Muhallebi

Aylinerk
Mesajlar: 7
Kayıt: 18 Şub 2014, 07:26

Muhallebi

Mesajgönderen Aylinerk » 22 Şub 2014, 10:19

Merhaba
Ben sayfanızdaki pirinç unlu muhallebiyi yapmak istedim ama beceremedim :cry: su ile yapıp içine biraz anne sütü kattım ama hiç güzel olmadı su sekilde yapma olasılığım varmı ??
Pirinç ununu sadece anne sütü ile kaynatıp verebilirmiyim ?yada devam sütü ile kaynatıp ?? Su koymak istemiyorum :roll:

dr.elt
Mesajlar: 47
Kayıt: 20 Kas 2013, 09:28

Re: Muhallebi

Mesajgönderen dr.elt » 22 Şub 2014, 17:37

Devam sutuyle ilgili bilgim yok cunku kullanmadim hic. Ancak anne sutunu kaynatmayin. Besin degerini gectim, tadi kokusu her seyi degisir. Suyla yapmanizda sakinca yok, suyla pisirdikten sonra anne sutunu ekleyin. Ayrica 1 kere beceremeyip pes etmek yok, birkac kez deneyin, basarili olacaginizdan eminim;)

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Muhallebi

Mesajgönderen Gurmebebek » 23 Şub 2014, 08:42

Merhaba anne sütü ve formül mamanın pişirilmeden eklenmesi gerekiyor. Bir anne şefimiz bilindik bir bebek maması firmasının danışmanını arayarak kesinlikle kaynatılmaması gerektiği bilgisini doğrulattı önceki günlerde. Ayrıca tüm tahılları ve pirinç ununu da tam un olarak kullanmanızı öneririz. Anne sütü ve formül mamaların sade olarak tadına baktınız mı :) Onlarda pek güzel değil, bizim damak tadımıza göre ama bebişler severek içiyor :) Sanırım bizim damağımız bu gibi şeylerde şekerli tatlara alışık 0 yüzden bize kötü geliyor olabilir. Bebeklerimize şeker vermek sakıncalı olduğuna göre, bir kez daha deneyin ve bebeğiniz yerse sorun etmeyin ama unutmayın ilk verdiğiniz seferlerde hemen bir kaseyi bitirmesini beklemek de doğru değil, bir kaç kaşık yiyebilir. Ek gıdaya geçiş bir süreçtir ve alıştırma sürecidir bu.


“Kahvaltı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir