nor.al kahvaltı sürecine gecememek

whiterose
Mesajlar: 8
Kayıt: 08 Eyl 2014, 16:47

nor.al kahvaltı sürecine gecememek

Mesajgönderen whiterose » 19 Mar 2016, 08:33

Merhaba oğlum 2 yaşına girdi ama hala kahvaltısında karıştırıp vermemizi istiyor yumurta veriyorum tükürüyor süt veriyorum icmiyor pilavı tek başına yemiyor sulu bişeyle beraber verdiğinde anca yiyoyor artık normal sürece geçmesini istiyrm sinir krizleri geçiyorum lütfen bana yardımcı olun

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: nor.al kahvaltı sürecine gecememek

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 22 Mar 2016, 09:33

Sinir krizi geçirmenize gerek yok. Sabırlı ve sakin olmak zorundasınız. Çünkü bu işi başka türlü çözemezsiniz. Bugüne kadar bu şekilde beslediğiniz ve buna alıştığı için böyle davranıyor. O yüzden de uzmanlar daha ek gıdaya geçilen ilk günden pütürlü yemeye ve doğru bir beslenme alışkanlığı edindirmeye çalışın diyor.Ve başka türlü beslenmeye alışması için de bir süreye ihtiyacı var.

Çok yemeleri önemli değildir. Yeterli, dengeli, doğru ve sağlıklı beslenmeleri önemlidir.

Öncelikle zorlamamalısınız, yemek konusunda teşvik edici olun ama asla zorlayıcı olmayın. Çünkü bu işleri inanın daha da zorlaştırır. Lokma savaşlarını başlatır ve işin içinden hiç çıkamazsınız. Yapmanız gereken en doğru şey bir öğün ve emme düzeni oluşturmak ve bu düzene uymak. Birlikte yiyerek mutlaka ona örnek olmak. Az yedi ya da yemedi diye aralarda beslememek ve yediği miktar bir iki kaşık bile olsa, yediği miktara bir süre razı olmak. Oyunla, TV ve benzeri dijital ekran karşısında yedirmemek. Bunlarda başta işleri kolaylaştırıyor gibi gelse de inanın sonrasında daha da zorlaştırır. Uzmanlar bebeklerin dikkatini dağıtarak yedirmenin doğru olmadığını, tam tersine dikkatlerinin yemeğe odaklanması gerektiğini söylüyorlar. Ve en çok da ailelerinin beslenme alışkanlıklarından etkileniyorlar, unutmamak lazım. Örnek olmak bu yüzden önemli. Eline verebileceğiniz şeyleri eline verin. Bırakın koklasın, ısırsın, kemirsin, döksün saçsın, mıncıklasın :) Aşağıda size iştahsızlık yazımızı veriyoruz, linke tıklayın ve mutlaka inceleyin çok işinize yarayacak bilgiler var. Evet biliyoruz zor ama bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığın da mutlaka işe yarıyor.

Öncelikle, bu kadar çok annemizin kahvaltıda zorlanması biraz da kahvaltı anlayışımız ve alışkanlığımızdan kaynaklanıyor. Hatta bazı uzmanlar Türk tipi kahvaltının bebek beslenmesine uygun olmadığını söylüyorlar. Alışmasınlar mı? Tabi ki alışsınlar ve zaten eninde sonunda alışacaklar. Çünkü ailenin beslenme alışkanlıklarından etkileniyorlar. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür lafını da yanlış anladığımızı söylüyorlar. Kan şekeri vs. açısından sabah az da olsa bir şeyler yenmesi önemlidir, çok yemek gerekmez diyor uzmanlar. Bir Bebek veya çocuktan her sabah oturup peynir, zeytin, yumurta, bal/pekmez, tereyağı, ekmek vs yemesini beklemek pek doğru değil gerçekten. Örneğin yine uzmanlar, yulaflı bir elma karışımı çok yeterli ve iyi bir kahvaltıdır diyorlar. Yine muzlu sütte tek başına iyi bir kahvaltı seçeneği ya da yoğurtlu bir meyve karışımı da. Değişik omlet ve krepler, evde yapacağınız sağlıklı kek ve hamur işleri, patatesli kahvaltı tarifleri işinize yarayabilir. Sitemizin tarifler bölümünde bol bol tarif var. Sitemizin ana sayfa orta kısımda tarifler bölümünde kategorilerden kahvaltıyı seçip aratın. Bebeğinizin ayına, mevsime ve alerjik durumuna uygun olan tarifleri deneyebilirsiniz. Bunları dönüşümlü olarak verirseniz. Sürekli aynı şeyleri yemekten de sıkılmazlar.


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir