öğün sayısı azaldı

goylcnky
Mesajlar: 6
Kayıt: 25 Ara 2013, 23:32

öğün sayısı azaldı

Mesajgönderen goylcnky » 25 Nis 2015, 16:20

Arkadaslar 19 aylık oğlum var. Genel olarak iştahı iyiydi fakat son 1 aydır ana öğünleri ni resmen 2 ye indirdi. Nadiren arada meyve veya muhallebi yiyor. Onun dışında bir sabah kahvaltısı bir de akşam yemeği yiyor. kilosu boyu güzel gidiyor. Bu sebeple aldırmamalı miyim acaba? Ya da başka bir önerisi olan varsa şimdiden teşekkürler

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: öğün sayısı azaldı

Mesajgönderen Gurmebebek » 27 Nis 2015, 07:53

Merhaba, geçici bir durum olabilir tabi ki hemen çok fazla stres yapmamak lazım. Bebişlerin zaman içinde yeme tercihlerinin ve miktarlarının değişiklik göstermesi çok normaldir. Ancak tabii ki yeterli beslenmeleri önemli. Fazla yemek, çok beslenmek, iyi beslenmek değildir. Siz değil tabi ama bazen annelerimiz bunu karıştırıyor :) Beslenmede kural, Sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenme olmalıdır her zaman. Biz her zaman yemek konusunda asla zorlayıcı ve baskısı olmayın, bu zaten işe yaramaz. Ama yeterli beslenebilmesi için teşvik edici olun. Biz size aşağıda bebeğinizin ayına uygun neyi ne miktarda yemeli, öğün sayısı, porsiyonlar ne kadar olmalı gibi çok içinize yarayacak bilgileri verelim.

Ancak biz her zaman bebeğiniz takip eden doktorunuzun önerilerine uymanızı öneriyoruz. Çünkü her bebek farklıdır. İhtiyaçları ve bünyesi de farklıdır. Bizim amacımız ve burada paylaştığımız bilgiler rehber niteliğindedir ve size fikir vermek içindir. Unutmayın hiç bir bebek buradaki ve herhangi bir yerde gördüğünüz listelerdeki herşeyi aynı miktarda yemek zorunda değildir.

Ay ay bebek beslenmesi tablosu, burada bebeğinizin ayını seçin. Ayına uygun neyi ne kadar yemeli ve günlük örnek menü de bulacaksınız.

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132

1-3 yaş öğünler ve porsiyonlar nasıl olmalı

http://www.gurmebebek.com/1-3-yasta-ne-yemeli--17886

Sizin probleminiz iştahsızlık olmasa bile bire bir aşağıda genel bir bilgi veriyoruz, çünkü yemek konusunda işinize yarayacak taktik ve öneriler var :)

İştahsızlık ve yeme problemi

Beslenmek bebişler için sadece karın doğurmak değildir. Tahmin edeceğinizden çok daha fazla her türlü gelişimlerine katkıda bulunur ve onlar için bir öğrenme, keşfetme ve oyun imkanıdır. Gelecekteki beslenme alışkanlıklarının temeli daha ilk lokmadan itibaren atılmaya başlar. Dolasıyla da gelecekteki sağlıklarının temeli de bu dönemde atılır. Bu nedenle öncelikli olan doğru bir beslenme alışkanlığı kazandırmaktır. Çok yemeleri önemli değildir. Yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmeleri önemlidir.

Öncelikle zorlamamalısınız, yemek konusunda teşvik edici olun ama asla zorlayıcı olmayın. Çünkü bu işleri inanın daha da zorlaştırır. Lokma savaşlarını başlatır ve işin içinden hiç çıkamazsınız. Yapmanız gereken en doğru şey bir öğün ve emme düzeni oluşturmak ve bu düzene uymak. Birlikte yiyerek mutlaka ona örnek olmak. Az yedi ya da yemedi diye aralarda beslememek ve yediği miktar bir iki kaşık bile olsa, yediği miktara bir süre razı olmak. Oyunla, TV ve benzeri dijital ekran karşısında yedirmemek. Bunlarda başta işleri kolaylaştırıyor gibi gelse de inanın sonrasında daha da zorlaştırır. Uzmanlar bebeklerin dikkatini dağıtarak yedirmenin doğru olmadığını, tam tersine dikkatlerinin yemeğe odaklanması gerektiğini söylüyorlar. Ve en çok da ailelerinin beslenme alışkanlıklarından etkileniyorlar, unutmamak lazım. Örnek olmak bu yüzden önemli. Eline verebileceğiniz şeyleri eline verin. Bırakın koklasın, ısırsın, kemirsin, döksün saçsın, mıncıklasın :) Aşağıda size iştahsızlık yazımızı veriyoruz, linke tıklayın ve mutlaka inceleyin çok işinize yarayacak bildiler var. Evet biliyoruz zor ama bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığın da mutlaka işe yarıyor. Aksi halde hep iştahsızlıktan şikayet edeceksiniz :)

İştahsızlık ve çözüm yolları

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555

Birde sitemizin ana sayfasında sol taraftaki menülerde 8. sırada sağlıklı atıştırma sanatı bölümümüz var, incelemeniz de fayda var. Sevgiler :)

goylcnky
Mesajlar: 6
Kayıt: 25 Ara 2013, 23:32

Re: öğün sayısı azaldı

Mesajgönderen goylcnky » 10 May 2015, 22:41

Çok teşekkür ederim. Vakit ayırıp ne kadar uzun uzun yazmışsınız. Tekrar Teşekkürler. Hepsini uygulamaya çalışacağım. Sevgiler

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: öğün sayısı azaldı

Mesajgönderen Gurmebebek » 11 May 2015, 07:33

Rica ederiz, her zaman bize sorabilirsiniz :)


“İştahsız Bebekler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir