bebişler öncelikle bunu kabul etmek lazım. Bırakın yedeği kadar yesin, Bir saat çok uzun bir süre bebişininizi bezdirmeyin yemekten. Parmak yiyeceklere gelince önceleri siz yiyebileceği büyüklükte parçalara bölüp önüne koyabilirsiniz, eliyle yesin.

anneler en çok kahvaltıda zorlanıyor ve bize çok fazla yakınma geliyor kahvaltı konusunda. Bu nedenle size bu süreçte faydası olacak genel bilgileri veriyoruz aşağıda.
Öncelikle, bu kadar çok annemizin kahvaltıda zorlanması biraz da kahvaltı anlayışımız ve alışkanlığımızdan kaynaklanıyor. Hatta bazı uzmanlar Türk tipi kahvaltının bebek beslenmesine uygun olmadığını söylüyorlar. Alışmasınlar mı? Tabi ki alışsınlar ve zaten eninde sonunda alışacaklar. Çünkü ailenin beslenme alışkanlıklarından etkileniyorlar. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür lafını da yanlış anladığımızı söylüyorlar. Kan şekeri vs. açısından sabah az da olsa bir şeyler yenmesi önemlidir, çok yemek gerekmez diyor uzmanlar. Bir Bebek veya çocuktan her sabah oturup peynir, zeytin, yumurta, bal/pekmez, tereyağı, ekmek vs yemesini beklemek pek doğru değil gerçekten. Örneğin yine uzmanlar, yulaflı bir elma karışımı çok yeterli ve iyi bir kahvaltıdır diyorlar. Yine muzlu sütte tek başına iyi bir kahvaltı seçeneği ya da yoğurtlu bir meyve karışımı da. Değişik omlet ve krepler, evde yapacağınız sağlıklı kek ve hamur işleri, patatesli kahvaltı tarifleri işinize yarayabilir. Sitemizin tarifler bölümünde bol bol tarif var. Sitemizin ana sayfa orta kısımda tarifler bölümünde kategorilerden kahvaltıyı seçip aratın. Bebeğinizin ayına, mevsime ve alerjik durumuna uygun olan tarifleri deneyebilirsiniz. Bunları dönüşümlü olarak verirseniz. Sürekli aynı şeyleri yemekten de sıkılmazlar.

İştahsızlık ve yeme problemi

Beslenmek bebişler için sadece karın doğurmak değildir. Tahmin edeceğinizden çok daha fazla her türlü gelişimlerine katkıda bulunur ve onlar için bir öğrenme, keşfetme ve oyun imkanıdır. Gelecekteki beslenme alışkanlıklarının temeli daha ilk lokmadan itibaren atılmaya başlar. Dolasıyla da gelecekteki sağlıklarının temeli de bu dönemde atılır. Bu nedenle öncelikli olan doğru bir beslenme alışkanlığı kazandırmaktır. Çok yemeleri önemli değildir. Yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmeleri önemlidir.

Öncelikle zorlamamalısınız, yemek konusunda teşvik edici olun ama asla zorlayıcı olmayın. Çünkü bu işleri inanın daha da zorlaştırır. Lokma savaşlarını başlatır ve işin içinden hiç çıkamazsınız. Yapmanız gereken en doğru şey bir öğün ve emme düzeni oluşturmak ve bu düzene uymak. Birlikte yiyerek mutlaka ona örnek olmak. Az yedi ya da yemedi diye aralarda beslememek ve yediği miktar bir iki kaşık bile olsa, yediği miktara bir süre razı olmak. Oyunla, TV ve benzeri dijital ekran karşısında yedirmemek. Bunlarda başta işleri kolaylaştırıyor gibi gelse de inanın sonrasında daha da zorlaştırır. Uzmanlar bebeklerin dikkatini dağıtarak yedirmenin doğru olmadığını, tam tersine dikkatlerinin yemeğe odaklanması gerektiğini söylüyorlar. Ve en çok da ailelerinin beslenme alışkanlıklarından etkileniyorlar, unutmamak lazım. Örnek olmak bu yüzden önemli. Eline verebileceğiniz şeyleri eline verin. Bırakın koklasın, ısırsın, kemirsin, döksün saçsın, mıncıklasın :) Aşağıda size iştahsızlık yazımızı veriyoruz, linke tıklayın ve mutlaka inceleyin çok işinize yarayacak bildiler var. Evet biliyoruz zor ama bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığın da mutlaka işe yarıyor. Aksi halde hep iştahsızlıktan şikayet edeceksiniz :)

İştahsızlık ve çözüm yolları

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555

Ayrıca sitemizin ana sayfası sol taraftaki menülerde 7. sırada yemek seçen çocuklar bölümümüz var. Yanındaki artı işaretine basın ve altında çıkan yazıların üstüne tek tek tıklayıp, inceleyin. Sebze sevdirme yöntemlerinden tutun da daha pek çok işinize yarayacak bilgi bulacaksınız.

Burada da ay ay bebek beslenmesi yazımız var. bebeğinizin ayını seçin neyi ne kadar yemeli ve 4 adette günlük örnek menü bulacaksınız.

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132

Burada 1-3 yaş için öğün sayısı ve porsiyon miktarları var.

http://www.gurmebebek.com/1-3-yasta-ne-yemeli--17886

Burada da günlük menü oluşturmanızda yardımı olacak bilgiler var.

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-beslenme-tablosu-868

Burada da inek sütü hakkında sorularınıza cevap bulacaksınız. 1 yaşına kadar anne sütü ve anne sütünü yetmediği durumlarda formül mama takviyesi şart. 1 yaşından sonra inek ya da keçi sütüne geçilebilir ama pek çok uzman 2 yaşına kadar anne sütü ve formül mama ile devam etmeyi tercih ediyor.

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0nek-sutu-tuketimi-137

Ve unutmayın hiç bir bebek kitaplarda yazdığı gibi büyümez :) Bu nedenle bebeğinizden gelen sinyalleri de hiç bir zaman göz ardı etmeyin. Anneler ve bebekler bu şekilde en iyi ve en doğru olanı birlikte bulurlar zaten :) Buradaki bilgiler rehber niteliğindedir ve size fikir vermek içindir. Buradaki ya da herhangi bir yerdeki bilgiler, yemek listeleri, miktarları vs. sizin bebeğiniz birebir aynısını aynı miktarlarda yemek zorunda değildir Çünkü anneler bazen gereksiz endişeye kapılabiliyor. Eyvah bugün bu listelerdeki kadar yemedi, eksik kaldı diye :) Miktarlar ve kuralar kesin değildir. Dediğimiz gibi bebeğinizden gelen sinyalleri de önemseyin.

Her anne içgüdüsel olarak bebeğini besleme konusunda çok hassas ve endişelidir, bu çok normal, hepimiz böyleyiz :) Ama mümkün olduğunca rahat olun ve stres yapmayın. Çünkü sizin stresiniz mutlaka bebişe yansır ve işler daha zorlaşmaya başlar :) Yemek konusunda teşvik edici olun ama asla zorlayıcı olmayın. Unutmayın herhangi bir fiziksel ya da sağlık sorunu yok ise yeryüzünde yetişkin beslenmesine geçememiş hiç kimse yoktur :) Ancak yine de gelecekteki beslenme alışkanlıklarının ve sağlıklarının temelleri bu günden atılmaya başlıyor, bunu da göz ardı etmeden mümkün olduğunca doğru yolla ve doğru şekilde beslemeye özen gösterin. TV, PC, telefon vs. dijital ekran karşısında yedirmeye alıştırmayın. Sadece sıvı ile beslenmiş bir bebeşin katı gıdaya geçişi de aşamalı olacaktır tabi ama mümkün olduğunca ilk baştan itibaren pütürlü yedirmeye alıştırın. Zira sonra bu pütürlü yememe pek çok annenin başına bela oluyor :)

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: merhaba

Mesajgönderen Gurmebebek » 07 Haz 2015, 17:13

Bebekler sanılanın aksine gece acıktıkları için değil, gece beslenmesine alıştıkları için uyanırlar. 4-6 aylıktan itibaren bebişler gece 6-8 saat; 8. aydan itibarense 8-12 saat gece beslenmeden kalabilirler. Gece beslenmesi hem iştahı hem de uyku düzenini olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alır. Yavaş yavaş, alıştırma sürecini de göz önüne de alarak gece beslenmesini azaltarak kesebilirsiniz.

Öncelikle gece beslemeye devam edin. Kesinlikle memede ya da biberon ağzındayken uyumasına izin vermeyin. Uyanıkken besleyin ve dalmadan yerine koyun. Başlarda direnmesi, ağlaması ve huysuzluk etmesi çok normaldir. Bu süreç gerçekten sabır ve kararlılık gerektirir. Sert ve katı olmayın ama ancak sizin kararlı olduğunuzu ve bu kuralı delemeyeceğini anladığında daha uyumlu davranacaktır. Sonrasında her uyandığında meme vermeyin. Su veriyorsanız su verin bazı seferler. 1-2 hafta sonra bu birazda bebişinizin alışma süresine bağlı, kesin süre değildir. Bir seferinde süt yok, bitti gibi yumuşak cümleler kurarak su verin ve böyle ilerleyin. Kolaylıklar diliyoruz :)
Emzik kullanıyor musunuz acaba? Sadece uyku sürecinde emzik kullanmak öneriliyor aslında. İkinci olarak her ağladığında ya da her huysuzlandığında, emzirmeyin yani memenizi sakinleştirici olarak kullanmayın. Aslında emzik, biberon, anne memesi.... vs hiçbir şeyin sakinleştirici olarak kullanılması önerilmiyor. Kendi kendine sakinleşmeyi öğrenmesi gerekiyor diyor uzmanlar. Tabi bu onu kucağınıza almayın sevmeyin okşamayın demek değil. Ama her huysuzlandığında ona sakinleştirecek bir şey verirseniz, ileride de, bir şey olmadan kendini sakinleştirmeyi başaramaz ve sabretmeyi öğrenemez.

Gece uykusu

Merhaba, öncelikle gece beslenmesi yapıyorsanız kesmelisiniz. İkincisi maalesef pek çok annenin düştüğü bir hataya düşmüşsünüz. Salayınca daha çabuk uyuyor sanmışsınız. Ama sallama, memede, biberonda uyuma, kucakta uyuma vs. Bütün bunlara olumsuz uyku davranışı deniyor. Ve bebeklerin uyku düzenini bozuyor aslında. Yani kolaylaştıracak derken işleri büs bütün zorlaştırıyor. Bebeklerin kendi kendilerine uykuya dalmasını öğrenmesi gerekiyor diyorlar bütün uzmanlar hem de 4-5 aylıkken. Buna uyku eğitimi diyorlar. Ve pek çok uyku eğitimi yöntemi var. Bebekler ve çocuklar ilk olarak nasıl uyutulmuş ve uykuya dalmışsa, gece her uyandıklarında ya da uykuları hafiflediğinde aynı şekil de tekrar uykuya dalmak isterler. Tıpkı sizin bebişinizde olduğu gibi. Siz sallayarak uyuttuğunuz için her seferinde bunu istiyor. Bakın uyku eğitimi için hiç bir zaman geç değildir, size ve bebişinize uyacak bir yöntem mutlaka vardır. Bu bir süreçtir ve çok zor bir süreçtir ama zaten siz uykusuz ve perişan bir haldesiniz ve bebişinizde sık sık uyanıp ağlıyor ve bağırıyor. Yani uyku eğitiminde de bunları yaşayacaksınız daha fazlasını değil. Sert ve katı olmayın ama kararlı ve sabırlı olun. Yeterince büyümüş zaten sizi anlayacaktır. Onu sallamayacağınızı anlatın ve sallamayın. İlk başlarda yerine yatırın elini tutun vs. ona bu şekilde uyuması gerektiğini anlatın. Evet yine ağlayacak bağıracak, elinizden geldiğince sakinleştirmeye çalışın. Bu şekilde uykuya dalacak ve yine uyanacak, sallamanızı talep edecek, siz yine aynı tutum ve kararlılıkla yanına gidin ve sallamadan uykuya dalmasın sağlayın. Ve evet dalması çok uzun sürebilir. Bu arada yine ağlar, bağırır tepinir Çünkü dediğini yaptırmak için her türlü yolu deneyip sizi bezdirmeye çalışacaktır. Ancak sizin kararlı olduğunuzu ve bu kuralı delemeyeceğini anladığında daha uyumlu davranmaya ve işler yoluna girmeye başlayacaktır. Bu kural her alanda geçerli aslında. Bir kaç hatırlatma yapalım. Bebekler sanılanın aksine geç yatınca değil, erken yatınca daha çok ve daha düzgün uyuyorlar. Yorgun bebekler huzurlu uyuyamıyor. O yüzden uyku saatinden 1 saat önce daha az hareketli faliyetler yapmalı ve sakin bir zaman geçirmeli. Uyku rutini oluşturma diye bir şey var. Yani uyku saatinden bir zaman önce hep aynı şeyleri yapmalısınız. Kimi anne banyo yaptırmayı seçiyor mesela. Banyosunu yaptırıyor pijamalarını giydiriyor, belki kısa bir masaj... Böylece bebek bu rituel başladığında uyku vakti geldiğini anlıyor ve uykuya konsantre oluyor. Yine pijamalarını giydirip, yatakta kitap okumak bir süre uyku rutinidir. Bunlar her gece aynı saatte ve aynı şekilde yapılmalıdır. Siz tamamen kendinize özgü bir rutin de oluştura bilirsiniz bu tamamen size ve bebişinize bağlı. Biz sadece yukarıda 2 örnek verdik. Bu arada rutini tamamladınız, çok hafif sözsüz bir müzik açabilirsiniz, pek çok bebişte iye yarıyor. Ayrıca bir uyku arkadaşı edindirmekte işe yarıyor. Yani gece birlikte yatacağı, yumuşak bir oyuncak gibi bazı şeyler. Tüylü olmaması daha iyi. Emzik kullanıyor musunuz bilmiyoruz ama sadece, uykuya geçme esnasında emzik öneriliyor. Yani yatağa yatırınca vereceksiniz, yataktan kalktığı an alacaksınız, aksi halde bir işe yaramaz. Bu arada gündüz uykuları da önemli gündüz ne kadar uyuyor, uyuyor mu ya da :) Gece ve gündüz uykuları birlikte planlanmalı çünkü birbirini etkiliyor. Dediğimiz gibi bu zaman alacaktır ve bu zaman çok çetin geçebilir maalesef. Ama sonunda rahat edersiniz. Hem unutmayın onun da sağlıklı büyüyüp gelişmesi için kesintisiz ve düzenli bir uykuya ihtiyacı var, en az beslenme kadar da önemli. Büyüme hormonlarının hepsi derin uyku sırasında salgılanıyor. Kolaylıklar diliyoruz, sevgiler:)


Uyku sorunları ve uyku eğitimi için www.uykusuzanneler.com sitesini takip etmenizi öneririz.

berro
Mesajlar: 6
Kayıt: 02 Ara 2014, 09:59

Re: tekrar merhaba

Mesajgönderen berro » 15 Eki 2015, 12:55

merhaba aylar sonra tekrardan yardiminiz ihtiyacimiz var oncelile oglum 17 aylik oldu kilo alimi boyu hersey normal 2 tane problemimiz var cigneme ve uyku nerden baslasam:) oglum sabah kahvaltida eline ufak zeytin kasar peynir yumurta kirip verdiginde cigneyip yiyen bir cocuk yanliz ekmekle verdimiz zaman bazne yiyen bazen cikartip atan bir cocuk ustelik bizim kahvaltimiz eger ayri ayri veriliyorsa 1 saatten asagi surmuyo ama disarda acil isimiz oldugu zaman bulamac yapip veriyorum her ne kadar yanlis oldugunu bilsemde 15 dk suruyor ve bitiriyor cok istekli yemesede kandirirak veriyorum ayrica cignemyle ilgi ornegin muzu asla ezmeden yemiyor ne bilim armut versem yemiyor hep ezmem gerekiyor cunku tukurup atiyor disariya ne entresandir ki pilav yiyior kofteleri ufak ufak verdigimde cigneyip yiyior sebzleride hep ezip veriyorudum kuzenime sordum bilgi almak icin 4 yasinda oglu var sen ne yapiyordun o zamanlar bana sebzeleri hala ezdigini soyledi:) oglumun ilerde boyle problemler yasamasini istemiyorum dun sebze yemegini ezmedim ilk defa ufak ufak verdim arada tukurp atsada tekrar tekrar kandirarak yedirdim burda dikkatini dagitiyorum iyi birsey degil ama baska ne turlu yiyiebilriki oyuncak veriyorum eline yada baska birseyler havucu ornegin hasladim cubuk seklinde isirip yesin diye sevvdiremedim 1 isirik yedi sonra gene tukurdu bu seferde ufak ufak ben kandirarak vermeye calsitim neyse 40 dk fala nsurdu ama en azindan ezmeden brokoli patates havuc kabak yedirdim aslinda zaten yumusak yiyeckelr yemesi lazim yani simdi benim oglum aslinda biliyor cignemeyi ama bazne yutmaya kaliyor mesala bazen pilavdada nadir olsada hemn yutmaya kalkkiyor oguruyor sonra ben diyorum cigne cigne anliyor hemen hatta cignemye hat hat hat diyor:) kirmizi mercimek corbasi iciyor yesil mercimek kaynadiktan sonra kabuklari dagildigi icin olsa gerek onuda tukuruyor ne yapsam ne etsemde ozellikle meyve olsun ne bilim diger seyleri ekmekle birlikte recel bal oyle seyleri sevdirsem yesil zeytini seviyor kasar ne bilim beyaz peynirde yiyior 2 3 defa birakiyor yani yemeklerde hep bir kandirmaca zorlamaca oluyor oteki turlu ilk basta kahvaltida yada herhangi bir yemekte hep kafasini salliyor cubuk kraker yer ama cubuk krakerden kalin bir kuru pasta turunu yemez sanirim tam parcalamayi bilmiyor cok isiriyor sonra bogazinda kaliyor sizce neler yapmaliyim yemegi severek yemesini istyorum eline catal veriyorum artik her ne kadar cok kullanmayi bilmesede deniyoruz bazne cattalla bazende cataldan koparip yiyior uykuyla ilgili ise geceleri cok uyaniyor dis olamaz dis bu kadar uzun surmez diye dusunuyorum oglende yarim saatten fazla yatmiyor sadce bugun 45 dk uyudu sonra kalkti aldim kendi yatagimda sakinlestirip bir 20 dk daha uyumasini sagladim anlaycaginiz uyku olayi hic degil halbuki o uyusun diye oglenleri bir rutin olustrdum uykusuda var uyuyor ama uzun degil aksama kadarda uyanik kaliyor aksamda 9.30 uyuyor sabah 8.00 de kalkiyor nasil dayaniyor aksama kadar bu kadar kisa sure uykuyla anlamiyorum yardimlarinizi bekeliyorum cok tesekkur ederim bu arada size bir turlu baska yerden mesaj yazamadim baska bilgiler istiyor bu konuyla ilgide bilgi verirseniz sevinirim teseskkurler simdiden...

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: merhaba

Mesajgönderen Gurmebebek » 17 Eki 2015, 12:52

Uyku sorunları ve uyku eğitimi için www.uykusuzanneler.com sitesini takip etmenizi öneririz.

Bazı şeyleri yiyip bazılarını yemediğine göre aslında çiğneme ve yutma sıkıntısı yok muhtemelen ama doktorunuza da danışın o da sorun yok diyorsa işine geldiği için öyle davranıyordur maalesef. Birlikte yiyerek ona örnek olun ve çok fazla yemek konusunda üstüne gitmeyin yediği kadara razı olun. Bebekler bizim onları besleme konusundaki hassasiyetimizi çok erken aylardan itibaren hissediyorlar ve kullanmaya başlıyorlar hatta yeme işini kasıtlı olarak zorlaştırıyorlar. Dolayısıyla birlikte yiyin ve yemek yerken siz kendi yemeğinizi bitirene kadar" onunla ilgilenmeyin. İster yesin ister yemesin. Son kez sofrayı kaldıracağınızı yemeye devam edip etmek istemediğini sorun ve sofrayı kaldırın. Çok zor biliyoruz ama sabırlı ve karalı olmalısınız ve biraz umursamaz davranmalısınız bu pek mümkün olmasa da en azından ona çok da umursamadığınızı hissettirmelisiniz yemek yemesini :) Böylece sizin yada bir başkası için değil kendi için yemesi gerektiğini anlayacaktır. İnanın açlık ve beslenme iç güdüsel ve doğuştandır hiç bir canlı aç kalmak istemez ve yaşamını sürdürebilmek için mutlaka beslenmek ister. Aslında biz aşırı hassasiyetimizle bu doğal düzeni bozuyoruz birazda. Sevgiler :)

berro
Mesajlar: 6
Kayıt: 02 Ara 2014, 09:59

Re: gene cigneme:)

Mesajgönderen berro » 05 Oca 2016, 13:38

Merhaba tekrar gene her zaman oldugu gibi yardiminiz ihtiyacim var cignemeyle alakali problemimiz var halada devam ediyor ogluma bir turlu alma armut o tur seyleri yediremiyorum isiriyor tukuruyor sert ymusak seyleri ozellikle meyve nedense tukuruyor sebzelerde astim sorunumu cok sukur kahvaltida tek problemimiz ekmegi sevmiyor ekmekle bal olsun recel olsn vereyim bazen yiyior bazen tukuruyor genellikle ekmekgi sevmiyor yumurtayla bile verdgimde tukuruyor oysaki yumurtayi tek verdigimde yiyior benim ilk bebegim oldugu icin bazi yanlislar yaptim farkindaydim neler yaptigimin cigneme konusunda ozellikle biraz daha cesarteli davranmaliydim vede gercekten ufakken alistirmak daha iyiyimis simdi 20 aylik olucak hala problemimiz devam ediyor yada ben cok cabukmu pes ediyorum istiyorum eline muz elma verdimde yesin cignesin tukuruyor bilmedi yiyceklere cubuk kraker yiyior ince kalin bir kurabiye pogaca ne bilim ekmek eline verdigmde cignemiyor tukuruyor hatta zaman zaman kusuyor guzel bir ogun olustrumustum saatleri belli olan ama bu cigneme olaylari yuzunden kusuyor tam olarak herseyi degil ama pilav cigniyor kofte makarna arada pilavi yogurtla verdgimizde kusuyor cok severdi yogurdu bu aralar disten olsa gerek yemek istemiyor bu cigneme problemini arti asmak istiyorum aslinda eline catal verdiginde seven tutan yemeye calisan bir cocuk kasar epynir zeytin sever mesala ne bilim bir an once cozmek istiyorum cunku kardes geliyir zor bir hamilelik geciriyorum tuvaletini bile inanirmsnz kakasini 1 haftada ogrendi ciside zorluyodu ama tam ogreniyodu benim hamilelik ile sikintialri mcikinca cok egilmek kalkmak kaldirmak yasak oldugu icin cise ara verdim ama kakasini yapiyor lazimligada tuvalatede bana yardimci olursaniz cok sevinirim iyi gunler...

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: merhaba

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 11 Oca 2016, 11:13

Öncelikle lütfen sakin olmaya çalışın herşey yoluna girer. Sanırız hamilelikten ötürü biraz yıpranmışsınız. Kardeş gelmesi de zor bir süreçtir ve genelde de çok çetin geçebilir. Hazırlıklı olun :( Bu konular öncelikle doktorunuza bir danışın, büyük bir sorun yoksa biraz akışına bırakın. Sorun varsa doktorunuz sizi yönlendirecektir zaten. Sevgiler.


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir