Oğlumu anne sütünden kestim:(

GULCE
Mesajlar: 27
Kayıt: 07 Ara 2012, 13:56

Oğlumu anne sütünden kestim:(

Mesajgönderen GULCE » 21 May 2014, 17:03

Merhabalar. Oğlum 2 yaşına girdi. Son 2-3 aydır geceleri hiç emmiyordu. Akşam yatıp sabah uyanıyordu. Sadece gündüz ve akşam uyumadan önce emiyordu. Emmeden uyumuyordu. Ben de yakında işe başlayacağımdan çok uykusuz olduğu bir gün sütten kestim. Çok ani oldu ama azaltarak kesemeyeceğimi düşündüm çünkü emmeden uyuyamıyordu. 6 gündür emmiyor. İlk gün çok ağladı. Büyüdüğü için sütümün acıdığını söyledim ikna oldu. Ama yine de huzursuz. Ben çok kötüyüm. Acaba yanlış mı yaptım diye kendimi sorgulayıp duruyorum. Birden kestim diye çocuğumun psikolojisi zarar görür mü sizce? Bir de oğlum gündüzleri 2,5-3 saat uyurdu şimdi hiç uyumuyor. Akşamları da uyumayacağım diye diretiyor. Sizce tepkimi gösteriyor bana. Bu durum düzelir mi. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Melocan
Mesajlar: 5
Kayıt: 26 Haz 2013, 08:40

Re: Oğlumu anne sütünden kestim:(

Mesajgönderen Melocan » 21 May 2014, 19:54

Mrb, ben hala emziriyorum oğlum sizinkinden küçük , deneyimlemedim ancak biryerde okumuştum ve doğruluğuna mantığım yatıyor, emzirirken ki rutininizin yrine mutlaka bir şey eklemek gerekiyor, ya hafif bir atıştırma ya da sevdiği bir oyuncak, uyumadan önce bu ikisini deneyenikirsiniz, ve bence sürekli tekrar ederek konuşmanın da çok etkisi olacaktır, ona önem verdiğinizi hissedecektir. Bence psikolojik olarak etkilenmemiştir.
Bilginize

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Oğlumu anne sütünden kestim:(

Mesajgönderen Gurmebebek » 22 May 2014, 05:33

Merhaba, tabi ki etkilenmiş ve tepki gösteriyor olabilir ama lütfen kendinizi suçlu hissetmeyin çünkü yeterince emzirmişsiniz zaten. Ve bu süreç mutlaka geçecektir üzülmeyin yeni duruma alışma sürecinde ona ve kendinize zaman tanıyın. Diğer annemizin yazdıkları da çok doğru yeni bir uyku rutini oluşturmanız işe yarayabilir. Bir uyku arkadaşı edindirebilirsiniz. 2 yaşında olduğuna göre süte geçebilirsiniz. Yatmadan önce biberon, bardak ya da pipetle süt içebilir. Kolaylıklar diliyoruz. gelişmelerden bizi haberdar edin. Sevgiler :)

GULCE
Mesajlar: 27
Kayıt: 07 Ara 2012, 13:56

Re: Oğlumu anne sütünden kestim:(

Mesajgönderen GULCE » 04 Haz 2014, 18:31

Merhaba oğlum sütten kesileli 17 gün olmasına rağmen gündüzleri hiç uyumuyor. Süt içiriyorum yanına yatıyorum, konuşuyorum, şarkı söylüyorum ama nafile. İyice inatlaştık. Dayanamayıp kızıp bağırıyorum sonunda. Akşamları da uyumamakta direniyor ama sonunda bir yerlerde sızıp kalıyor. Ben bu durumdan çok yoruldum. Gündüz uyumadığından zaman geçmek bilmiyor ve çok hırçınlaşıyor. Ne yapabilirim çok yoruldum?

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Oğlumu anne sütünden kestim:(

Mesajgönderen Gurmebebek » 05 Haz 2014, 05:16

Biraz daha sabır :) Bir de her bebeğin yaşadığı 2 yaş sendromu denilen bir dönem vardır ki bu hem aile hemde bebiş için çok zor ama geçici bir dönemdir. Bu dönemde huysuzluk ve inatlaşmalar tavan yapar. Bebişlerimizin bize ben artık büyüdüm, birey oluyorum, artık benimde kararlarım var deme dönemidir :) Sizin bu dönem ve memeden kesme kesişmiş. Ama mutlaka geçecektir. İnanın ne kadar yorulduğunuzu ve bezdiğinizi herkes çok iyi anlıyor ve yalnız değilsiniz. O kadar çok anne ve bebiş bunları yaşıyor ve aynı süreçlerden geçiyor ki biraz sabır ve dayanma gücü işleri çözecek merak etmeyin.

belinayim
Mesajlar: 1
Kayıt: 23 Ara 2013, 06:05

Re: Oğlumu anne sütünden kestim:(

Mesajgönderen belinayim » 05 Haz 2014, 07:33

huylar ve davranışlar üçgen piramid gibidir başlar pik yapar kaybolur sadece sabredin bırakın uyumasın siz sakin olunki oda sakin davransın kolay dğilki doğduğundan beri olan alışkanlığını bir anda bırakıcak ;)


“Sabah Sohbetleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir