özel mama içiremiyorum

CRN
Mesajlar: 2
Kayıt: 09 May 2013, 13:07

özel mama içiremiyorum

Mesajgönderen CRN » 28 Oca 2014, 17:37

Merhaba kızım 18 aylık olacak. anne sütünün dışında ve yayla çorbası dışında ağzından hiçbirşey geçmiyordu. kahvaltı, meyve, yoğurt, et, kıyma, bakliyat, sebze,tavuk daha ne varsa işte ...doğduğundan beri persentil değeri düşüktü ama artık iyice gerilemiş ve doktor raporlu bir süt verdi fortini diye... bu sütü hergün içirmeliyim ama biberonda içmiyor kaşıkla geri tükürüyor bardakla içiyo gibi yapıyor içine geri bırakıyor... gece denedim bir kaç defa ama içmedi doktor bunu içirmemiz gerektiğini günlük bütün besin ihtiyacını bu sütün karşılayacağını aldığı ek gıdalarında ek olacağını söyledi. ama biz bu sütü içiremiyoruz... vanilyalı çilekli çikolatalısı var hepsini deniyoruz ama olmuyor lütfen bana bir yol gösterin... başka hangi yolla içirebilirim...

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: özel mama içiremiyorum

Mesajgönderen Gurmebebek » 29 Oca 2014, 08:08

Merhaba, Bu bir süreçtir, ona birazcık zaman tanıyın. Mutlaka alışacaktır. Anne memesini taklit eden biberonlar var, doğru biberon diye bir şey yoktur. Bebeğiniz hangisini kabul ederse doğrusu odur. Çok telaş etmeden, farklı biberonlar denemeye devam edin.Bir de sizden başkası versin biberonu, siz verdiğinizde direk sizi emmek geliyordur aklına. O kadar çok anne bu sorunu yaşıyor ki defalarca tartıştık bu konuyu hem forumda hem de facebook sayfamızda. Mutlaka alışıyorlar. Sevgiler, kolaylıklar diliyoruz.

Aşağıdaki linklerde diğer annelerle aynı konudaki yazışmalarımız var.

viewtopic.php?f=2&t=529&hilit=biberon

viewtopic.php?f=2&t=633


Zorlamayın, zaten zorlamak fayda vermez ve işe yaramaz, hatta işleri zorlaştırır ve lokma savaşlarını başlatır :) Yapmanız gereken en iyi şey bir öğün düzeni oluşturmak, kendi kendine yemesine izin vermek, yediği miktara razı olmak, sofraya birlikte oturup örnek olmak ve az yedi diye aralarda beslememek. Bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığında gerçekten işe yarıyor, İştahsızlık yazımızı veriyoruz aşağıda. Çünkü yemek istemeyen bebişlere genel öneriler var yazıda ve çok işinize yarayabilir. Bebeğiniz herşeyi kendi yiyecek kadar büyümüş artık. Sevgiler.

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555
En son Gurmebebek tarafından 31 Oca 2014, 05:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

CRN
Mesajlar: 2
Kayıt: 09 May 2013, 13:07

Re: özel mama içiremiyorum

Mesajgönderen CRN » 29 Oca 2014, 20:49

ilginiz için çok teşekkür ederim :) yaklaşık 15 gün oldu farklı çorbalar içmeye başladı yani 2 tane daha farklı çeşidimiz oldu ama asıl sorun hala doktorun verdiği mamayı içmiyor olmamız. dün gece yine uykuda denedim ama olmadı... sabaha kadar sürekli beni emiyor... aslında biberonu var ve onu çook seviyor ama sadece su içiyor farklı tad olduğunda yaygarayı basıyor... geçen gün biberondan oyuncak fincanına suyu döküp döküp içiyordu bende oyuncak fincana o sütü koydum hadi annem bana süt pişir içelim dedim ama aczık içti bıraktı yani 5 cc felan ancadır. 200 cc içmesi lazım... yinede başka biberon mu deniyeyim sizce ?

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: özel mama içiremiyorum

Mesajgönderen Gurmebebek » 30 Oca 2014, 06:45

Emen bebeklerde çok sık rastlanan bir durum aslında, başka mama ve süt kabul etmeme. Sizi emmeyi ve anne sütünü tercih ettiği içindir. O nedenle mamayı başkası versin bir süre diye önerdik. Gelişmeleri bize haber verin lütfen.


“İştahsız Bebekler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir