oğlum babaanne ile

GULCE
Mesajlar: 27
Kayıt: 07 Ara 2012, 13:56

oğlum babaanne ile

Mesajgönderen GULCE » 12 Ağu 2014, 06:44

Merhaba her başım sıkıştığında size yazıyorum. Çünkü bana açıklayıcı ve hızlı bir şekilde cevap veriyorsunuz. Size güveniyor ve sizi seviyorum. İyi ki varsınız. Oğluma 2 yıl boyunca kendim baktım ve şimdi 26 aylık oldu. 2 hafta önce işe başladım. Oğluma kendi evimizde babaannesi bakıyor. İlk günler oğlum beni güzelce işe yolluyordu fakat son zamanlarda gitmemi istemiyor. Çok ağlıyor. Ben de oğlumu o halde bırakmanın hüznüyle güne başlıyorum. Bu durum hep böyle gidecek korkusu yaşamaya başladım. Akşam eve koşarak geliyorum. Onunla vakit geçirmek için o kadar çaba sarf ediyorum ki bazen kendimi bile unutuyorum. Bir de babaannesi ile iyi anlaşıyor ama ben çok titiz olduğumdan bir çok şeye takılıyorum. Örneğin akşam eve geldiğimde babaanne oğlumun konuştuklarını bana oğlumun yanında anlatıyor. Bu beni rahatsız ediyor. Çocuğun etkileneceğini düşünüyorum. Sizce gereksiz bir rahatsızlık mı? Ben akşam eve gelince çocuğumla baş başa zaman geçirmek istiyorum ama babaanne hep yanımızda yani oğlumla eskisi gibi bütünleşemiyorum. Uyarılarımda etki etmiyor. Çok yazdım ama içimi döktüm size:)

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: oğlum babaanne ile

Mesajgönderen Gurmebebek » 12 Ağu 2014, 08:56

Merhaba, öncelikle güzel sözleriniz içi çok teşekkür ederiz :) Her zaman bize dilediğiniz konuda yazabilirsiniz. Öncelikle çok endişelenmeyin, çok yeni başlamışsınız işe hepiniz için yeni bir durum ve alışma süreci, mutlaka düzene girecektir. Babaanneye endişelerinizi ve isteklerinizi uygun bir dille anlatmaya çalışın. Zamanla oda kabullenecektir. 3 Yaş civarı babaanne bakmaya devam etse bile bir oyu okuluna vermenizi öneririz. Bu sosyalleşmesi açısından da iyi olur ve günün belli bir saatini yaşıtlarıyla geçirir. Sevgiler :)

GULCE
Mesajlar: 27
Kayıt: 07 Ara 2012, 13:56

Re: oğlum babaanne ile

Mesajgönderen GULCE » 10 Eyl 2014, 06:54

Merhaba işe başlayalı 2 ay oldu ama oğlum hala benden ayrılmak istemiyor. Şu an 2 yaş 4 aylık. Babaanneyi istemiyorum evine gitsin benimle sen kal diyor. Aslında ben evde yokken çok iyi anlaşıyorlar ama yine de beni istiyor. Bir de oğlumu yarım gün kreşe yazdırdım. 2 ay sonra (kasım ayında) başlayacak. Kreşe yazdırmaya gittiğimde kendi yaşıtlarını görünce hemen kucağıma geliyor. Çok sosyal bir çocuk değil. Kreşe yazdırmakla erken mi davrandım acaba? Oğlum henüz babaannesiyle kalmaya bile alışamamışken kreşe başlatmakla doğru mu yaparım sizce? Bir de hasta olmasından korkuyorum.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: oğlum babaanne ile

Mesajgönderen Gurmebebek » 10 Eyl 2014, 08:22

Merhaba öncelikle çok telaş etmeyin bu yaşananlar çok normal. Siz yokken babaanne ile iyi anlaşıyor olması da hem normal, hemde iyi bir durum :) Tabi ki ilk tercihi siz olacaksınız her zaman. Kreşe başlamak için daha 2 ay var önünüz de bu süreci değerlendirip ona göre karar verebilirsiniz. Sevgiler :)


“Sabah Sohbetleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir