oğlum sadece biberonla yemek istiyor

MERVERHAN
Mesajlar: 1
Kayıt: 29 Haz 2014, 18:08

oğlum sadece biberonla yemek istiyor

Mesajgönderen MERVERHAN » 29 Tem 2015, 07:08

merhabalar 14 aylık bir oğlum var ve 4 aylık olduktan sonra mecburiyetten çalışmaya başladım ve oğlum ben işe başlayınca kısa bir süre sonra emmeyide bıraktı sadece mama yedi ve ek gıdaya başlıdığmızda kesinlikle ağzını açmadı yemedi nedakar uğraştıysak olmadı bende sürekli emzik emiyor diye emziği bıraktırdım ama yine yemedi hala yemiyo yoğurdu bile kaşıkla yemiyo biberonla yiyor acaba ben yokum diyemi yemek yemeği reddediyor lütfen bi çare bi yardım iştah açıcı bişeyler mi versem diye düşünmüyo değilim yani nekadar yararlı bilemiyorum ama teşekkür ederim..

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: oğlum sadece biberonla yemek istiyor

Mesajgönderen Gurmebebek » 30 Tem 2015, 08:11

Merhaba, artık yeterince büyümüş, herşeyi yiyebilir. Eğer doktorunuz çiğnemesine ve yutmasına engel bir fiziksel ve sağlık sorunu yık demişse muhtemelen kendini kolay yoldan beslemeye çalışıyordur. Öncelikle vicdan azabı çekmeyin ve kendinizi suçlamayın. Günümüzde hemen hemen bütün anneler çalışıyor zaten. Öncelikle eline verebileceğimiz şeyleri eline verin. Bırakın koklasın, ısırsın, kemirsin, döksün saçsın, mıncıklasın :) Bir sure siz ve bakımıyla ilgilenen diğer kişiler de elleriyle yedirebilir. İlla kaşıkla yemesi gereken şeyler için değişik bebek kaşıkları deneyin. Eliyle yada kaşıkla yediği zaman az yedi yada yemedi diye her istediğinde biberon verirseniz sorunu çözemezsiniz.

Sizin sorununuz şu anda tam olarak iştahsızlık değil ama aşağıda verdiğimiz link ve bilgiler incelerseniz yeme problemi ile ilgili çok işe yarar bilgiler var.

İştahsızlık ve yeme problemi

Beslenmek bebişler için sadece karın doyurmak değildir. Tahmin edeceğinizden çok daha fazla her türlü gelişimlerine katkıda bulunur ve onlar için bir öğrenme, keşfetme ve oyun imkanıdır. Gelecekteki beslenme alışkanlıklarının temeli daha ilk lokmadan itibaren atılmaya başlar. Dolasıyla da gelecekteki sağlıklarının temeli de bu dönemde atılır. Bu nedenle öncelikli olan doğru bir beslenme alışkanlığı kazandırmaktır. Çok yemeleri önemli değildir. Yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmeleri önemlidir.

Öncelikle zorlamamalısınız, yemek konusunda teşvik edici olun ama asla zorlayıcı olmayın. Çünkü bu işleri inanın daha da zorlaştırır. Lokma savaşlarını başlatır ve işin içinden hiç çıkamazsınız. Yapmanız gereken en doğru şey bir öğün ve emme düzeni oluşturmak ve bu düzene uymak. Birlikte yiyerek mutlaka ona örnek olmak. Az yedi ya da yemedi diye aralarda beslememek ve yediği miktar bir iki kaşık bile olsa, yediği miktara bir süre razı olmak. Oyunla, TV ve benzeri dijital ekran karşısında yedirmemek. Bunlarda başta işleri kolaylaştırıyor gibi gelse de inanın sonrasında daha da zorlaştırır. Uzmanlar bebeklerin dikkatini dağıtarak yedirmenin doğru olmadığını, tam tersine dikkatlerinin yemeğe odaklanması gerektiğini söylüyorlar. Ve en çok da ailelerinin beslenme alışkanlıklarından etkileniyorlar, unutmamak lazım. Örnek olmak bu yüzden önemli. Aşağıda size iştahsızlık yazımızı veriyoruz, linke tıklayın ve mutlaka inceleyin çok işinize yarayacak bilgiler var. Evet biliyoruz zor ama bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığın da mutlaka işe yarıyor. Aksi halde hep iştahsızlıktan şikayet edeceksiniz :)

İştahsızlık ve çözüm yolları

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555


Ayrıca sitemizin ana sayfası sol taraftaki menülerde 7. sırada yemek seçen çocuklar bölümümüz var. Yanındaki artı işaretine basın ve altında çıkan yazıların üstüne tek tek tıklayıp, inceleyin. Sebze sevdirme yöntemlerinden tutun da daha pek çok işinize yarayacak bilgi bulacaksınız.

Bebekler sanılanın aksine gece acıktıkları için değil, gece beslenmesine alıştıkları için uyanırlar. 4-6 aylıktan itibaren bebişler gece 6-8 saat; 8. aydan itibarense 8-12 saat gece beslenmeden kalabilirler. Gece beslenmesi hem iştahı hem de uyku düzenini olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alır. Yavaş yavaş, alıştırma sürecini de göz önüne de alarak gece beslenmesini azaltarak kesebilirsiniz.


“İştahsız Bebekler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir